Šta je novo?

HTPC konfiguracija...

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Imam zelju,potrebu idonekle kintu za jednu konfiguraciju koja ce, jelte, da bude pozicionirana u dnevnoj sobi, ispod TVa...naravno vecinu vremena ce pustati HDTV ripove 720p...sa eventualnim izletom u 1080 ali to se zaista moze zanemariti...

Odavno sam prestaoda pratim trziste CORE komponenti pa bi mi sada trebala vasa pomoc...

Izbor kucista je pao na Cooler Master Cm260 tako da u obzir dolaze i full ATX ploce mada bi bilo pozeljno naci neku mATX..

Jedini uslovi koje treba da zadovoljava konfiguracija su posedovanje DVI(HDMI) video izlaza,LAN, Optickog ili koaksijalnog za AUDIO i da je u stanju da reprodukuje HD materijal u Media Center okruzenju...

Znaci vasi predlozi su...? :)

s obzirom da zelis hdmi izlaz ,mozes uzrti neku ati radeon graficku karticu iz porodice 2900 ili 2600(jrftinije),jer koliko je meni poznato one u sebi imaju ugradjenu hardversku podrsku za hdmi i izlaze za isti.
ostatak konfiguracije je ne toliko bitan , jer svaka "prosecna"konfiguracija zadovoljava gore navedene potrebe.
zavisnosti od budžeta uzmi neki c2d intel sa plocom zasnovanom na p35 cipsetu
ili amd dualcore sa nvidia cchipsetom recimo 590 (570jeftinije)
2x1gb ddr2 ram na 800mmhz
neki sata 2 hard
sata dvd-rw
napajanje koje ima i pci-e naponski konektor(Atx 2.0)
pored ovoga gledaj da ti graficka ima AKTIVNO hladjenje
ploca da ima PASIVNO hladjenje

i to je to

Ja sam moju konfiguraciju napravio da me sluzi i kao PC i kao HTPC, posto ne igram igrice uopste, integrisana grafika mi je OK, kupio sam 10m HDMI kabla i sve radi kako treba preko GOM i KMplayera.
Preporucio bih ti Biostar AMD 690G maticnu plocu koja ima HDMI izlaz i normalnu cenu.
Ja imam slicnu plocu,sa Athlon X2 4400+ procesorom, kada pustim neki x264 rip u 720p zauzece procesora ne prelazi 30% dok kod 1080 je oko 50%.
1080 jedino sto imam je neki demo snimak sa neke Canon kamere.

Poslednja izmena:
Preporucujem ti definitivno neku od ati 2000 serije pocev od 244 pa na vise. Posto na cipu imaju ugradjenu zvucnu komponetntu, imas i zvuk preko hdmi izlaza, sto moze da bude velika prednost. Koji si OS planirao da stavis? ja se ovih dana igram a tu temu i odusevio sam se LinuxMCE http://linuxmce.com/
http://video.google.com/videoplay?docid=2176025602905109829
Ovo drugo ti je demo video sa vecinom mogucnosti, ja sam ga instarilao i odusevio sam se, tako da sam resio da cim nabavim neku kintu skolpim i sebi jedan takav uredjaj. Ja sam sebi u glavi vec sastavio otprilike kofiguraciju:
Neka microAtx am2 ploca imas ih koliko hoces 50-60 evra
Ati 2400 pro Inegrisan hdmi i ima video decoder koji smanjuje zauzece procesora 40-50 evra
Amd 4000+ 65nm 55e
1 gb rama 30 e

Ja imam konfiguraciju sa ovom Biostarovom pločom, a ti je, naravno možeš dobiti na testiranje kad god poželiš :)

Nazad
Vrh Dno