Šta je novo?

HTPC 4 gaming

PENDULA

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
619
Dakle, koju kombinaciju kućišta i grafičke za PC kome će mesto biti ispod TV-a (1080p rezolucije), na polici (znači tower varijante ne dolaze u obzir)? Grafička je namenjena za igranje, znači što bolja, a da može da se spakuje u malo kućište (i da ne proključa sve unutra). CPU i ploča sad nisu toliko bitni, verovatno će ići E7200 uz neku mATX ploču (ili full ATX, ako može da stane u predloženo kućište).

Ja bih najradije HD4850 (Gainward GS 😀) u Antecu fusion black (ili ThermalTake Mozart, Chieftec Hi-Fi (skupo do bola 😡) ili sl.), ali koliko je to (ne)realno, s obzirom na veličinu i zagrevanje kartice, i skučeno kućište?

Hm, da sam pitao da li da kupim đifors ili radeon, amd ili intel, imao bih 50 odgovora u roku od sat vremena, a sad - ništa!

Zar niko ovde nije razmišljao na temu kako spakovati gaming mašinu u omanje multimedia kućište? (ili kako do'akati konzolama 😉 )

Ja verujem da bi uz odgovarajuce hladjenje sve moglo da se ubudzhi, dakle sa dobrim protokom vazduha verujem da bi i ta kartica mogla da nadje svoje mesto. Sa druge strane ako se ne varam HTPC bi trebao da bude shto tishi tako da je mozhda bolja varijanta ici na pasivno hladjenje ali to onda iskljuchuje odredjene modele.

Razmišljao sam i ja o tim "kockama", konkretno taj TT je jeftinija varijanta, pre sam za NZXT Rogue, ali mi estetski nešto "ne leže". Držim se toga kao krajnje solucije.

@Prokka: Moje pitanje se upravo toga i ticalo - optimum između dobrih performansi (u igrama) s jedne strane, i estetike, malih dimenzija, tišine, s druge strane = nimalo lak zadatak :S:.

Grafulja -> ?
Kutija -> ??
'lađenje -> ???

Ako mogu malo da pomognem,kupio sam lanbox lite sa prozorima(nema bez) i pvi utisci su onako,nit smrdi nit mirise.
Iritirajuci piano finish,tray za dvd,bezeveze resenje,ne dao ti bog da montiras hard na njega kao ja,ubi od vibracija
Hladjenje na default malkice bucno,inace 1x92mm fan na prednjoj strani i 2x60mm zguza,prednji promenio sa noctua i sve bacio na 7v-apsolutna tisina
Ako planiras da cesto cackas,menjas komponente,batali,zivi smor za rasturanje i kabliranje
Za cpu moras neki default ili low profile cooler
Inace ja sam ubacio P6Q-VM+E6550,2x1G GEIL,WD640AAKS,ASUS 4850+home made VRM cooler
E da dodao sam i jedan NOCTUA 120mmm iznad graficke na 7v,kako graficka kuuuuuuva,ali radi
Nadam se da sam nesto pripomogao
poz.

Poslednja izmena:
Unazad par meseci kako mi je sin prohodao pregledao sam sva ponudjena kucista, odluka se vrtela oko TT lanbox lite zbog cene sva druga su dosta skuplja.
Glavni problem je nastao kada je sin prohodao i poceo da sam pali komp i da ga gasi, inace sadasnje kuciste je sad pored stolla solidne visine i ok je. Plan je bio da novo TT kuciste za pocetak koristim kao desktop varijantu pored monitora i povezem ga sa samsung lcd tv26 kasnije cak i kao stand alone.

ja sebi uzimam NZXT Duet, HTPC kucishte koje prima i normalne ATX ploche.
http://techgage.com/article/nzxt_duet/

jako mi se dopada vizuelno i prijatno sam iznenadjen opcijama za hladjenje, ja ga uzimam za desktop (gaming) komp, kapiram da ako ovako radi bez ijednog dodatnog fana morace da radi i sa 2x120mm u manjem kucishtu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno