Šta je novo?

HTC Zara

STriderKOCOBO

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
435
Evo šta se pojavilo pre nekih pola sata na evleaks-u, koji je do sada skoro uvek imao tačne slike i informacije o novim telefonima:

HTC Zara: MSM8930 (2 x 1.2GHz), 4.5" qHD, 1GB/8GB (microSD), 8MP, 2100mAh, JB 4.3, Sense 5.5, Q4

py5eqeja.jpg

Lepo izgleda, ali šta ovaj telefon nudi a da nema HOX (ili čak One S, sem bolje grafike)? I koju ciljnu grupu pokriva? Ljude kojima je One preveliki a One mini premali? Suvišan i nepotreban telefon...

Pa jedino ako se prodaje za manje od 200e, u suprotnom ne vidim svrhu ovog telefona

manje od 200€? brate ovo je htc, 250€ minimum

Zara ce ocigledno imati malo veci ekran i bateriju od One mini koji kosta valjda oko 440e. Ne znam samo na koju foru Zara moze da kosta manje :d Bice ovo bar 450e sto je u startu promasaj, ne kazem da je los fon ali ne sme da kosta preko 250e.

E sad vidim da 4,5'' ekran nece biti hd nego qhd. Ali sumnjam da ce bitnije uticati na cenu.

Poslednja izmena:
Zara ce ocigledno imati malo veci ekran i bateriju od One mini koji kosta valjda oko 440e. Ne znam samo na koju foru Zara moze da kosta manje :d Bice ovo bar 450e sto je u startu promasaj, ne kazem da je los fon ali ne sme da kosta preko 250e.

Nisi u pravu!!! samo izrada na novom htc-u vredi mnogo vise para od bilo kog samsunga ili ostalih firmih, tako da htc n1...

ja mislim da će koštati manje, ekran jeste veći ali je slabije rezolucije, kamera nije ona njihova vrhunska :D nego obična 8MP (koja je po njima lošija), processor je sporiji... sve to mi govori da je pozicioniran ispod One Minija

cpu 200Mhz sporiji po jezgru, qhd 4,5'' s-lcd2, 1Gb rama.. po htc-u to ce da bude jedno 400e :d

Inace dobro izgleda i ne sumnjam da ce sa sense 5 raditi ok ali.. 250e plafon pa da ih bude po oglasima za manje pare.

Poslednja izmena:
ja mislim da će koštati manje, ekran jeste veći ali je slabije rezolucije, kamera nije ona njihova vrhunska :D nego obična 8MP (koja je po njima lošija), processor je sporiji... sve to mi govori da je pozicioniran ispod One Minija

korektno!

Štos je u tome što ima microSD slot, izmenjivu bateriju i stereo zvučnike, pa kome je to bitno ima sada alternativu u odnosu na One Mini.

Kada HTC planira da izbaci dobar telefon, bez bezela od pola centimetra, njihovih sense dugmica (i čuvenog HTC logoa na mestu home) i sa krštenom kamerom? Ovaj telefon kao i sve ostalo što izbacuju samo vodi u jednom smeru tj. ka propasti. Za šest meseci će i Oppo da ih prestigne na globalnom nivou...

manje od 200€? brate ovo je htc, 250€ minimum

Pa zato im i opada market share. Specifikacije slične kao LG L9 koji je koštao oko 200-230 praktično čim se pojavio, a u vreme kad izađe ovaj već će na tržištu biti L9 II koji će biti slično cenovno pozicioniran, koji će imati bolji ekran i veću bateriju od ovog HTC-a (ako je specifikacija tačna). Uz to, i Optimus G će verovatno da padne negde blizu 250, a ovaj nema šta da traži pored njega

Sve se slažem... Zato sam i rekao "ovo je htc" (... i njihova genijalna poslovna politika :D)

Nisi u pravu!!! samo izrada na novom htc-u vredi mnogo vise para od bilo kog samsunga ili ostalih firmih, tako da htc n1...
Definiši izradu. Samo bez priče o "premijum" aliminijumu.

Kada HTC planira da izbaci dobar telefon, bez bezela od pola centimetra, njihovih sense dugmica (i čuvenog HTC logoa na mestu home) i sa krštenom kamerom? Ovaj telefon kao i sve ostalo što izbacuju samo vodi u jednom smeru tj. ka propasti. Za šest meseci će i Oppo da ih prestigne na globalnom nivou...
Spali su na 10. mesto, profit skoro nula, a najavili su i konačno gubitke prošlog meseca. I ne zaslužuju bolje jer im je servisna podrška ubedljivo najgora od velikih, verovatno imaju najviše škarta u proizvodnji od svih i promašen marketing u stilu Apple wannabe kompanije - "premijum" finiš, neizmenljive baterije i nedostatak microSD slota.

Na benchu je pre par dana pisalo da raskidaju saradnju sa beats.. sto je dosta lose po htc jer se ljudi dosta lozi na beats kao brend i pored toga sto je u pitanju ''nesto'' dosta prehajpovano.

^ istina... Beats je imao smisla kada su uz telefon išle i beats sluške. Sada se itetako primećuje razlika kada je upaljen beats mod, ali to bi zapravo i trebalo da bude default podešavanje zvuka. Ubuduće će verovatno forsirati BoomSound - a to već pravi razliku.

prema pisanju na g+ ljudi misle da je beats sajze. i da vise vole sami da podesee ekvilajzer da im distorziraju slusalice nego da to radi beats :D
od oko 60 postova mislim da su 2 bila u njihovu korist. ne rastaje se samo htc od beats...

prema pisanju na g+ ljudi misle da je beats sajze. i da vise vole sami da podesee ekvilajzer da im distorziraju slusalice nego da to radi beats :D
od oko 60 postova mislim da su 2 bila u njihovu korist. ne rastaje se samo htc od beats...

Pa da, ali ovde govorimo o prosečnom korisniku koji ne ume da podešavanjem ekvilajzera distorzira slušalice (evo ja, na primer), i koji koristi jedan od 2 ponuđena plejera (od kojih nijedan nema podešavanje ekvilajzera). 99 posto ljudi čuje jači bas (ili šta god), vidi "b" ikonicu u notifikacijama i misli da je to nešto posebno. Klasičan marketing

Štos je u tome što ima microSD slot, izmenjivu bateriju i stereo zvučnike, pa kome je to bitno ima sada alternativu u odnosu na One Mini.

meni licno bash to fali na one s-u ... sd slot i izmenjiva baterija ... inace ga nebi ni menjao ...

Poslednja izmena:

Pa da, beats i jeste cist marketing ali za prosecne korisnike, snobove, fensere.. to je vrh :d I realno beats je dosta prodavao htc telefone. Inace po audiofilskim sajtovima i forumima sve sto je beats se pljuje a slusalice od 300e sa cuvenim b se po kvalitetu porede sa nekim od 50e.

Jel si probao taj beats da slusas na kvalitetnijim sluskama?

Da, desire x, one v ali najbolji koji sam probao je One S koji vazi za telefon sa najboljim zvukom (tj jedan od najboljih, prema gsm areni) i mogao sam da primetim da je zvuk izuzetno glasan a da je uz to beats full bass&treble (ovo je moj utisak), znaci pojacan/veoma glasan zvuk sa atraktivnim ekvilajzerom koji ce oduseviti 90% obicnih korisnika sa boljim slusalicama :)

Izmedju wolfsona i beats-a biram wolfson bez razmisljanja i ako razlike nisu prevelike kao ranije, danas vecina skupljih telefona ima solidan/odlican zvuk.

Inace po audiofilskim sajtovima i forumima sve sto je beats se pljuje a slusalice od 300e sa cuvenim b se po kvalitetu porede sa nekim od 50e.

Ovde sam mislio na slusalice a ne na beats audio u telefonima mada audiofili ni to bas ne gotive..

Nemam nista protiv beats-a na htc modelima, naprotiv to im je veliki plus ali je ocigledno da su slusalice skupe fensi igracke koje ''zvuce'' kao dosta jeftiniji modeli namenjeni elektronskoj muzici, r'n'b i slicnim zanrovima.

I da, kapiram da beats uz AKG slusalice zvuci odlicno ali probaj i neki Samsung sa wolfsonom ;)

Poslednja izmena:

Taj beats čini 80% prodaje premium slušalica u Americi, pusti ti šta ljudi pišu na netu, samo prodaja je bitna

Jel si probao taj beats da slusas na kvalitetnijim sluskama?

Pojacaj bass-eve i treble i dobices ukljucen beats sound :smoke:

Fora je sto ljudi (90% njih) ni ne znaju sta je to, pa kad ukljuce to je vau, jer izbijaju basevi i visokotonci. No to je nista drugo do EQ preset.

Poslednja izmena:
To mislis jer nisi nikad probao na slusalicama kvalitetnijim od 50€. Nemoj toliko da budes siguran dok ne probas

Najskuplje bese neke sennheiser (malo povece sluske) HD model, ne znam koji (cak ni kad bi video sliku, sve su mi iste, a i ne pratim toliko) oko 100-njak eura drugove, a on je tada imao HOX, pa sam cuo... Mozda, nemam toliko istancan sluh, ali meni je bukvalno isto kao sto rekoh bass + treble.

E sad mozda su lose slusalice, jer slusam i preko mojih cx150, pa ono verovatno su ove moje, a i ove preko kojih sam slusao njesra, verovatno mi trebaju dr.dre neke pozlacene od 500e da bi cuo pravi beats zvuk.

Zasto onda ne ubacuje glavni igrac Samsung beats u telefone, ako je to toliko vau? Mislim Samsung voli marketing, ovo bi mu bas dalo boost...

Pojacaj bass-eve i treble i dobices ukljucen beats sound

I jesi i nisi u pravu jer ne mozes na nekom krs telefonu da pojacas bass&treble i da dobijes odlican audio kvalitet ali je fazon u tome sto beats htc telefoni imaju zvuk kao i svi ostali sa Snapdragon cipsetom samo je sve to malo pojacano i ''nafilovano'' sa drugacijim eq-om (pomenuti full bass&treble koji odusevljava bar 90% ljudi) :)

Znaci, beats htc telefoni imaju odlican zvuk, kao sto i SGS 4 S600 ima odlican audio kvalitet a nema wolfson. One S je npr izuzetno glasan sto se tice toga ali stvarno nema vece razlike izmedju One S i Xperie T kada doteras ekvilajzere (osim sto One S ostaje malo glasniji) a oba su S4 Krait, to dovoljno govori ;)

A Creative X ima kolekciju AKG slusalica i kapiram da to dodatno poboljsava opsti utisak o htc telefonima, zato mu i rekoh da proba te slusalice na Samsungu sa Wolfsonom i voodoo sound fix-om ;)

I jos ovo - pustio sam nekim ortacima isti flac fajl na wave-u sa wolfsonom i flat ekvilajzerima i xp sa mojom nekom full bass & treble postavkom i logicno da im je atraktivnije i bolje zvucalo sve na XP :) I ako sam bas zadovoljan sa zvukom na sony-u opet je wolfson - wolfson ali realno supercurio preteruje u poslednje vreme, jer je placen :d Moj zakljucak je da je zvuk odlican na vecini skupljih telefona u poslednje vreme, jedino me smara sto su neki LG prilicno ''utisani'' ali moze i to da se sredi.

Mislim nisam neki audiofil, daleko od toga a i nemam opremu, ovo je samo moj utisak.. ok je opcija htc beats ali i dalje stojim iza toga da su slusalice nesto precenjeno i fensi ali nema veze, ovce treba sisati.

Poslednja izmena:
Pa niko nije pricao o krs telefonima :) misli se na malo jace telefone koji su u klasi beats-a, znaci 300-400-500 eura koliko se krecu vec telefoni sa beats-om.

Ja nisam toliko zaludjen muzikom i zvukom, niti sam neki audiofil, ali sam zadovoljan i ok mi je moj S2 uparen sa CX 150. Pojacam malo u poweramp-u bass i treble (slusam house pretezno) + poweramp sto pojacava jos svoj zvuk, tako da ono solidno bude. Iako S2 nije nesto sto se tice zvuka misleci ta Yamaha cip nije nesto u odnosu na wolfson i ove nove koji su u qualcomm-ovim, svi koji su culi odusevili su se. Jednostavno kao sto ti rece 90% ljudi nece moci da provali nista, jednostavno nemaju sluh.

Dobro covek ima AKG, mozda je duze u tome, a ja sam dao moj dojam o beats-u na telefonima i kako mi zvuci :)

Inace vidim stalno pises, pa samo da te ispravim, da to spominjes u odredjenoj situaciji. Voodoo sound fix radi samo na S1 telefonu, nije pravljen ni za S2, ni za S3, ni za S4 :)

Inace vidim stalno pises, pa samo da te ispravim, da to spominjes u odredjenoj situaciji. Voodoo sound fix radi samo na S1 telefonu, nije pravljen ni za S2, ni za S3, ni za S4

Pa znam, S2 ima yamahu a zasto nema na S3 i octa S4 to nemam pojma ali im je sigurno i sam wolfson dovoljan (probao vise puta flac na S3).

Voodoo sound fix radi samo na S1 telefonu

A Nexus S? :) sa voodoo soundfixom sam cuo na SGS I i ono je neverovatno, ortak ima Nexus S i zvuk je odlican i sa wolfsonom + player pro ali nista nije budzio uopste na telefonu, sve stock osim launchera i wall-a i sl. :)

Realno, ko slusa elektronsku, house i slicnu muziku uz bubice od 20e i bilo koji noviji telefon i ima da se odusevi zvukom. A ubedjen sam da i dobar plejer doprinosi kvalitetu zvuka, znaci iz marketa Player Pro ili Power Amp i to je to :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno