Šta je novo?

Huawei 4G modem B535-232a naprasno ne detektuje SIM

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poruke
3,162
Poena
755
Kupljen pre godinu dana, sim free, odlično očuvan, radio za vreme odmora sporadično u par navrata, sa raznim karticama do sada. Modem/router je odličan inače, 4G cat7, wifi ima 5gHz, gigabitne mrežne portove, softver odličan i reklamiran je kao one click auto setup.

Jutros probam provere radi, non stop gori crvena lampica za int connection. Wifi normalno radi. Ulogujem se u interfejs, kaže insert SIM iako stoji A1 prepaid kartica koja inače odlično radi u telefonu. Probam sa još par Yettel kartica, isto. Uradim reset kroz software, sve po defoltu se podigne, opet isto. Uradim i hard reset sa iglicom, isto.

Da li je moguće da je zaprljan SIM card slot? Inače u pitanju nano sim card slot kao na modernim telefonima, i samo na jedan način može da se utakne SIM, ima slika, čuje se fin click. Ili je možda otišao slot pa mora da se menja?

Imam pored njega i 2 ZTE 4g ali po performansama su lošiji i dosta jeftiniji, ovaj bih baš zadržao pa mi žao da se ne potrudim oko servisa... samo da znam gde da ga odnesem.

Ima mnogo podvarijanti pa možda Huawei link nije baš koristan, ali baš je ovaj model kao na Amazonu.
 
Da potpuno moguće da su kontakti zaprljani. Ja sam to ovako rešavao na modemima i telefonima. Parče tankog (kao kartica) kartona koji nije plastificiran, isečem kao karticu ali duži, natopim alkoholom pa ubacim nekoliko puta.
 
Nazad
Vrh Dno