Ćao svima,
evo ovako novosti, da ne tupimo više iz šupljeg u prazno, bar mi koji nismo do sada videli telefon.
Otišla sam danas u VIP da vidim dva telefona HTC U12 + i LG G7. O ovom drugom modelu ću napisati svoje utiske u temi pod tim imenom.
Znači U12+ u mojim rukama najzad.
1. Telefon izgleda za moje pojmove fenomenalno; premijum izrada, luksuzno, odnos 18:9 je mnogo bolji nego onaj kod U11 zato što je telefon uži i duži i mnogo lepše leži u ruci (nemam sad pred sobom specifikacije ali sam sigurna da je za jedno minimum 3-4 mm uži od U11).
2. Dalje, ono što je mene najviše zanimalo, to su virtuelni dugmići. Dakle, urnisalsa sam izložbeni primerak.

Mislim da sam jedno 50 puta gore-dole pritiskala volume up/down dugmiće i power dugme; ljudi, nije mi nijednom zakočio!!! Glatko je išao gore dole sa volume up / down; gasio je i palio telefon istog momenta da power button. Ja stvarno ne znam ko piše te recenzije i stvarno ću pomisliti da su sve to hejteri HTC-a. Već smo imali prilike da čujemo ovde utiske o dugmićima od dva člana koji imaju telefon, obojica su rekli da nemaju nikakve probleme sa dugmićima i da im sve funkcioniše glatko; međutim njih kao da niko ne konstatuje od ostalih članova, svi i dalje komentarišu tj. potvrđuju recenzije, iako niko nije uživo video ovaj telefon.
3. Ekran i osvetljenost: pazite ja sam bila u VIP-ovoj poslovnici i nisam mogla da iznesem telefon na svetlost dana. Verujem da je slabije osvetljenje pri sunčevoj svetlosti, jer je čak i na U11 slabije osvetljenje na sunčevoj svetlosti, što meni lično ne smeta. Međutim u samoj radnji, pomerala sam gore-dole slajder za osvetljenje i meni je to osvetljenje skroz OK. Posle toga sam otišla u drugu Vip-ovu poslovnicu da pogledam LG G7 koji je poznat po svom ultra bright displeju, međutim, u zatvorenom prostoru, ja nisam osetila nikakvu razliku između LG G7 i HTC U12+ po pitanju osvetljenja. Naglašavam da imam dugogodišnje likovno obrazovanje i da što se tiče boja i svetla, registrujem i najmanji valer, i najmanju zasićenost ili nezasićenost boje kao i kvalitet iste. Što se boja tiče na U12+, bela je bela, crna je crna, sve boje su onakve kakve treba da budu, realne; odlične.
- ono što nažalost nisam mogla da proverim, to je zvuk, zato što nije bilo mogućnosti da se okačim na internet i da izađem na YouTube. Proverila sam samo zvuk zvona i notifikacija, koji je jači nego na U11; napominjem da zvuk zvona i notifikacija na U11 ubija koliko je jak, do te mere da me je nekad i sramota kad mi zazvoni telefon u nekoj tišini i kad me ljudi pogledaju kao da sam im mozak probila zvukom.
- pošto taj zvuk nigde po recenzijama i nije bio sporan, naprotiv, svugde su ga hvalili kao najbolji mogući ikada na HTC-ovim modelima, ostaje mi jedino da verujem da je savršen, jer ako kažu da je bolji od U11, ne mogu da zamislim kakav je to zvuk.
- moje jedino pitanje ili dilema u vezi ovog telefona je koliko će softver da drži te dugmiće u radnoj funkcionalnosti? Toliko se ne razumem u telefone. To bolje znaju članovi koji su upućeni u to kako softver radi na duže staze na određenom modelu.
- moja jedina primedba se odnosi na cenu. Prevelika je, kako god...
- Iskreno, ja sam šokirana u najpozitivnijem smislu ovim telefonom. Moja šokiranost proizilazi iz gomile negativnih recenzija koje smo svi čitali i koje nisu nikako u saglasju sa onim što sam ja videla, a što potvrđuju i članovi na temi koji imaju ovaj model telefona.
- i ja stvarno nadalje neću više ni sa kim da ulazim u polemike o ovom telefonu, ko nije lično uzeo ovaj telefon u svoje ruke i bio sa njim bar minimum 15 minuta.
- Članovi na temi koji živite u Beogradu, posetite VIP u K. Mihajlovoj i pogledajte lično taj telefon, pa onda možemo da podelimo mišljenja.
*** Fun fucts: pošto očigledno nisam dobro razumela gde tih telefona sve ima, otišla sam prvo u Telenor u K. Mihajlovoj, te moram malo da izogovaram prodavce u Telenoru. Dakle na moje pitanje "imate li U12+ ili G7 da vidim", odgovor je bio da nemaju, no posle tog odgovora je usledio pokušaj robotomiranja; čak i pre lobotomiranja sam dobila ironičan smešak od strane prodavca, na pomenuta dva modela telefona (kao u fazonu "vidi šta ova luda pita, pa to niko ne pita"); naknadno je usledilo i verbalizovanje ironičnog smeška. Dakle dečko mi je ladno rekao: "ne, mi nemamo takve telefone, to niko ni ne traži, to se ne kupuje, to su krš telefoni". Mislim, meni je bilo skroz bolesno da ja jednog zaista lobotomiranog klinca učim šta je LG i HTC; no, ono što je bilo najzanimljivije, je da je on rekao da Telenor nema nikakve koristi od prodaje takvih modela a da ima koristi od prodaje Samsunga, Applea i Huaweia; pa sad procenite šta je on hteo time da kaže. Za razliku od prodavaca u Telenoru, prodavci u Vipu su bili skroz normalni, kada sam ih pitala za model, pokazali su mi gde se model nalazi i lepo sam popričala sa njima.
Videla sam i HTC Desire 12 koji po specifikacijama i nije ništa specijalno, međutim i cena mu je niska; on jako lepo izgleda uživo i ima odličan zvuk bar što se tiče zvona i notifikacija, i sjajan ekran; ima potpuno premijum look iako je od pozadi od plastike. Iskreno, oba telefona deluju luksuznije od LG G7.
Toliko. Prilažem i sličice U12+ i Desire 12 iz današnjeg obilaska
Sent from my HTC U11 using Tapatalk