Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Jel postoji neka ploca koja ima bluetooth i wifi na sebi, tj kako to resavate?

Pa npr, pretpostavljam da treba za BT tastaturu, a mislio sam da ima neka ploca sa wifi (kao npr svaki laptop)

Razmisljam da sastavim sledecu konfiguraciju:
MB FM1 A75 Gigabyte GA-A75M-UD2H, PCIe / DDR3 / SATA3 / GLAN / 7.1 / USB3
APU FM1 AMD A6-3500, 2.10GHz / Radeon™ HD 6530D (ne znam kolika je razlika uzeti ovaj procesor APU FM1 AMD A4-3400, 2.70GHz / Radeon™ HD 6410D)
HDD ili neki SSD od 64GB, ili za prvo vreme 2,5" 120GB
RAM 4GB (2x2), bzvz mi je da uzimam 4X1 samo zbog dual channel-a
Kuciste koje mi se bas dopada Silverstone Milo ML03B Micro ATX, i tu imam najvecu dilemu, jako su skupa, a interesuje me samo neko koje ce se uklopiti sa ostalim audio komponentama. Problem kod ovog kucista je napajanje, jer depth mora da bude max 140, a naravno mora da bude tiho.

Pa i sa 2x2 imas dual channel.
Nisam video uzivo Milo03, ne dopada mi se previse izgled front panela, a i videh review gde im se odlepio taj alu sloj sa fronta. :(

Preskupo si platio to čudo garsone. Ne znam koliko će to koštati i sam ispravljač ali za te pare si mogao i kućište sa sličnim napajanjem da kupiš. Ne znam šta planiraš da nakačiš na njega ali ovo LC Power od 75W koje sam dobio uz kućište završava posao za E-350 za sada.

@biker

Šta će sve da tera taj komp? Je l' samo za HTPC? Jedan od glavnih razloga zašto sam se ja odlučio za E-350 jeste pasivno napajanje, bešumno. Ako nemaš neke veće prohteve od gledanja HD filmova onda znaš šta ti je činiti.

Preskupo si platio to čudo garsone. Ne znam koliko će to koštati i sam ispravljač ali za te pare si mogao i kućište sa sličnim napajanjem da kupiš. Ne znam šta planiraš da nakačiš na njega ali ovo LC Power od 75W koje sam dobio uz kućište završava posao za E-350 za sada.
Pa mogao sam da kupim LC kuciste i da ga bacim a da ostavim napajanje.:D Platio bih isto, a dobio losije.
Drugo, taj LC je 75W i ko zna kakvog kvaliteta. Bitan je i sam DC-DC konverter ali i sam punjac. ;)
http://www.silentpcreview.com/article989-page4.html

Winmate ima izuzetnu regulaciju napona (oko 1.25% na 12V, na 3.3 i 5V jos manje), ripple % noise je max 16mV, efikasnost je 88% u najgorem slucaju (trebalo bi da je oko 93%). :D

Uostalom, sklapanje besumne pasivno hladjene masine i nije jeftino (mada je smatram da ovo i nije uopste skupo). ;)

Ispravljac je oko 2300 din, 120W. :)

Nije preskupo platio ljubo, jer poerdjenja radi (ovo sto je spomenuo garson)sa ovim lcovim koji dolazi u kucistu ima snagu na papiru 75W ali je dosta slabije od toga, pitanje je naponi kakvi su i zastite jer meni je to napajanje sprzilo asusovu plocu prosle godine..ako za 40e dobijes splocicu koja drzi napone kako treba i daje snagu propisanu onda za ovu besumnu varijantu nije mnogo jer kvalitet je sigurno bolji od svih ostalih u ponudi gde je kombinacija ovakvog tipa napajanje + kuciste..

Poslednja izmena:
@ljubanve
Koristice se uglavnom za multimediju, a razlika u ceni realno je samo za cenu procesora, sto i nije toliko sa obzirom da nemam nameru da sklapam to svakih 6 meseci, ili godinu dana.
Citao sam nekinreview za tu plocu, i mislim da je ok izbor, a za procesor nisam siguran koja od dba koja sam naveo. Realno, najveca dilema mi je kuciste i napajanje. Kako je to primarno htpc, samim tim se namece da bude sto tisi sistem.

Evo recimo imate poznate PicoPSU DC-DC plocice, koje sa adapterom kostaju tip ~60$ bez slanja. Kod njih je AC adapter 12V, i sama DC-DC plocica ne radi filtraciju 12V napona sto je losija varijanta od Winmate plocice.
Inace, Winmate plocica je kvalitetno uradjena, lemljenje je dosta dobro, kondenzatori su 105C (vecina su Nippon Chemicon KZG).
Inace od tih 40e 10e je otislo na slanje, al' sta da se radi.

@garson

Zar ne misliš da tako kvalitetnu pločicu treba upariti i sa kvalitetnom ciglom? Meni to zajedno jeste preskupo, 50 € za napajanje od 130 W!?! Ne kažem da ne bih uzeo da mi neko pokloni, nije bilo davno kada sam ja platio Corsair HX 620 mislim više od 150 € ali sad znam da ni moj drug što je uzeo duplo jeftinijeg Anteca tada (pre neke 3 godine) nije pogrešio. OK, ako imaš mogućnosti što da ne...

@garson

Zar ne misliš da tako kvalitetnu pločicu treba upariti i sa kvalitetnom ciglom? Meni to zajedno jeste preskupo, 50 € za napajanje od 130 W!?! Ne kažem da ne bih uzeo da mi neko pokloni, nije bilo davno kada sam ja platio Corsair HX 620 mislim više od 150 € ali sad znam da ni moj drug što je uzeo duplo jeftinijeg Anteca tada (pre neke 3 godine) nije pogrešio. OK, ako imaš mogućnosti što da ne...
Naravno, cigla takodje mora biti kvalitetna, nisam je jos uzeo ali nasao sam kvalitetnu. :)

Pa nadji mi za 50e bolje besumno napajanje sa ovim karakteristikama. ;) Razumem ja sta hoces da kazes, neko ce da kaze imas Seasonic x-400 za 150e koji je 3 puta jaci, al' kazem opet sklapam specificnu masinu te mi ne treba nista jace od ovog a moze da bude bitno koje je velicine.

@garson
jel mozes da ostavis linkove odakle si narucio winmate, i "ciglu" odakle nameravas da uzmes...mislim da je to korisno za sve nas koji smo u proceduri sklapanja masine :)

Ima li neko iskustva sa LC Power 1400mi? Još uvek razmišljam da li da uzimam miniITX ili microATX kućište, a ponuda mATX i nije neka - ovaj LC, Milo, Elite 100 i ostala koja su dosta skuplja.

Steta sto vise nema Recom MC1, doduse on prima i full ATX. :)

@garson

A šta planiraš da napajaš sa 130 W? Mislim da li na to može da ide nešto jače od E-350 ili nekog Atoma? Bilo bi zanimljivo kada bi mogao recimo A4-3400 i neka mikro ATX ploča.

Plan je od pocetka E-350, zato sam uzeo ovo napajanje. Ploca ce biti Asus E35M-M (Pro), mikro ATX, treba mi PCI slot zbog zvucne karte. :)
Nista jace realno ne treba, za HTPC u pravom smislu te reci. :) Tu ce biti samo jos SSD, i optika (Pioneer 108) jer ce zatrebi EAC ponekad.
Koliko sam video masine sa E-350 ne trose vise od 50W u loadu.

EDIT:
Moze i jace od ovoga da se napaja, tj neka masina sa jacim CPU-om. Video sam da lik vozi Q8400S undervolt-ovan na ovom napajanju.

0TuqYBalgdrwXN1D_500.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam se dugo lomio između E-350 i G620, i na kraju uzeo G620 uz H61 ploču.