Šta je novo?

Huawei Ascend G600

Bolje bi im bilo da su ostavili displej na 4,3'', prikaz bi bio bolji kao i autonomija ali kapiram da izbacuju i neki jeftiniji dual core sa 4,3''.

Ma znam za G330 ali sam mislio da hoce da uglave jos jedan '''socijalni'' dual core sa 4,3'' ..

Koji je grafički procesor na ovom modelu?
Cena u Kini mu je sada jako povoljna (oko 190€ sa isporukom), pa bih možda menjao moj G300, ali ne mogu da nadjem ovu informaciju...

Da li uzeti ovaj telefon ili Alcatel Ot-997 Ultra? Koje je vase misljenje i zasto za/protiv? Hvala.

pa dobro, kamera mi nije toliko bitna a i za poneku fotografiju s vremena na vreme ce sigurno posluziti... ne znam da li i on ima 720p video snimanje ili ne?
inace, ima gorilla glas za razliku od Alcatela, i vecu rezoluciju i veci ekran ali i mocniju bateriju.
da li mislite da 756 rama znacajno utice na performanse u odnosu na 1gb kod Alcarela, uzmimo u obzir da ipak ima bolji procesor od Alcatela?

Vrlo pristupacne...mada koliko citam kamera je bas bas losa

Izvini ali ne bih se slozio sa tobom da mu je cena pristupacna bar ne u Mts ponudi. Uz paket Mix Net M koji se placa 1140din + 120din (ili tako nesto) 3g servis treba doplatiti 15600din, na 2 godine naravno. Sad izvedemo racunicu za citav taj period koji ces placati 1140*24=27360 ; 27360+15600=42960. Sto znaci da ces za 2 godine platiti 42960din za koriscenje Mix Net M paketa i naravno doplatu za telefon. Druga varijanta da uzmes Mix Net M uz 50% jeftiniju pretplata i da porucis telefon iz Kine preko Aliexpressa: 570*24=13680 i 200e za telefon uz besplatnu posiljku. Kad saberemo pretpatu od 2g uz 50% i 200e za telefon dobijemo 35680din. Sto znaci da je ova varijanta od 50% pretplate i kupovinu iz Kine jeftinija za tacno 7280din. A pitaj Boga koliko Mts placa te telefone, ne samo Mts nego svi nasi operateri. Pa pogledaj koliko su "povoljni" i "pristupacni". Ovaj telefon bi realno trebao biti 5000din.

http://www.aliexpress.com/item/free...228MHZ-cpu-8-0M-camera-4-5inch/678449500.html
Ovaj link je samo primer koji sam uzeo radi poredjenja cena, verovatno moze da se nadje i jeftinije malo ako se bolje pogleda. Ako ne bih smeo da stavim link nek ga nadlezni moderatori izbrisu uz moje skromno izvinjenje.

Ти онда наручи телефон из Кине и ако све стигне без проблема јави нам.

И на тих 200е додај царину и остале порезе...

Не кажем да је телефон повољан у телекому, само побијам твоју рачуницу.

i sad ćeš ti za 7000 (i to razvučeno na 2 godine, znači 300 din mesečno) da dovlačiš telefon iz kine?
naravno kad crkne, šalješ ga u kinu?

sjajno :)

Da je telefon u Kini 30 eur, pa bih mozda i mogao da razumem tvoju racunicu. Spreman si da platis 200 eur+troskovi carine i pdv-a+neostvariva garancija, a telefon ce kod nas u oglasima kad se bude pojavio kostati sigurno manje od 200 eur i imaces garanciju 2 godine.

dobro, i sta konkretno rekoste o samom telefonu i njegovim krakteristikama, ima li ga neko? vredi li vise od Alcatela 997? u MTS-u je skuplji jedno 5000din.

da li se zaista placa dodatnih 118,80 dinara za 3G servis na onih recimo 1900din mesecno koliko je pretplata?

Poslednja izmena:
Ти онда наручи телефон из Кине и ако све стигне без проблема јави нам.

И на тих 200е додај царину и остале порезе...

Не кажем да је телефон повољан у телекому, само побијам твоју рачуницу.

Iz pouzdanog primera znam kako se narucuje iz Kine i kako se zaobilazi carina. Ne preko ovog sajta za narudzbinu telefona nego preko sasvim drugog koji trguje sa odecom. Mada sam primetio i na ovom sajtu da se radi isti primer. Caka je u tome da posaljilac odnosno prodavac na papirima robu navodi kao uzorak i da je ta roba u sustini poklon posaljioca primaocu i samim tim se carina ne placa. Prijatelj vec 2g posluje sa Kinezima u nekom manjem obimu, paketi koji su pristizali su u proseku vredni 600-800e i samo je u jednom navratu pratio carinu jer posaljilac nije naveo robu kao uzorak. Jedina mana jeste to putovanje telefona, pre svega zbog velikog cekanja posiljke koja je u proseku 30ak dana.
Moja poenta nije bila u tome da je odlicno narucivati preko Kine nego da je nas Mts previse skup. Samo sam pokusao da objasnim ljudima koji su u prethodnim postovima pisali kako je telefon povoljan u Mts ponudi.

^
Moze posiljalac da napise sta hoce na fakturi, nas carinik UOPSTE NIJE OBAVEZAN da carini robu po iznosu sa fakture.
Primer: Moze neko da ti posalje Galaxy S3 i na fakturi da napise da je vrednost 50 eur i ti mislis da ce se to cariniti po opstoj stopi u skracenom postupku od 10% i na to obracunati PDV u iznosu od 20%? Naravno da nece jer i carinici nisu toliko glupi. Nego ce lepo carinik otici na internet i izguglati koliko taj S3 kosta na primer u Nemackoj (ako je odatle poslat) i uzeti za osnovicu cenu od na primer 450 eur, pa carina na to 10% (45 eur), pa PDV 20% (99 eur) i na kraju te to kosta 544 eur.
Ne kazem da je u svim slucajevima tako ali suvereno pravo carinika je koju cifru ce uzeti za osnovicu pri carinjenju robe u skracenom postupku.

samo što ne bi smeo ništa da gugla nego ima katalog sa cenama. u svakom slučaju, uglavnom ih previše mrzi da se cimaju i sve iole egzotično prolazi kao od šale. za 5 godina nikad nisam platio carinu a naručivao sam sve i svašta, u jednom trenutku je čak i jedna gitara prošla bez carine.

Danas sam isao u poslovnicu Mts i probao G600.Sta znam,ne cini se los.Slikao sam sa kamerom u poslovnici i lepe su slike,doduse i osvetlenje je bilo dobro.Tecno radi,nema kocenja i slicno.Kuciste solidno,nema krckanja.Jedino sto sam primetio za tih par minuta je da touchscreen nije bas osetljiv,isti je kao na g300.reaguje lepo ali moram malo jace da prevucem prst preko njega.Primeti se razlika u odnosu na druge proizvodjace.Takodje,nisam uocio razliku u rezoluciji u odnosu na g300.Trebalo bi da ima ostriju sliku posto ima vecu rezoluciju ali izgledaju isto.Net,igre,video i audio nisam stigao da testiram.Ako uzmem telefon,javljam utiske.:type:

Malo veca rezolucija, malo veci ekran. Ppi mu dodje otprilike isti.

do pre godinu-dve dana smo kucali sms na zaglavljenim dugmicima, a danas nam smeta slaba osetljivost ekrana... da li vi ljudi razlikujete vazno od nevaznog...

do pre godinu-dve dana smo kucali sms na zaglavljenim dugmicima, a danas nam smeta slaba osetljivost ekrana... da li vi ljudi razlikujete vazno od nevaznog...

Bilo koja Nokia sa ispravnom tasturom rastura sto se tice brzine unosa sms-a u odnosu na bilo koji ts. ekran.

Izvini ali ne bih se slozio sa tobom da mu je cena pristupacna bar ne u Mts ponudi. Uz paket Mix Net M koji se placa 1140din + 120din (ili tako nesto) 3g servis treba doplatiti 15600din, na 2 godine naravno. Sad izvedemo racunicu za citav taj period koji ces placati 1140*24=27360 ; 27360+15600=42960. Sto znaci da ces za 2 godine platiti 42960din za koriscenje Mix Net M paketa i naravno doplatu za telefon. Druga varijanta da uzmes Mix Net M uz 50% jeftiniju pretplata i da porucis telefon iz Kine preko Aliexpressa: 570*24=13680 i 200e za telefon uz besplatnu posiljku. Kad saberemo pretpatu od 2g uz 50% i 200e za telefon dobijemo 35680din. Sto znaci da je ova varijanta od 50% pretplate i kupovinu iz Kine jeftinija za tacno 7280din. A pitaj Boga koliko Mts placa te telefone, ne samo Mts nego svi nasi operateri. Pa pogledaj koliko su "povoljni" i "pristupacni". Ovaj telefon bi realno trebao biti 5000din.

http://www.aliexpress.com/item/free...228MHZ-cpu-8-0M-camera-4-5inch/678449500.html
Ovaj link je samo primer koji sam uzeo radi poredjenja cena, verovatno moze da se nadje i jeftinije malo ako se bolje pogleda. Ako ne bih smeo da stavim link nek ga nadlezni moderatori izbrisu uz moje skromno izvinjenje.

Nije mi jasno kako mozes da svodis ovakvu racunicu.. Znaci ti racunas na 43 soma za telefon, a gde ti je koriscenje telefona koji bi ionako morao da koristis.. Cena za kes bez ugovora je oko 190e i msm da je to sasvim korektno za ovaj telefon, e sad to sto nisu ponudili nesto povoljnije uz ugovor to je neka druga prica, ali ta takva racuna gde tebe telefon izlazi 43 000 jednostavno nije tacna. tebe telefon kosta 15 000, a ti telefonske usluge placas pa placas, isto ti je...

Nije mi jasno kako mozes da svodis ovakvu racunicu.. Znaci ti racunas na 43 soma za telefon, a gde ti je koriscenje telefona koji bi ionako morao da koristis.. Cena za kes bez ugovora je oko 190e i msm da je to sasvim korektno za ovaj telefon, e sad to sto nisu ponudili nesto povoljnije uz ugovor to je neka druga prica, ali ta takva racuna gde tebe telefon izlazi 43 000 jednostavno nije tacna. tebe telefon kosta 15 000, a ti telefonske usluge placas pa placas, isto ti je...

Ima smisla jedino racunati 50% pretplate ali ne i celu

Ok i 50% ako racuna to je nekih 200, za 200e dobija telefon minute, poruke, megabajte, za 2 god.. Nije neka vrh ponuda, ali nije ni za bacanje i nije tako crno ko sto on predstavi.. :)

Nazad
Vrh Dno