Šta je novo?

Hteo bih da dodam ram memoriju na laptop ali nisam bas siguran . . .?

Ne utiče. Ne znam odakle ti ta ideja?

Pa nije bash da ne utice, mozda ne nesto revolucionarno, ali utice...

Prvo taj modul se definitivno greje, koliko toliko, ali se greje. Znaci memori bay ce biti za neki stepen topliji, a ako je lose projektovan i za desetak...

Drugo, ako si imao manje memorije pre pa je swap radio stalno na windowsu, kada stavish memoriju hard disk ce dosta manje raditi pa ce se on manje grejati. To moze biti bash primetno...

eto :)

trenutno ima originalno njegovih 1gb rama od cega grafika vuce 256,
neostaje mi nista drugo nego da probam da dodam
znas li neki softwer da mi preporucis za pracenje temprerature?

hvala na pomoci

e hvala ljudi gde culi i ne culi(što vikaše babe :) )
kolko sam razumeo miliku temperatura moze da se poveca a moguce i da se smanji.
jos samo jedno pitanje:
jel moguce namestiti bios ili neki softwer da se racunar ugasi ili neznam sta vec kada postigne neku temperaturu?
meni samo ostaje da kupim memoriju pa da probam,
kad isprobam javicu kakav je rezultat ... tj ako se nejavim znaci da operacija nije uspela , HP crko :D

Poslednja izmena:
ne znam koliko si planirao da stavis, ali u slicnoj masini ja sam imao 3gb rama, tako da i tebi preporucujem da ubodes jos 2 na taj jedan.
ugradnja rama u laptop je najjednostavnija operacija na svetu, tako da ne verujem da ces imati problema. Pogledaj na hp sajtu, imaju puno video fajlova kako se rade tako neke operacije (ram, disk, itd), jer oni spadaju u "user replaceble parts" i hp cak ocekuje da ih sam ugradis.
nisam jos cuo da se neka masina pregrejala ugradnjom dodatnog rama. a sigurno ces postedeti HDD muka i generalno ce ti masina raditi puno bolje.

zastitu od pregrevanja bi trebalo da mozes da namestis u biosu. HP generalno nema obicaj da se pregreva, al proveri na sajtu da li ima noviji bios od tvog i da li pominju nesto na temu fan-a (desi se npr da neki prvi biosi ne kontrolisu vent kako treba, pa izadje noviji koji to resi itd).
Da ne drzis masinu u krilu, na nekom jastuku, krevetu ili tako necemu, tj podlozi koja mu ometa protok vazduha i puni ga prasinom?

to za krevet ,krila, jastuke znam al kako se zastiti od prasine koja pre ili kasnije mora da se nakupi u njemu, verovatno postoji nacin da se otvori latop(to nikad nisam radio)
a za sajt hvala na predlogu, provericu

Nazad
Vrh Dno