Ja bih stavio neku nV GT520 graficku.Mogu da dođem u posed jednog Dell OptiPlex GX620
To je P4 mašina na 3GHza sa Intel 945 grafikom i 1GB rama.
Ideja mi je da na tome teram OpenELEC i koristim kao HTPC. Problem je što ima samo VGA izlaz, a i sama grafička ne može pustiti ništa od HD materijala, tako da mi ne gine da ubacim neku jeftinu grafičku (ima PCI-X mada ne znam koji, pune je dužine) slot.
Pitanja:
1. Da li uošte ima smisla da pokušavam da pravim HTPC od ove mašine?
2. Koja grafička bi dobro legla? Što jeftinije rešenje bez igranja.
3. Ima li boljeg rešenja od OpenELEC za ovaj setup?
Da, to je isto GT520 i GT610. Imas i GT520 u Silent verziji, ja imam ASUS Silent GT520, ima slika na nekoj od prethodnih strana (1-2 strane unazad).Koliko vidim GT610 je isto što i GT520. Ova GT610 ima silent a čak je i za buck jeftinija.
Potošnja nije neki problem. Ako budem mogao da ugasim desktop koji sad radi 24h u svakom slučaju će biti smanjena u odnosu na sada.
Tnx.
Pisao sam o mojim iskustvima sa komponentama koje se spominju u komentarima iako sam moj komentar nema direktne veze sa NASom ali eto kada sam poceo nisam se mogao zaustaviti pa sam malo zakoracio i u cetvrtu dimenziju.
Na AC adapteru koji naravno dolazi sa kucistem pise max 75W ali na plocici sa elektronikom koja se nalazi u kucistu nisam nigde nasao koji je maksimum isporucenih vati prema hardveru. Kako to najlakse mogu proveriti?
Nije dovoljan za sta? Meni E350 radi odlicno kao HTPC.Posto kapiram da se zeljo nadovezao na moje postove, da odgovorim - ja sam vas pitao za masinu koja ce da sluzi i kao NAS i kao HTPC. A iz tih razloga i izbegavam taj E350 jer nisam ubedjen da je dovoljan.
Ummm, evo ti u potpisu moj htpc..radi bez ikakvih problema sa 1080p naslovima, a taj e350 je više nego dovoljan..sad kao što reče garson, ako hoćeš i igre, to je već druga pričaPosto kapiram da se zeljo nadovezao na moje postove, da odgovorim - ja sam vas pitao za masinu koja ce da sluzi i kao NAS i kao HTPC. A iz tih razloga i izbegavam taj E350 jer nisam ubedjen da je dovoljan.
@zeljo024 Sve lepo napisa. Steta sto nema miniITX ploca za AMD kod nas, jer definitivno jeste bolji izbor a i povoljniji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari