Šta je novo?

HUAWEI EchoLife HG520i (telekom) pucanje interneta

bladeruner

Cenjen
Učlanjen(a)
07.07.2009
Poena
151
Koristio sam ADSL SmartAX MT882u i sve je bilo ok, od pre neki dan sam postao korisnik open IPTV usluge.
Dobio sam novi ADSL HG520i i uredjaj za gledanje IP tv sa daljincem, sve povezao i tad su poceli da se pojavljuju problemi...
Dnevno 10-15 puta se pukne internet...:( slika na tv-u se zamrzne dok se opet ne uspostavi internet konekcija
Sve sam kombinacije probao i nije bilo rezultata...ukljucivao samo adsl bez ip tv-a, samo ADSL bez telefona....
Linija je ISDN, ako je ko imao kakvih slicnih problema i resio ih je nek se javi:)

Pozz!

zovi telekom da ti posalju firmware novi i updateuj ga ili ce ti poslati tehnicara da on to odradi za tebe,

drugu se to isto desavalo i meni bilo cudno i od kako uzeo IPTV takodje i kod mene, uradili update firmwarea i sad je konekcija zakucana

Firmware Release 3.7.9.98-1.0.7.0 Release Date 2009/03/11

neki se vec isporucuju sa ovom verzijom sto S sto I modela, no moj nije bio, i inace kod ove verzije je WLAN iskljucen po defaultu, tako da ako ga resetujete znajte

Inace update firmware-a vam ne ponistava nista od vasih podesavanja.

Poslednja izmena:
taj imam i ja.
ali imam i dalje problema kao bladeruner. veza puca, slika preko iptv secka (kockice sa vremena na vreme). to se pojavilo od kada su mi juce instalirali IPTV, odnosno zamenuli stari modem sa novim :).

kako resiti bezbolno problem :-devil-:

jel su ti prebacili port u Interleaved i vidi CRC, FEC, HEC kako stoji imas li puno gresaka na liniji

HG520 је тешко сра**, верујем да фабрику кошта 2е. Рутер је слаб и нема снаге да се избори са захтевнијим задацима као што је p2p. Обичан тп-линк 8840б ради 3х боље од 520це.

taj imam i ja.
ali imam i dalje problema kao bladeruner. veza puca, slika preko iptv secka (kockice sa vremena na vreme). to se pojavilo od kada su mi juce instalirali IPTV, odnosno zamenuli stari modem sa novim :).

moram sebe da demantujem. interent konekcija je stabilna (veza ne puca), ali i dalje imam problem sa IPTV. i to je posebno izraseno u vecernjim satima (na primer sada). preko dana je skoro idealno, tu i tamo se dese poneke smetnje u vidu kockica, ali uvece je TO do te mere izrazeno da je skoro ne gledljivo. :mad:

jel su ti prebacili port u Interleaved i vidi CRC, FEC, HEC kako stoji imas li puno gresaka na liniji

Data Path Interleaved
CRC Down/Up 6732/ 0
FEC Down/Up 10406/ 0
HEC Down/Up 9812/ 0

auf pa ti se takmicis samnom sa brojem gresaka na liniji :)

doduse ja sam tek iz neznam kog puta prosao merenje daljinsko, koje se radi iz nisha, a ja sam mozda 1,5 km od centrale

inace kod mene IPTV za divno cudo radi zadovoljavajuce, javi se tu i tamo pixelizacija na sec i nestane, ali uglavnom ne blokira ne zamrzava se slika, to se desilo ja mislim 2x od kako sam uzeo IPTV, a to sto je izrazenije u vecernjim satima je i logichno posto je mnogo veci broj korisnika uveche

Inace Interleaved povlachi veci ping i ja sam bio skeptichan, ja sam imao IPTV sa portom podesenim na Fast, medjutim smanjila se pixelizacija nakon prebacivanja u Interleaved a ping je skochio odmah sa 23 na 38ms.

Poslednja izmena:
I ja imam isti ovaj problem....samo sto je kod mene broj gresaka znatno manji

Product Name EchoLife HG520i
Software Release V100R001B021 SerbA
Firmware Release 3.7.9.15-1.0.7.0
Batch Number UTC20P0.021.37915
Release Date 2009/03/11
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 15820 / 1137
Bandwidth Down/Up(kbps) 14432 / 765
SNR Margin Down/Up(dB) 6.8 / 16.4
Attenuation Down/Up(dB) 10.7 / 6.4
Power Down/Up(dBm) 18.7 / 12.3
CRC Down/Up 134/ 0
FEC Down/Up 30/ 0
HEC Down/Up 75/ 0
System Up Time 288:59:24
DSL Up Time 0:58:18
PPP Up Time 0:58:11

gde da kupim neki ultra dobar ADSL modem? Imam 16 Mbit/s ADSL ....platio sam PC od 10.000$ pa mi glupo da mi veza koci zbog loseg modema. (mada ove greske koje se pojavljuju su verovatno zbog bakarne parice ili tako nesto) Ali bez obzira na to zelim neki bas dobar ADSL modem.

ps: stavio sam ovaj gore novi firmer i opet nista tj da budem iskren malo je gore.
cak su me stavili i u Interleaved mode i sad mi je ping znatno veci ali ovih gresaka i dalje imam i to vise nego pre. Nije sad da kukam za tako malo gresaka ali kad igram igricu online prekine mi se veza i onda ispadnem sa veze.

Poslednja izmena:
vrhunski predji na kablovski ili neki drugi net

to sto imas greske neverujem da je do modema nego do parice, jedino da ti razvuku novu pa nece biti gresaka

sigurno bi pomoglo da smanjis brzinu, pa ako ti nije prioritet zasto ne uzmes 8 ili 4 mbit verujem da gresaka ne bi vise bilo, i mogao bi da igras online normalno cak i sa Fast portom tj i manjim pingom, pa razmisli i o tome, nazalost ja alternativu nemam a kablovi su razvuceni pre 30 god plus malo veca daljina i nema mi mnogo pomoci :)

ja alternativnu imam :)

tj imam jos jedan telefon koji nije ISDN i na kome moze ADSL ali je problem sto je to u stanu do mene pa moram da razvlacim kabal.....ili da pitam njih da mi zamene paricu ali ne znam kako to da im objasnim.

Treba da im kazem znate kod Vas u razdelniku promenite paricu ovu za ovu ...i kod mene u zgradi zamenite a kucna instalacija ...nek ostane ista ... :)

a ova sto mi trenutno prekida jos je ISDN.
Jel moze da bude da je do modema? trenutno ne koristim spliter uopste posto tako imam manje prekida.

au ala se nakalemilo gresaka od kad su stavili Interleaved.

Data Path Interleaved
CRC Down/Up 190/ 0
FEC Down/Up 8320/ 0
HEC Down/Up 1350/ 0

Poslednja izmena:

tj imam jos jedan telefon koji nije ISDN i na kome moze ADSL ali je problem sto je to u stanu do mene pa moram da razvlacim kabal.....ili da pitam njih da mi zamene paricu ali ne znam kako to da im objasnim.

Treba da im kazem znate kod Vas u razdelniku promenite paricu ovu za ovu ...i kod mene u zgradi zamenite a kucna instalacija ...nek ostane ista ... :)

Jel moze da bude da je do modema? trenutno ne koristim spliter uopste posto tako imam manje prekida.

au ala se nakalemilo gresaka od kad su stavili Interleaved.

Data Path Interleaved
CRC Down/Up 190/ 0
FEC Down/Up 8320/ 0
HEC Down/Up 1350/ 0

Pa objasni im da ti parica losha, da imash prekide i da probaju drugu paricu sa istog izvoda, meni su to ponudili da urade sami, isto tako imam 1 broj koji je na analogan pa je ostalo da prvo probamo ovu pa cemo onda zameniti

ako si dao 10000$ za PC bezveze je da se nerviras i da nemozes da igras igre
daj jos 10-100$ nekom u telekomu da ti provere tu drugu liniju do tebe jer sudeci po podatcima iz rutera nisi vise od 600-700 metara od centrale
ti nemozes jer ti imas ruter za ISDN

probaj da otkacis i taj bazni zavrsetak kod sebe mozda je on problem
(iako moj ortak ni posle 3 godine nije uspeo da sredi da mu ADSL preko ISDN nema smetnju svakih 10 sec ali on neigra igre pa mu nesmeta)

a mozes i nekog da zovnes da dodje kod tebe kuci da ti to pregleda i sredi ;)
trebao bi da castis za taj 10000$ pc (protiv uroka) :D:D:D

jedini lik koga sam poznavao ne radi vise u telekomu :( (zvao sam ga)

a sta je FEC?

Poslednja izmena:
Поштовани,

провером телефонског прикључка број 011/, утврђено је да је сметња на услузи ADSL, поново евидентирана дана 13.07.2009. године, након чега се приступило селективном испитивању.

Молимо Вас за мало стрпљења.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

www.telekom.rs

Nazad
Vrh Dno