Šta je novo?

html/DW pitanje (kako zalepiti sliku za ivicu?)

Marvin

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
620
Kako da 'zalepim' jpg sliku za gornju ili levu ivicu html strane?
Align/left i top ne pomazu nista.
Pokusao sam i da napravim tabelu sirine i visine 100% pa da u njoj napravim
celiju u koju cu da stavim sliku, ali onda ne mogu ni tabelu da zalepim za
ivicu strane. Ako stavim sirinu tabele 120% DW mi prosiri stranicu ali ga ne
zalepi levo...

Pomoc???
Koristim DW MX ali bili koji html/css savet bi mi dobro dosao...

Odabereš menu "Modify", pa "Page Properties" i podesiš Left Margin na 0 (ili bilo koju drugu marginu)

Poslednja izmena:
Bravo ! Znao sam da je jednostavno, a da ja nemam pojma :)

jos jedno pitanje

Imam jos jedan problem. U frejmu se nalazi tabela koja je iste sirine kao i
frejm a visine 100%. Border je 0, ali i dalje je slika koja se nalazi u
tabeli 1 piksel pomerena u stranu od ivice frejma. Kako da resim da ta slika bude zalepljena
uz ivicu?
Podesio sam margine na 0.

Help???

Moguće da ti frameset nije dobro podešen - klikni na neku od ivica frame-a (kao kad hoćeš da podesiš širinu ili visinu frame-a), treba da se pokaže properties sa stavkama "borders", "border width"... Tu podesi "border width" na 0, a "borders" na NO.

Nma veze sa frejmsetom, i kada stavim samo jednu html stranu, opet je isti problem-slika je u tabeli, a izmedju slike i ivice strane postoji 1px razmaka kako god da podesim tabelu (border=0)

U html kodu nadji <table> tag, te tabele, i onda ukucaj unutar tog taga, posle table cellpadding="0" cellspacing="0"
Znaci da bude
<table cellpadding="0" cellspacing="0">
plus naravno ono sto imas border=0, width, heigth...

Poz.

Cell spacing i padding mi ne cini posao. Odnosno, opet imam 1px izmedju tabele i ivice frejma. Videcu da u toku dana okacim to negde na net pa da mi neko pomogne :(

Na sledecoj adresi:
http://www.kkkovin.co.yu/test/frejmsetA.htm
sam postavio test verziju sajta. Ne obracajte paznju na desni deo strane, to cu da sredim. Sada u IE izgleda kako -tako , s tim da treba da pomerim gornju sliku za par piksela ulevo. Ali u Mozili izgleda bljak. opet ima po nekoliko piksela razmaka izmedju levog frejma i desnog. U levom je tabela
Sve to treba da izgleda ovako:
http://www.kkkovin.co.yu/test/novo2e.jpg

Pomoc?

Bre bre, frejmovi polako ali sigurno idu u history. Nisu ti trebali na ovom sajtu...
Sto se tice greske, rad sam da pomognem, ali najlakse cu ti pomoci ako mi htm stranu posaljes na mail... ([email protected]) Inace sam u skripcu sa vremenom za net, pa bas nemam vremena da ceprkam ovako, ali mail me, pa cu videti sta mogu da uradim...

BTW, treniras kosarku, ili si u klubu nesto ili su te iznajmili da uradis sajt ?

Poz.

Ja sam očigledno slep jer ne vidim gde je taj 1 pixel, a gledao sam i pomoću Magnifier-a. Jesi li ti nešto sređivao u međuvremenu?

NE vidi se u IE,jesi li probao u FireFoxu?

Probao. Ni tu ne vidim. Opet te pitam jesi li nešto sređivao ili sam ja slep ili lud? :p

Poslednja izmena:
i, ja sam probao i u IE6 i u FireFox-u i takodje nista ne vidim.

Čovo, ono baš gadno izgleda, naročito ako gledaš u nižoj rezoluciji, a nije ti browser u full screen-u. Onda one štrafte ne da se ne poklapaju, već ih ni nema...
Predlažem ti drugačiji pristup rešavanju problema, batali ti frejmove, već uz malu pomoć Photoshopa sredi pozadinsku sliku, a ostalo bi ti običan "table" rešio sAsvim OK.

Ok, batalio bih frejmove, ali mi je problem da se ucitava meni od 30k za svaku stranicu, i da se ucitava gornja slika (al za to bi se i snasao frka mi je za meni)
Ideje?

Sorry sto ti nisam odgovorio na pitanje koje si mi postavi mailom, prvo...
Nisam kuci, pa ne mogu bas nesto preterano da surfujem i sl., ali to se radi php-om i naredbom include. Znaci napravis jednu stranicu menu.php I(moze ga bude i html), i stranicu za sliku gore, recimo top.php, i onda na svakoj stranici umesto da stavljas menu i sliku sa vrha ti samo na tim mestima stavis <? include("menu.php");?> odnosno <? include("top.php");?> i problem je resen...

P.S. Od poneteljka cu biti kuci, pa cu ti pomoci oko sajta koliko mogu, i koliko treba, imas moj mail, pa se cujemo...

Poz.

thx Neo, cujemo se

dogriz je napisao(la):
Čovo, ono baš gadno izgleda, naročito ako gledaš u nižoj rezoluciji, a nije ti browser u full screen-u. Onda one štrafte ne da se ne poklapaju, već ih ni nema...
Predlažem ti drugačiji pristup rešavanju problema, batali ti frejmove, već uz malu pomoć Photoshopa sredi pozadinsku sliku, a ostalo bi ti običan "table" rešio sAsvim OK.

slazhem se treba da drugachije pristupish.
probaj da sliq u gornjem frejmu uklopish sa onime shto bi ti se nalazilo u glavnom frejmu. iskreno mislim da bi ona "gornja" slika lepshe izgledala na sredini a ne uz levu ivicu, a iz levog frejma da izbacish onu liniju koja se ionako ne uklapa.
ili jednostavno shto reche chovek da sednesh malo za photoshop i sredish (pojednostavish) sliku - pogotovu ove linije koje sam spominjao.

mada, sve zavisi od toga kako si to zamislio, ipak dizajnerova je zadnja...

hvala ljudi. Probacu sa include, pa javljam rezultate. Znaci ako stavm include browser ce jednom da ucita meni/sliku i na sledecoj stranici ako stoji to isto cita iz kesa? Kul :)
Probacu i malo da pojednostavim sliku.
10X

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno