Šta je novo?

Huawei Ascend G740

I ja sa razmisljam da ga uzmem. Brine me sto je dual core i sto nema nikakvu podrsku zajednice. Bilo bi lepo kad bi neko preneo utiske iz prve ruke.

Ne znam kakav je ovaj 1.2 GHz Krait u odnosu na Cortex procesore...koji je ekvivalent po snazi?

Da, pritom video baš secka.

Probao sam danas ovaj telefon u WinWin-u. Deluje odlično za te novce, samo kad bi bila bolja podrška. Bar CM10... Možda bi i rešilo te eventualno probleme sa kamerom.

Takodje sam zestoko zainteresovan za ovaj telefon. Uz moj paket, MTS ga nudi za povoljnih 3K dindzi. Mislio sam da se ponovim sad za zimu sa polovnim Z1 ili One M7, ali toliko para necu imati. Ovako dobijam nov-novcijat telefon sa garancijom. Doduse, glavno pitanje je koliko cu zaista dobiti na brzini u odnosu na moj vremesni HTC Sensation? Nisam neki igrac i tester, niti mi je bitan video zapis kad su telefoni u pitanju, ali mi je neophodno da mi instalirane aplikacije, poput Vibera, What's App-a, facebooka, Behance-a i njima sl. rade brzo.

Bilo bi lepo kad bi smo imali neki korektan review kao polaznu tacku...

Пре два дана сам узео овај телефон уз Бокс пакет.Телефон је доста добар с обзиром на цену.Рецимо по сличној цени се нуди ZTE Q, Alcatel POP C7, Samsung Trend..., а овај телефон је далеко бољи по спецификацијама.
Има 720p IPS екран од 5" , снима 1080p видео а камера је 8 мегапиксела.Процесор је dual али је snapdragon 400 и не заостаје много за Mediatek quadom на G700.Мана му је 1GB RAM-a,мада у обичајеном раду до сад нисам приметио успорења.Видео који снима је заиста за ову класу и цену добар, док за фотографију то не бих рекао, то му је по мени и најслабија страна.Слике немају оштрину, ако се снима блицом све је некако жуто, нема боја.Дању је далеко боље.Иако није пресудно телефон подржава и 4G мрежу.У сваком случају од овога што тренутно има у понуди мтс-а ово је најбољи однос цена - квалитет.Ако има неко питање поставите слободно.
Поздрав...

Процесор је dual али је snapdragon 400 и не заостаје много за Mediatek quadom на G700.

Mediatek chipseti su katastrofa i G740 bi trebao da bude bolji od G630 kad je procesorska snaga u pitanju i pored 2 jezgra manjka, jer je Snapdragon 400 platforma odlicna. Btw, je l' ti ne bi bilo tesko da izvrtis Antutu da vidimo cisto okvirno koje brojke telefon daje?

Screenshot_2014-10-26-02-05-03.pngScreenshot_2014-10-26-02-25-02.pngScreenshot_2014-10-26-02-28-20.png
Тестирао сам пар пута и креће се од 15500 до 16000.Сад сам гледао да G630 и G700 имају од 13000 до 14000,иако су quadovi.Ставили су и већу батерију, од 2400 mAh тако да би аутономија требала да је баш добра.Нисам имао времена да то испитам.У сваком случају ако неко хоће што више за мале паре, а то ретко ко хоће:),препорука за телефон.

Screenshot_2014-10-26-09-32-14.pngScreenshot_2014-10-26-09-34-07.pngScreenshot_2014-10-26-09-35-19.png
Evo da te ispravim za g700 :p Mislim da je dobra kupovina,ja sam sa g700 i dalje zadovoljan,verujem da je i ovaj dobar fon.

Pogledajte prilog 152755Pogledajte prilog 152756Pogledajte prilog 152757
Тестирао сам пар пута и креће се од 15500 до 16000.Сад сам гледао да G630 и G700 имају од 13000 до 14000,иако су quadovi.Ставили су и већу батерију, од 2400 mAh тако да би аутономија требала да је баш добра.Нисам имао времена да то испитам.У сваком случају ако неко хоће што више за мале паре, а то ретко ко хоће:),препорука за телефон.

Hvala puno. :) Moj HTC Sensation vrti oko 8500, tako da sa G740 dobijam tacno duplo brzi phone za smesnu cifru. Definitivno se ponavljam u toku iduce nedelje. Javljam utiske po kupovini. :)

nemanjabg

Значи ипак су ту негде, разлика је већи рам код G700 и другачији чипсет и нешто већа батерија код G740. Добри су телефони, а нису прескупи.

Vuk

Нема на чему.
Јави како си задовољан, баш ме занима да чујем још нечије мишљење.

Bio sam u MTS-u. Nazalost, mora da se potpise novi ugovor za telefon, tako da cu morati da cekam jos 3 meseca. Steta... :(

U mt:s-u je moguće obnoviti ugovor tri meseca pre isteka ugovorne obaveze, tako ne moraš da čekaš kraj ugovorne obaveze ako ti je ostlao tri ili manje meseci do isteka ugovora.

Screenshot_2014-10-29-07-13-44.pngIMG_20141022_132355.jpgIMG_20141028_093639.jpg

Ево за батерију и две фотографије, нисам баш интезиван корисник али доста држи.

Uzeo sam fon. Na oko i dodir izgleda kao premium telefon. Prvi do sada, od svih smart koje sam imao, da moze da se vidi sta pise kad je suncan dan :D .Ekran mi je super. Zamerke su da ima samo 800Mb rama , onih 200 ne znam gde su otisli, verovatno na sistemske procese. I to da ima samo 1.1Gb za instaliranje apps. Nema move to sd opciju. Za to mora da se rutuje. Imaju tutorijali i ne izgleda komplikovano. Za jedan dan sto sam ga koristio, vrlo sam zadovoljan. Jos samo da se nabavi neka maska ili futrola za njega. Kod nas nema, pa ce morati iz Kine da se porucuje.

Poslednja izmena:
U mt:s-u je moguće obnoviti ugovor tri meseca pre isteka ugovorne obaveze, tako ne moraš da čekaš kraj ugovorne obaveze ako ti je ostlao tri ili manje meseci do isteka ugovora.

Imam jos pola godine na ugovoru, tako da je 3 meseca minimum. :(

Ljudi, pozdrav!
Potrebna mi je pomoć: uzeo bih ovaj tel. preko MTS, ali me interesuje koji je bolji ovaj model ili g700? Kako to da je skuplji od g700, kad g700 ima i quad core i 2gb RAM i IPS LCD (a g740 TFT po ovome: http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4004/Huawei/Ascend-G740).
Vidim ima i 8gb memorije, ali koliko je to mesta za aplikacije (gore neko napisa 1,1gb?!)
Valja li ovaj fon za igrice i filmove?
Voleo bih ako neko ima da podrobnije objasni, tražio sam review, ali samo neki na nemačkom:)

Pozdrav i hvala svima unapred.

G700 ima više RAM memorije, ali su G700 i G740 po snazi vrlo slični (bez obzira na broj jezgara). Oba modela imaju IPS displej.

slicni su to modeli generalno .. sto se tice storage-a, svejedno mozes kupiti karticu pa ti to nece biti problem .. ja bih isao na G700 zbog 2GB RAM-a, to je mnogo bitnije nego koji je core i ostalo .. za igre ne znam, ali pretpostavljam da ni na jednom neces moci komotno da igras napucane 3D naslove, dok ces klasicne igre (angry birds npr) lepo voziti na bilo kom

U tome je stvar, verovatno bih pre uzeo g700, ali ga MTS nema u ponudi, pa me interesovalo da li između njih postoji neka veća razlika, prvenstveno zbog RAM memorije.

Na nekim forumima neko se zalio na mikrofon i zvucnik telefona, odnosno da ga lose cuju sagovornici i da ponekad on slabo cuje sagovornike. Kakva su vasa iskustva?

Na nekim forumima neko se zalio na mikrofon i zvucnik telefona, odnosno da ga lose cuju sagovornici i da ponekad on slabo cuje sagovornike. Kakva su vasa iskustva?
Na G700 se to lako rešava ali je potrebno root-ovati telefon.
Lako se izgugla uputstvo za ulazak u inženjerski meni i šta treba da se uradi.
Istina je da sa fabričkim postavkama na G700 malo slabije čujete sagovornika ali posle intervencije prema uputstvu sve dolazi na svoje mesto.
Ovo govorim iz ličnog iskustva.
G700 sam kupio iako sam znao da mu je to jedina mana koja bi mi smetala ali na sreću postoji delotvorno rešenje.
Verovatno je sličan postupak i za G740 ako si pitao za njega.

Poslednja izmena:
Da na g740 sam mislio. Zato me interesuje iskustvo nekog ko ima ovaj model. U svakom slucaju hvala na tvom iskustvu :)

G700 i 740 imaju potpuno različit soc, pa nijedna od tih fora za MTK neće raditi na 740.

Ljudi, potrebna mi je pomoć!

Pre 7 dana uzeo sam Huawei g740, sve je ok, lep fon, brz za sad, ok se čuje. Dakle, sve je ok.

Problem je sledeći: živim u pograničnom području, podesim ručno biranje mreže (mobilne mreže/ mrežni operatori / izaberem mts) i registruje me na mreži. Ali posle nekog vremena sam telefon prebaci na roming!!! Kao da ručno biranje ne finkcioniše, odnosno ne funkcioniše u tom smislu da kad ne bude mreže koju sam odabrao, trebalo bi da pokaže da nema mreže, a ne da me prebaci na roming.
Pomagajte, ako boga znate:)!!!

Uzeo sam pre par dana G740, malo ga istestirao i za sada nemam nikakvih problema...zanima me kako ga rutovati, da li je neko rutovao i jel ima neko uputstvo negde, moram da sklonim brdo sistemskih aplikacija(ugl one guglove)

Nešto mi nije jasno, telefon (G740) ima 8GB memorije, ali samo 1GB je dostupan za instaliranje aplikacija (ne pričam o RAM memoriji)? Ima li neki način da se kaže da celu internu memoriju koristi za aplikacije, a da slike, video snimke i muziku stavlja na SD karticu? Tupavo je da telefon ima 5GB slobodno na internoj memoriji, a ne može da se instalira aplikacija zato što je za aplikacije dostupno 50 ili 100MB. :mad:
Telefon ne koristim ja, samo sam zamoljen za pomoć i nisam uspeo da pomognem. Neke aplikacije su prebačene na SD karticu ali su onda prestale da rade!? :smash: Mislim, znam da je u pitanju Android 4.1 ali ovo me vratilo u vreme od pre 4-5 godina kada su telefoni sa Androidom 2.1 ili 2.2 dolazili sa 100 megabajta memorije za aplikacije, a sve ostalo je bilo na SD kartici i kada je Link2SD bio nezaobilazan. Ni na kraj pameti mi nije bilo da će Link2SD biti potreban na telefonu sa 8GB interne memorije (koji ne znam kako da root-ujem pa je Link2SD beskoristan...)
Nadam se da nešto previđam i molim za prosvetljenje ako grešim...
Hvala

Da li je neko probao android 5.0 na ovom telefonu i ako jeste kako radi ?

Vrh Dno