Šta je novo?

HTPC Media Center

nikola12

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2006
Poena
319
Mislio sam da ova tema sluzi za to da razmenimo iskustva kako smo sredili svoj media centar da se ovde postavljaju plug in-ovi za WMC, XBMC i ostale. Trazio sam ali mislim da ne postoji ovakva tema na benchu, a i sve vise nas ima HTPC pa nije lose da vidimo kako to izgleda kod drugih :)

E i ja koristim XBMC još ga nisam do kraja provalio šta može, ali je od 10 isprobanih freeware media centara najbolji (bar meni). Kontrolišem ga sa Logitech Ultrax daljinskim (500 din u Big Bangu, uplatite uplatnicom i pošalju vam City expressom, samo ne znam da li još uvek imaju na zalihama) i EventGhost sam koristio da ubacim plugin za kontrolu XBMC-a. Sve to sjajno radi.
Jedno pitanje za Gizmora. Koji si skin koristio? Sjajno izgleda

Poslednja izmena:
Odlican je XBMC, ne verujem da bi mi nesto bolje leglo od njega. Skin se zove MediaStream.

Takođe XBMC 9.11, Transparency je skin. Preporučujem svima osim ako nemaju potrebu za TV tunerom, mislim da po defaultu XBMC nema podršku za TV karte.

Prilično sam zadovoljan kako sve radi osim što me jedna sitnica nervira. Da li je neko našao kako se menjaju titlovi kada ih ima više od jednog?
Znam da može da se ode preko OSD za audio i da se tamo izabere koji titl da se prikazuje.
Mislio sam da li ima neka prečica u smislu "next subtitle"?
Malo mi je smor da ulazim u OSD pa da idem na audio pa da biram titlove. Hteo sam da bindujem jedno dugme na daljincu za titlove i da ih na to dugme rotiram.

Da li neko zna kako ovo da namestim?

Koristim Media Portal, bez externih plejera iako interni ne podrzava DXVA, Logitech UltraX daljinac je podrzan direktno, tj putem plugina. Koristim default skin, a od pluginova svakkao mi je nabitniji My Series, obzirom da imam 1TB serija. Svako ima svoje misljenje, ali je meni MediaPortal daleko ispred XBMC-a i nastao je razvojem koda XBMC-a. Da napomenem da ne ne koristim "TV deo", tj nemam karticu pa je moje misljenje ograniceno samo na pustanje fajlova lokalno i sa mreze, nista striming, snimanje itd. Glavne prednosti: jednostavno konfigurisanje i jednostavna upotreba, svakome kome dam daljinac u ruke snadje se za 30 sekundi. Mane: nije bas 100% stabilan, a i cini mi se da je mogao da bude malo manje zahtevan, tj brze da se dize.

ziva istina za media portal, malo je bagovit, ali mi deluje jos i preglomazan i trom, a muka je sa nekom tv kartom pogotovo analognom tu se slabo snalazio barem u ranijim verzijama pa ove novije nisam ni imao zelju da probam

ako neko mozda zna neki dobar media centar a da ima podrsku za starije analogne tv karte?

Teško ćeš to naći. Ja sam isptobao jedno 5-6 programa i nijedan ne podrzava starije analogne tv karte (bar ne Leadtek Winfast 2000xp seriju). Čak sam isprobao i Windows media centar i uopšte mi se nije svideo kvalitet slike sa tv kartice u njemu. U standardnom pvr2 programu slika izgleda odlično. Preko wmc izgleda katastrofalno.
A što se tiče Media Portala, ono što mi se nije svidelo je što je instalacija malo mučna (skida dodatke sa neta, pa instalacija potraje ko da instaliram COD MW2).

Evo kako to kod mene izgleda koristim WMC i plug in media browser
Ovo je kada se listaju filmovi

A ovo je kada se udje u film opis i slike glumaca

Prilozi

• nikola1.jpg
    nikola1.jpg
    490.7 KB · Pregleda: 206
  • nikola.jpg
    nikola.jpg
    490.9 KB · Pregleda: 164
  • nikola2.jpg
    nikola2.jpg
    309.1 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Čak sam isprobao i Windows media centar i uopšte mi se nije svideo kvalitet slike sa tv kartice u njemu. U standardnom pvr2 programu slika izgleda odlično. Preko wmc izgleda katastrofalno.

To je zbog toga što PVR2 prikazuje sliku sa tjunera, a u WMC neprekidno radi Timeshift, t.j. prikazuje snimljen a ne live materijal

Nisam to znao. Hvala na informaciji. Sve u svemu uzaludno sam tražio zaokružen media center software koji podržava starije analogne tv karte, pa je izbor pao na odlični XBMC, za gledanje filmova, serija, slušanje muzike, gledanje slika i trejlera za filmove.

@nikola12

Lepo si ga sredio izgleda skoro kao XBMC :)

Moja je prva ideja bila da koristim WMC ali sam ipak na kraju završio sa XBMC-om, nekako mi je bilo previše komplikovano da "budžim" WMC.
Zapeo sam kod puštanja .mkv fajlova i tu sam digo ruke...

Šta još imaš od "cool features-a" u WMC-u?

Postoji program MatroskaSplitter i moras njega da instaliras da bi WMC pustao MKV, ali to nije problem kada instaliras media browser plug in mozes da namestis da ti pusta iz bilo kog eksternog programa.
A jos imam Itunes plug in za gledanje hd trejlera, ali tek sam poceo da ga sredjujem pa gledam na netu sta jos ima zanimljivo ako znas nesto reci.

Prilično sam zadovoljan kako sve radi osim što me jedna sitnica nervira. Da li je neko našao kako se menjaju titlovi kada ih ima više od jednog?
Znam da može da se ode preko OSD za audio i da se tamo izabere koji titl da se prikazuje.
Mislio sam da li ima neka prečica u smislu "next subtitle"?
Malo mi je smor da ulazim u OSD pa da idem na audio pa da biram titlove. Hteo sam da bindujem jedno dugme na daljincu za titlove i da ih na to dugme rotiram.

Da li neko zna kako ovo da namestim?
Kasnim sa odgovorom skoro pola meseca ali bolje ikad` nego...
Odgovor je polovican tj., ne znam da se moze izvesti na daljincu (pretpostavljam da moze).
Precica na tastaturi za "next subtitle" je taster "L" a mozes i sam dodavati subtitlove
bez obzira na extenziju. Primer ovde. Nadam se da ce ti koristiti. Pozdrav.

Jel moze neko od vas da napise sta "pokrece" taj OS?
Fotke bi dobrodosle...

@Gizmoid

Hvala na odgovoru, probaću. Tražio sam ali nisam našao da je L za titlove...

@veljabg

Ne znam da li mislimo na isto ali ako misliš na standalone XBMC ili XBMC Live onda je pitanju Linux distribucija.

Ono što je mnogo bitnije jeste da se može instalirati i na Windows.

@Gizmoid

Hvala na odgovoru, probaću. Tražio sam ali nisam našao da je L za titlove...

@veljabg

Ne znam da li mislimo na isto ali ako misliš na standalone XBMC ili XBMC Live onda je pitanju Linux distribucija.

Ono što je mnogo bitnije jeste da se može instalirati i na Windows.
Uh pogresno sam se "odrazio", obrnuo sam stvar interesovao me hardware, sorry

@Gizmor: Kako si namestio da pusta filmove preko eksternog plejera?

Prevideh pitanje.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/P858uXgeZTg&hl=fr_FR&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/P858uXgeZTg&hl=fr_FR&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Verujem da radi i sa ostalim playerima, samo se promeni taj parametar tj. lokacija externog playera koji hocete da stavite.

Prevideh pitanje.

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/P858uXgeZTg&hl=fr_FR&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/P858uXgeZTg&hl=fr_FR&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Verujem da radi i sa ostalim playerima, samo se promeni taj parametar tj. lokacija externog playera koji hocete da stavite.

Gizmore na koju foru se prave playliste.

Da li i tebi ne radi u ovoj temi dupli klik misa nego mora enterom sve da se overava??

Posto vise ne mogu da editujem prethodni post pisem novu poruku.

Da li postoji neka fora u XBMC ili ja ne radim nesto kako treba, tacnije ne mogu informacije o filmu da dobijem sa imdb-a

da li ima rsenje ovom problemu?

Kod mene radi na sledeci nacin: Desni klik misonjom na folder u kojem je film,
izabrati set content pa ici na movies. Otvori listu (u tvom slucaju izaberi IMDB),
i zakaci prve dve stavke (cini mi se da su pokretanje skeniranja odmah i da ti trazi po imenu foldera).
Potvrdis sa OK, sacekas da zavrsi i ponovis radnju sa desnim klikom ali sada ides na Movies information i zakaci thumb da ti povuce sa Net-a ili ga sam izaberi ako imas odgovarajuci na disku. Nadam se da sam pomogao?
Mogu da budu male izmene (zavisi od skin-a, kod mene je MediaStream), ali nista preterano.

Poslednja izmena:
da da to je to provalio sam u medjuvremenu, nego ja imam desktop spojen sa plazmom i bezicnu tastaturu i misa meni je xbmc za nekog ko ima htpc sa daljinskim.

Nego elem jos 1 pitanjce da li i vama ne nalazi fan art ili ste to sami stavljali??

Nalazi fanart bez problema,... doduse probao sam na 2-3 filma.
Probacu i na ostalim poslepodne pa javim.
Btw. konfiguracija plazma-bezicni mis+tastatura je i kod mene :d, vec godinu dana a od pre nekih mesec imam i daljinac, ali neces verovati... opet cesce koristim tastaturu.

Kako da u XBMC ubacim Navi-X plug in. Prema nekom uputstvu sa neta treba da ide u XBMC/plugins/video i posle doda po pokretanju programa, probao ali ga ne prepoznaje,tj ne vidi dir Navi-X ....
I da li i vama nece da pokrene titl ako se ne zove isto kao i film, iako je u istom direktorijumu ?
Pozdrav

Ja sam raspakovani plug in ubacio na sledecu adresu:
C:\Documents and Settings\Tvoj User Name\Application Data\XBMC\plugins\Video
Sam plug in sam skinuo sa http://website.navi-x.org/. Sve radi perfektno.
Naravno prilikom instalacije samog XBMC-a sam ostavio sve po defaultnim postavkama.

Ja sam raspakovani plug in ubacio na sledecu adresu:
C:\Documents and Settings\Tvoj User Name\Application Data\XBMC\plugins\Video
Sam plug in sam skinuo sa http://website.navi-x.org/. Sve radi perfektno.
Naravno prilikom instalacije samog XBMC-a sam ostavio sve po defaultnim postavkama.

:mad: .... a ja pametnjakovic icao na XBMC\plugins\Video ali u C:\Program Files ....:S:

Posto koristim Windows 7 putanja je u stvari sledeca

C:\Users\User Name\AppData\Roaming\XBMC\plugins\Video\ ( al su ga zavuklii, nema sta ...)

Gizmoid druze, hvala puno i pozdrav :wave:

PS. Da li tebi prepoznaje titlove koji nemaju isto ime kao i film ?

Poslednja izmena:
PS. Da li tebi prepoznaje titlove koji nemaju isto ime kao i film ?

Tc. Nisam ni probao do sada, ali ne, ne prepoznaje ako nemaju isto ime. Probao sam Fanart, radi kako treba. Od 25-30 filmova, natrcao sam na 2 koja nece da povuce ali mislim da nije do Fanart-a posto ni Movie information nece da prikaze.
(ne prepoznaje Alexsander-a ? mo`š mislit` i neki divlji divx) :d
Pozabavicu se tim narednih dana...

Nazad
Vrh Dno