Šta je novo?

HTPC ili samostali uredjji WD live ,Asus Air....?

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
Pitanja su sledeca:

HTPC ili samostalni plejer?

Navedite mane i prednosti.

Poslednja izmena:
Imam i HTPC i samostalni plejer.

Plejer - nema cekanja da se upali, manje problema, sve jednostavno radi, manje trosi, tisi je, manje mesta zauzima.

HTPC - vise mogucnosti, posebno ako se koristi recimo boxee koji ima jako puno web aplikacija, mogucnost koriscenja razlicitih tjunera ili vise njih, automatizacija, surf, moze se koristiti i za igre ponekad...

Sve u svemu, ako samo zelis da pogledas neki film, poslusas muziku, mozda internet radio... definitivno plejer. Manje traume. :)
Ja u dnevnoj koristim HTPC a u spavacoj gde mi je bitno samo da pogledam neki film pred spavanje koristim plejer.

Naravno postoji i finansijska dilema, dobar HTPC ce te izaci nekih 400-500 evra a plejer od 100 do 200 evra.
Imaj na umu da za razliku u ceni mozes kupiti mnogo terabajta za sve te filmove, ipak su filmovi najbitniji deo dozivljaja. :)

Poslednja izmena:
A sto ne prosto tv koji zna da pusti mkv?

Zato sto je vec kupio tv bez te mogucnosti.

neke koje mi prvo padnu na pamet

standalone + jednostavnost , komfornost ...

httpc + mnogo vise mogucnosti , koriscenje mnogo kvalitetnij rendera pa time i bolja slika ....

Popcorn A200 ili A110. Ukljucis i ne mislis. Pusta sve! Ne cuje se, manje trosi, mali, elegantan. Zreo proizvod.

A200 ima neki minijaturni kuler koji baš ume da zazuji, međutim malo sunđera ispod uređaja eliminiše tu buku u potpunosti. ima na YT

Sve zavisi za šta ti treba. Ako hoćeš da igraš igre onda HTPC, za sve ostalo mislim da je bolja opcija standalone player.

Ja imam HTPC i u početku sam igrao dosta igre i surfovao ali u poslednje vreme samo gledam serije i filmove a za to mi relano ne treba procesor na 3 GHz.
Ali, u međuvremenu sam se navikao na XBMC tako da ne verujem da ću u skorije vreme preći na bilo šta drugo...

Ja mogu samo da hvalim HTPC jer imam HTPC vec dve godine i nijednom nisam zazalio (mozda zato sto nisam imao prilike da probam HD plejer). Win 7ica se za pola minuta digne iz hibernacije, tako da mi brzina paljenja nije problem. E sad, sto jes jes, kostao me je preko 500evra od cega je na kuciste otislo 200!! Naravno, pazljuvo sam birao komponente koje se malo greju i dodatno sam utisavao ventilatore. Rezultat: u low profile kucistu ima 7 ventilatora koji se jedva cuju u tisini, i uopste ne cuju kad pustis film.

Sa HTPC-om imas mnogo vise mogucnosti i upotrebne vrednosti, ali i vise vremena je potrebno da sve lepo namestis da radi. Nebrojeno mnogo puta sam ga koristio za surf po netu iz fotelje u dnevnoj sobi na 40" sto ne moze nijedan plejer. A pravljenje playliste u winampu je sto puta brze i lakse misem nego nekim daljinskim.

Sa ION 2.0 nettopovima, dve mane HTPC-a u ovom poredjenju su resene.
Prvo, kosta 200-300e
Drugo, vrlo je mali

Ja sam navikao na HTPC i ne bih se mogao vratiti na plejer. Ako nema mesta i nema potrebe za igranjem, mali HTPC je odlicno resenje.

Npr, kod nas je dostupan Zotacov ZBOX.
zotac-zbox-hd-id11.jpg

Evo ga na monitoru:
104d.jpg

Kupio sam Zotac-ov ZBOX i prosto sam odusevljen. Imao sam ranije wdtv live i prosto se ne mogu porediti. Ipak je ovo htpc. Instalirao sam Boxee i radi sve iz prve! Odlican uredjaj!

Probao sam sa xbmc i sl, ali je Boxee najbolje ubedljivo najbolje resenje. Odusevljen sam!:wave:

Kupio sam Zotac-ov ZBOX i prosto sam odusevljen. Imao sam ranije wdtv live i prosto se ne mogu porediti. Ipak je ovo htpc. Instalirao sam Boxee i radi sve iz prve! Odlican uredjaj!

Probao sam sa xbmc i sl, ali je Boxee najbolje ubedljivo najbolje resenje. Odusevljen sam!:wave:

Mene vrlo zanimaju iskustva ljudi koji imaju ZBOX...ocemo na zasebnu temu ili ovde?

A da zaboravih jos jedan - = standalone ne moze da pusta ripove koji nisu hardware kompitabilni... al dobro takvih je sve manje no opet reda radi

Poslednja izmena:
Ne moze ni ZBOX, jer 1080p pusta preko DXVA?

Potpisujem ovo što @ljubanve kaže za XBMC. Olakšao mi je život 200%!!! A zašto? Pa kod mene je malo komplikovanija situacija.

Ja sam za HTPC i jedinu manu koju mu vidim je cena!!! Ne može da bude mali ali ima mnogo više opcija, iz hibernacije za 30-tak sekundi kao što @peca89 kaže, bešuman je i obilato koristim DXVA funkciju a najbitnije je to što delim filmove i muziku sa eksternog 1TB diska (povezanog na HTPC u dnevnoj sobi). HTPC upravljam preko Logitech Harmony daljinca.

E sad šta me je spasilo 100%, pa to što i klinac (5 godina) u svojoj sobi ima PC sa XBMC i ne smaram se da mu puštam filmove već sam klikne na XBMX i sam bira filmove kroz lokalnu mrežu, pušta, zaustavlja, gasi.

A drugih 100% što isto žena moja ima na svom netbuku XBMC pa da li hoće filmove ili muziku sve je na dva klika i takođe vuče kroz lokalnu mrežu. I ona me više ne smara, čita sinopsise filmova i sama bira.

Rekoh, kod mene je komplikovano pa je meni ovako lakše i komfornije!

A kolika je garancija na to Zotac cudo? Moze da se nadje i Prestigio ION Super Slim 230 koliko vidim slicnih je karakteristika kao Zotac s tim sto ima 2 godine garancije.

Juce sam uzeo Zotac ZBOX... garancija mu je 2 godine... dosao je sa 250 gb hardom i 2 gb RAM-a..
Win 7 sam instalirao sa USB-a bez ikakvih problema.. instalacija je protekla veoma brzo..
instalirao sam Boxee i reprodukcija HD materijala 1080p je perfektna.. zotac je tih, necujan, mada sa default BIOS-om prilikom punog opterecenja procesora ventilator se zalaufa i onda se cuje ali ne glasno.. da ventilator ne bi imao toliki broj obrtaja, odnosno da bi bio jos tisi, odmah sam uradio update bios-a (skinuo sam sa Zotac sajta) i sad se uopste ne cuje.
Izuzetno sam zadovoljan Zotac-om jer je zaista mocan za HTPC masinu.

A kolika je garancija na to Zotac cudo? Moze da se nadje i Prestigio ION Super Slim 230 koliko vidim slicnih je karakteristika kao Zotac s tim sto ima 2 godine garancije.

Ja sam za HTPC i jedinu manu koju mu vidim je cena!!! Ne može da bude mali ali ima mnogo više opcija, iz hibernacije za 30-tak sekundi kao što @peca89 kaže, bešuman je i obilato koristim DXVA funkciju a najbitnije je to što delim filmove i muziku sa eksternog 1TB diska (povezanog na HTPC u dnevnoj sobi). HTPC upravljam preko Logitech Harmony daljinca.

Ajde ako te ne mrzi daj malo detaljnije...Nisam monogo pretrazivao po forumu pa ako si negde vec pisao ne samraj se daj samo link na post/temu...

Nazad
Vrh Dno