Šta je novo?

Huawei EcoLife HG520s

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto su debilani iz telekoma promenili admin password na ovom ruteru, a ne moze da se resetuje preko telneta, morao sam da ih zovem i da se svadjam sa operterom 15 min ne bi li mi ovaj dao sifru.

Username: admin
Password: ztonpk

Pa to je bre standardna sifra vec par godina

Zastita Telekoma Od Neovlascenog Pristupa Korisnika :D:D

Par godina? Malo ga pretera.
Ja sam ovu sifru prvi put video negde sredinom maja ove godine.

@CooLa
Da si koristio search, kako mnogi preporucuju, ne bi morao da se svadjas sa radnicima Telekoma ;)

kucao huawei, dobih za mt882, i hg510... A procedura nije htela da sljaka, ja reko' daj da ih cimam...

Pa to je bre standardna sifra vec par godina

Zastita Telekoma Od Neovlascenog Pristupa Korisnika :D:D

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Poslednja izmena:
To ne znam. Prvi ruter koji sam video je bio onaj roze. Mislio sam da govoris HG510 i par godina.

Danas sam dobio ovaj ruter, ali pass nije dobar.
Zna li neko koji je novi password?

Ta user/pass kombinacija je samo za gledanje. Nista ne moze da menja od podesavanja!

A da probate i ovo iz cmd-a:

telnet 192.168.1.1
telekom
telekom
passwd admin admin (ovi ste pоstavili admin pass kao admin)

save

reboot (sačekajte par minuta i u browser-u ukucajte 192.168.1.,1 ali sada admin admin )

Radilo je na HG510.

Ne radi na 520s!

Treba da forwardujes portove!

Pogledaj ovaj moj post:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1695335&postcount=205

MAC adresu ces videti tako sto otvoris komandni prompt u Windowsu (Start->Run->cmd.exe) pa otkucas ipconfig /all i pritisnes enter a zatim potrazis broj u obliku 12-34-56-78-AB-CD za konekciju preko koje si nakacen (npr. Local Area Connection ako si preko LAN kabla). Broj se na ruteru unosi sa : umesto -.

Poslednja izmena:
Hvala, audiofreak. Forwardovao sam portove. Ali imam problema sa internetom na laptopu - nema ga. Povezem se na svoj ruter bezicno i kao pokusava da otvori internet stranu ali nista. U cemu gresim? I kako je najbolje osigurati se da cu samo ja moci da koristim internet bezicno?

Hvala, audiofreak. Forwardovao sam portove. Ali imam problema sa internetom na laptopu - nema ga. Povezem se na svoj ruter bezicno i kao pokusava da otvori internet stranu ali nista. U cemu gresim? I kako je najbolje osigurati se da cu samo ja moci da koristim internet bezicno?

pa na wireless stavis enkripciju i sifru i samo je ti znas..
a sto se tice laptom-a nemam pojma al znam da je 1 i 4 lan port na ruteru predefinisan za kacenje kompa, laptop-a

Resio sam za oba. Firewall je pravio problem. :)

Everest-om pogledaj MAC, a mozes i da se logujes na rutet preko DHCP pa pogledaj u logu koji je MAC. Ali obavezno stavi WPA2-PSK key jer se mac lako emulira.

Kako se softverski podesava jacina signala na anteni?Dali se moze tako podesiti?

Jedno pitanje u vezi ovog rutera, da li "pusta" internet na sva 4 LAN-a ili samo na LAN1 pa mora switch? Danas sam se mucio kod burazera i nikako da proradi net na LAN2, kad stavim u properties mrezne karte racunara da dobije sve automatski nece ni da uspostavi vezu tj. javlja "limited conection" a kad ukucam rucno IP adresu, gateway i telekomove DNS-ove okacim se najnormalnije na ruter ali opet nema neta. Zanimljivo da ne mogu da se okacim na ruter sa user/pass kombinacijom iz prvog posta ni preko IE, javlja neku zabranu??? Nisam probao reset passa preko telneta jer sam to tek sad video kad sam dosao kuci ali me zanima jel uopste moze da se pusti net na neki drugi mrezni port osim prvi? (nema logike da ne moze ali ko pita ne skita :D)

Moguce je da su LAN2 i 3 podeseni za IP TV. Probaj na LAN4.

Nema neta na lan2 i lan3 portu jer su oni podeseni za IP TV i VoIP. Net ti radi na lan1 i lan4 a moze se podesiti i na lan2 i lan3.

Pa meni je u jednom portu komp u drugom PS3 i u trecem IPTV i sve radi fino, a inace PS3 mi je lan1 a komp lan 4, u lan 2 nemam nista. Lik iz telekoma mi je rekao da nije svejedno gde guram kablove i da ostavim tako kako je. Sad mozda ti pomogne.

BaalBehrit nece to da radi na 520, znaci postavi ga za neki 2ndpassword otkud znam kad to ukucas, ja i brat smo nesto pokusavali, i nece. Tako da nemojte iz cmd-a, vec u browseru. :)
EDIT: Pretece me shexpir.

Poslednja izmena:
Nije mi palo na pamet da promenim port, ustvari jeste ali nije bilo zgodno jer je ruter u stanu iznad a bilo je prilicno kasno. Najbolje je sto sam ja zvao tehnicku podrsku i objasnio situaciju zasto mi treba user/pass rutera i on se nije ni setio da me pita u koji sam port ubo kabl??? Pitam se kolike su im plate??? Hvala na brzim odgovorima, trebao sam odmah konsultovati bench forum, najkvalitetniju tehnicku podrsku na ovim prostorima koja radi 24h :wave:

Jel postoji mogucnost da ogranicim protok na svakom portu i ako moze kako (recimo ako je download 6 Mb/s da podesim da svaki port ima 1,5 Mb/s)?

Mei radi user i pass izprvog post-a, i sada sam proverio u podesavanjima da su stiklirani samo prvi i cetvrti port, nisam probao ali zar nijemoguce dase samo moguce i ostala 2 port-a i da svi rade; posto sam video kod kolege sa faxa da njima rade sva 4???

Vrh Dno