Šta je novo?

Huawei Ascend Y300

vuk204

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
620
Koliko vidim nema teme o ovom telefonu, nov je model, od skoro u ponudi m:ts-a, vreme je za obnovu ugovora, a pošto već imam Alcatel OT-997D, uzeo bih ovaj za sestrića.
Specifikacije
Sviđa mi se ekran, procesor je solidan, samo da ima 1Gb RAM-a, ima li neko da je uzeo već telefon i kakvi su utisci?

Telefon deluje odlicno! Da vidimo kakva ce biti podrska developera za romove, ako bude kao kod g300 bice vrhunski!

Poslednja izmena:
Ima tema, pitao sam ja prije par dana za ovaj model ali niko se nije javio. Uglavnom ja sam ga uzeo juce i jos je rano da iznosim zakljucke. Za sada sam zadovoljan kako radi. Jedino mi fali da ga root-ujem jer ne mogu da vratim podatke sa starog telefona.

Javljajte kakav je,posto nema vise 997 u MTS-u verovatno ću uzeti ovaj.

Da je g600 sa jelly bean, on bi bio best buy, po svemu je bolji od ovog. Meni bi samo zasmetalo na y300 sledece: nema hd video zapis, nije dual sim (to je uslovno, nekom to i ne treba), i odvratni huawei ui. Prednosti, dobra baterija i ekran! Pitanje je koliko srecno radi jb na 512mb rama.

Telefon je dosta brz, rijetko imam lag ali je skoro neprimjetan. Mene samo interesuje sta jede ovoliko memorije.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365863176735.jpg
    uploadfromtaptalk1365863176735.jpg
    21 KB · Pregleda: 717
Telefon je dosta brz, rijetko imam lag ali je skoro neprimjetan. Mene samo interesuje sta jede ovoliko memorije.

Isto sam se i ja pitao kod g300 sta je fora. Koliko sam cuo grafa pojede podosta memorije plus ti neki huawei servisi. Treba da vidis neki custom rom cim izadje, ako ne gresim, sem brisanja i stoporanja nekih servisa, tesko da ima resenja.

Zar je moguce da nema jos utisaka o ovom telefonu? Gledajuci po specifikacijama, tel za ove pare deluje vise nego ok, sem mozda, kao sto Bokaco rece, onih 512 mb RAM-a. Iskreno, cudi me da nije malo veca potraznja za njim.

Telefon je extra za ove pare. Sto se mene tice jedino mu nedostaje gorila glass i HD video. Iako ima 512 mb rama uvijek mi pokazuje slobodno od 20-70 mb. Nisam probao igre jer se ne igram ali ako nekog interesuje neka odredjena igre neka pita nije problem da je instaliram i probam. Ako uhvatim slobodnog vremena postavicu par slika i video cisto da vidite kakav je kvalitet snimaka.

Kako bre nema gorilu? Tacno hd video sigurno podrzava kamera, ali su propustili u softveru da odrade.

Moja greska ipak ima gorilu. Kada sam kuckao noktom po staklu zvucalo mi je nekako plasticno a do skoro nigdje na netu nije pisalo da ima Scratch zastitu. Vidim na netu pisu da je baterija 1730 mAh a kod mene pise 2020 mAh ako se dobro sjecam. Baterija je dosta dobra. Prvo punjenje mi je izdrzalo 1 dan i 19 sati heavy usage. Mislim da bi izdrzala 4-5 dana normalnog koristenja. Od 4 GB koliko tel. ima dostupno je 2.16GB od toga 1GB je za aplikacije. Nadam se da si u pravu sto se tice HD videa i da ce to promjeniti u novijoj verziji softvera.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1366223716168.jpg
    uploadfromtaptalk1366223716168.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 423
  • uploadfromtaptalk1366223728277.jpg
    uploadfromtaptalk1366223728277.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 416
  • uploadfromtaptalk1366223740213.jpg
    uploadfromtaptalk1366223740213.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 415
Poslednja izmena:
A zasta je rezervisano tih preostalih 1.16 GB?

Kako bre baterij od 2000+ mAh? :D Nisam siguran da bi proizvodjac sebi to dozvolio na jeftinijem telefonu. :D
procesaljaj malo net, mozda ima odgovor za kameru, a mozda i probas neku aplikaciju za snimanje videa, pa vidis max kvalitet koji je moguc :)

A zasta je rezervisano tih preostalih 1.16 GB?

Za slike i muziku.

Kako bre baterij od 2000+ mAh? :D Nisam siguran da bi proizvodjac sebi to dozvolio na jeftinijem telefonu. :D
procesaljaj malo net, mozda ima odgovor za kameru, a mozda i probas neku aplikaciju za snimanje videa, pa vidis max kvalitet koji je moguc :)

Probacu neku aplikaciju za video, mozda se desi cudo :D
Ne znam da li znaci kome ali telefon podrzava DLNA standard.

Prilozi

• P180413_18.57.jpg
    P180413_18.57.jpg
    590.3 KB · Pregleda: 464
Poslednja izmena:
Skup je,opet moram da ponovim Telekomovu cudnost sa placanjem 3G usluge...Inace ovaj tel sam obezbedio drugaru jos vise od pre mesec ipo dana, cena duplo manja nego kod telekoma bez paketa je bila, sad je jos manja :)

Ima tema, pitao sam ja prije par dana za ovaj model ali niko se nije javio. Uglavnom ja sam ga uzeo juce i jos je rano da iznosim zakljucke. Za sada sam zadovoljan kako radi. Jedino mi fali da ga root-ujem jer ne mogu da vratim podatke sa starog telefona.
Verovatno si se već snašao ali informacija možda nekome posluži.
Naime, hteo sam da prebacim brojeve sa SE C902i ali mi nije dozvoljavao ako bih selektovao sve kontakte, negde preko 650 ih je bilo. C902i bi krenuo ali nije dobijao dozvolu za transfer breko BT-a. Manja količina je bila moguća ali meni neprihvatljiva. Kao što se ponekad desi ni Sony PC Companion iz nekog razloga nije želeo da sarađuje sa C902i pa da skinem kontakte na PC iako sam to već radio. Moguće da bi tada pomogao restart računara pošto sam dogradio program ali mi se nije dalo ... čist srpski inat.
Preturao sam po opcijama na Huawei telefonu i našao mogućnost da on povuče sve kontakte sa nekog drugog telefona, izabrao sam C902i pošto ga je najnormalnije video i on je laganica sve poskidao bez zastoja i bilo kakve greške, čak vrlo brzo.

Sa ovom igračkom sam zadovoljan. Pre kupovine sam ga poredio sa nekim drugim modelima, učinilo mi se da je najsličniji modelu HTC Desire X koji je i puno skuplji pa iako sam ponajviše želeo Sony zbog dugogodišnjeg korišćenja raznih modela opredelih se ipak za Huawei Y300.
Verujem kako nisam pogrešio, videćemo.

Jel moze da se otkljuca ili sta vec memorija i ram?

Ja sam probao rom od g510 i nece da ga flesuje. A citao sam da je neki lik bez problema ubacio i radi. Ne znam zasto nece kod mene.
Inace snimao sam sa ovim fonom 720p :)

Pa 480p mu je fabricki ali telefon moze 720p. Preko snap camera. Bio snimio i bilo mi sumnjivo i ja prebacim na komp i kliknem jednom na snimak i dole mi pokazalo da je 1280x720 rezolucija.
Mislim da ce sa romom nekim moci lepo da snima 720p i da ce biti zbudzen na 1.2ghz.

Pa 480p mu je fabricki ali telefon moze 720p. Preko snap camera. Bio snimio i bilo mi sumnjivo i ja prebacim na komp i kliknem jednom na snimak i dole mi pokazalo da je 1280x720 rezolucija.
Mislim da ce sa romom nekim moci lepo da snima 720p i da ce biti zbudzen na 1.2ghz.

Sta je to snap camera?Neki program sa Play-a?I kakav je snimak taj sa tom rezolucijom,jel dobar?

Pa program za kameru. Pa jeste ali ja imam neku placenu verziju. Pa nema 30fps-a koliko ja vidim. Mada kada dodje neki dobar rom bice i toga, nov je telefon, u martu izasao pa valjda jos nema toliko budzenja.

I opet sam dzabe brisao sve, nece da se flesuje :mad: Odlepio sam...

Moja greska ipak ima gorilu. Kada sam kuckao noktom po staklu zvucalo mi je nekako plasticno a do skoro nigdje na netu nije pisalo da ima Scratch zastitu. Vidim na netu pisu da je baterija 1730 mAh a kod mene pise 2020 mAh ako se dobro sjecam. Baterija je dosta dobra. Prvo punjenje mi je izdrzalo 1 dan i 19 sati heavy usage. Mislim da bi izdrzala 4-5 dana normalnog koristenja. Od 4 GB koliko tel. ima dostupno je 2.16GB od toga 1GB je za aplikacije. Nadam se da si u pravu sto se tice HD videa i da ce to promjeniti u novijoj verziji softvera.

Meni samo nije jasno kako tebi i drugima ide baterija po tri dana, a ja jedva sastavm 24 sata. i to veoma veoma tesko.
Budem mozda sat i po dva na netu, prica, poruke i to je to.

Meni samo nije jasno kako tebi i drugima ide baterija po tri dana, a ja jedva sastavm 24 sata. i to veoma veoma tesko.
Budem mozda sat i po dva na netu, prica, poruke i to je to.
Pa zavisi kako ga punis. Ako ga napunis do kraja, pa do kraja ispraznis i tako u krug onda ne lenjis bateriju i ima da ti traje dugo.

Tako ga brate i punim, ali sad sam skontam da mi je prenos podataka bio stalno ukljucen (Edge), ukljucena je 2G mreza da stedi bateriju, vjerovatno je do toga, sad cu provjeriti. Bam mi ide na zivce sve to sto moram puniti bateriju svaku vece, nije mi sada problem, ali kontam sta kad negdje odem na dan-dva a nemam mogucnost da punim tel...

Znas kako, ja ga koristim po ceo dan, igrice itd. i jedva ga ispraznim tj ostane jos, pa ja namerno jos do kraja ga ispraznim, da ne bi sutra morao u sred dana da ga punim. Vec prvog dana sam stavio stedljivi mod i baterija brate drzi ko blesava.

Taj sistem punjenja baterije je važio u vreme nokie 3310

Vrh Dno