Šta je novo?

HTML i CSS

Učlanjen(a)
12.04.2012
Poena
154
Pre nešto više od mesec dana sam počeo da se bavim HTML-om i CSS-om. Našao sam tutorijale na YouTube kanalu "thenewboston", instalirao Notepad++ (kasnije Adobe Dreamweaver), napravio prvi naslov, pasus, tabelu... Čini mi se da znanje iz HTML-a, CSS-a i iz Jave može dosta doprineti da se kućni budžet proširi. :) Hteo sam da kroz ovu temu naučim nešto novo i da za godinu već počnem da zarađujem.

Imas podrsku za ucenje od mene,druze!

Na istom smo nivou,i ja ucim nekih mesec dana sa newboston-a...Samo sto sam ja presao html i css i najverovatnije cu predjem na php a kasnije javu.Razmislicu...

Moja preporuka je da još jednom pređeš tutorijale čisto da se utvrdi, na primer iz iskustva znam ako ne koristiš dugo "sveže" naučeni programski jezik on se veoma lako zaboravi.

Pa ujedno uz php obnavljam pomalo i html/css...Odradim uvek par primera cisto sto kazes da se ne zaboravi,a i nije nesto preterano tesko...

Ja sam osnove iz html-a, css-a i jave naučio na w3 i sada učim detaljnije javu jer mi je potrebna za neki posao koji sam dobio. Smatram da ovo treba učiti i da je budućnost u web programiranju. Moja procena je da će za 10 godina i desktop operativni sistemi biti bazirani na web-u. Firefox os npr. koristi HTML5 aplikacije. Ubuntu Touch isto, a chrome os... Tako da sam zadovoljan što sam počeo sa ovim još u srednjoj školi i nadam se da ću stići do profesionalnog nivoa kada završim fakultet pa da budem freelancer posle, mislim da je to najveća prednost programiranja kao posla. I obavezno povremeno obnavljanje, ja sam posle više puta zaboravljenog znanja iz raznih programiskih jezika počeo da pravim sopstvene tutorijale (veoma kratki, samo za mene razumljivi i lako pronađem u njima sve što mi treba).

Nazad
Vrh Dno