Šta je novo?

HTC U12 Plus

Izbrisan mi komentar? Ipak je imao veze sa ovim modelom, i predhodnim pisanjem ovde o HTC, koji i dalje stoji. Postavio sam poređenje sa osvetljenjem, gde ovaj model zaostaje sa konkurencijom debelo.

To je istina ali mnogo ljudi ni ne zna koji modeli postoje u svetu i kako onda da otvori temu šta da kupim ? Tipa da li da kupim telefon x y z ili u12 ?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk
Otvori temu "koji mob do xxx para sa x y i z opcijama"... Ne morate brinuti tuđe brige :)

Dobro, onda zabraniti i klipove kamera ova VS kamera mobilnog iz teme ? Ili performanse jednog VS drugog moba ?

Zašto moraš uvek da isteruješ neku kosmičku pravdu? Može da se istoleriše poneki post sa off sadržajem ali nećemo meriti u promilima koliko će to postova biti kao što bi ti očigledno želeo.

Ne isterujem ništa nego me smara ta priča poštujemo pravila gotovo uvek selektivno. Ako je tako onda ova priča logike nema

Добио сам 12+ на поклон из Норвешке и користим га већ некочило седмица,и утисцуи су крајње позитивни....наком м7 и 10-е ово ми је трећи хтц у низу

Топла препорука свима...проблем је цијена и да ли *mjau**mjau**mjau**mjau*ло који мобилни вриједан толико новца

Poslednja izmena od urednika:
Ti prvi ne bi trebao da brineš o tome jer da poštujemo 100% pravila ti ne bi bio ponovo na forumu.

Ova svedenija verzija U12 life sto je danas izasla nije uopste losa. Smatram da ce cena biti daleko pristupacnija od flangship modela.

https://youtu.be/8AFPOfjitNo

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
330e, znači kod nas preko 400.. Sa SD636..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Jel uopste funkcionise ta HTC kancelarija u Srbiji? Cemu sluzu uopste...steta bas

Kada se vec spominje ta kancelarija u Beogradu. Morao bih da bacim jedan Off topic komentar. Mislim da samo Marko Savkovic tu radi. Ostale zaposlene iz HTC ne bih komentarisao... Bas kada si spomenuo kancelariju. Pre neki dan sam gledao bas ovde na bencmarku nekog naseg lika iz Motorole. Koji prica o kompaniji, planovima, modelima. To jednostavno nije to to, ni izbliza nije kao sto to Marko radi sa HTC-om. Verujem da ce zvucati pristrasno. Jednostavno ne mogu a da ne prokomentarisem. Siguran sam da ni jedna kompanija (Motorola, Huawei, Soni, Aple, Samsung...) nemaju lika kao sto je Marko Savkovic iz HTC. Taj lik je neverovatan koliko gotivi HTC i koliko se trudi da HTC prezentuje na najbolji moguci nacin. Naravno mislim na prestavnista u Beogradu.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

OK, verujem ti, ali sta to vredi kad ovog modela nema nigde, a davno je predstavljen, ne znam sta ocekuju oni ovde...

U11 via TT

Realno prvo trebaju da izbace konkurentan telefon pa tek onda da se pojave na većini tržišta.
Ovako im ostaje samo njihovo domaće tržište.

Najveci paradoks je to sto htc na domacem, TW trzistu u poslednje 3 godine ima slabiju prodaju od sony-a koji je takodje u problemima ali je iz nekog razloga najprodavaniji u toj drzavi.
Jasno je da htc ceka izuzetno tezak period, najgore od svega je to sto su izgubili i vecinu starih fanova a nove generacije se (vecim delom opravdano) lepe za ajfon/samsung a u poslednje vreme i na huawei marketing ("profesionalna kamera kojom upravlja vestacka inteligencija" i slicne nebuloze) + na sada vec standardna vaveji laziranja specifikacije, bench testova itd.
Na kraju i Saomi ubija prodaju htc-a, logicno.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Realno prvo trebaju da izbace konkurentan telefon pa tek onda da se pojave na većini tržišta.
Ovako im ostaje samo njihovo domaće tržište.

Imali su U11, vise nego konkurentan model, cak naprotiv. Eto sad ovaj U12+ je vrhunski, testovi kazu ekran jadan, ovde par korisnika kazu dobar ekran,...

U11 via TT

Ma mora da ima neku karakteristiku koja se razlikuje od mora Kineza , bila to cena, dizajn ili nešto treće. Naravno pored toga kamera i displej moraju biti u top3,4 u svetu uvek.

Teško je vratiti se na staru slavu kada si na rubu propasti , iskreno mislim da izbace u13 koji je 2 puta bolji od s10 a košta 500e opet bi propali.

Poslednja izmena:
Imali su U11, vise nego konkurentan model, cak naprotiv. Eto sad ovaj U12+ je vrhunski, testovi kazu ekran jadan, ovde par korisnika kazu dobar ekran,...
U11 via TT
ICE je u pravu.
Imali su na U11 "karakteristiku koja se razlikuje od mora Kineza" a i ostalih, a to je Edge Sense. Pored specifične karateristike, imali su i kameru koja je bila u top 3, 4. I ostalo je vrh na tom modelu, da ne nabrajam. Najbolji kritičari su vlasnici tog modela koji rečeno mogu potvrditi.

Ma mora da ima neku karakteristiku koja se razlikuje od mora Kineza , bila to cena, dizajn ili nešto treće. Naravno pored toga kamera i displej moraju biti u top3,4 u svetu uvek. (...)
Mislim da si u prethodnoj poruci naglasio da treba da ima nešto što ga razlikuje, a ne SVE. Dizajn nisam navela kao super. Navela sam šta je to "nešto specifično što ga razlikuje", na čemu si sam insistirao.
Opet spamuješ temu.

Pa dobro, ja sam samo napisao da godinama unazad prave greške , bukvalno beže od kupaca. Šteta za njih , ali šta je tu je

Ćao svima,

evo ovako novosti, da ne tupimo više iz šupljeg u prazno, bar mi koji nismo do sada videli telefon.

Otišla sam danas u VIP da vidim dva telefona HTC U12 + i LG G7. O ovom drugom modelu ću napisati svoje utiske u temi pod tim imenom.

Znači U12+ u mojim rukama najzad. :D

1. Telefon izgleda za moje pojmove fenomenalno; premijum izrada, luksuzno, odnos 18:9 je mnogo bolji nego onaj kod U11 zato što je telefon uži i duži i mnogo lepše leži u ruci (nemam sad pred sobom specifikacije ali sam sigurna da je za jedno minimum 3-4 mm uži od U11).

2. Dalje, ono što je mene najviše zanimalo, to su virtuelni dugmići. Dakle, urnisalsa sam izložbeni primerak. :) Mislim da sam jedno 50 puta gore-dole pritiskala volume up/down dugmiće i power dugme; ljudi, nije mi nijednom zakočio!!! Glatko je išao gore dole sa volume up / down; gasio je i palio telefon istog momenta da power button. Ja stvarno ne znam ko piše te recenzije i stvarno ću pomisliti da su sve to hejteri HTC-a. Već smo imali prilike da čujemo ovde utiske o dugmićima od dva člana koji imaju telefon, obojica su rekli da nemaju nikakve probleme sa dugmićima i da im sve funkcioniše glatko; međutim njih kao da niko ne konstatuje od ostalih članova, svi i dalje komentarišu tj. potvrđuju recenzije, iako niko nije uživo video ovaj telefon.

3. Ekran i osvetljenost: pazite ja sam bila u VIP-ovoj poslovnici i nisam mogla da iznesem telefon na svetlost dana. Verujem da je slabije osvetljenje pri sunčevoj svetlosti, jer je čak i na U11 slabije osvetljenje na sunčevoj svetlosti, što meni lično ne smeta. Međutim u samoj radnji, pomerala sam gore-dole slajder za osvetljenje i meni je to osvetljenje skroz OK. Posle toga sam otišla u drugu Vip-ovu poslovnicu da pogledam LG G7 koji je poznat po svom ultra bright displeju, međutim, u zatvorenom prostoru, ja nisam osetila nikakvu razliku između LG G7 i HTC U12+ po pitanju osvetljenja. Naglašavam da imam dugogodišnje likovno obrazovanje i da što se tiče boja i svetla, registrujem i najmanji valer, i najmanju zasićenost ili nezasićenost boje kao i kvalitet iste. Što se boja tiče na U12+, bela je bela, crna je crna, sve boje su onakve kakve treba da budu, realne; odlične.

- ono što nažalost nisam mogla da proverim, to je zvuk, zato što nije bilo mogućnosti da se okačim na internet i da izađem na YouTube. Proverila sam samo zvuk zvona i notifikacija, koji je jači nego na U11; napominjem da zvuk zvona i notifikacija na U11 ubija koliko je jak, do te mere da me je nekad i sramota kad mi zazvoni telefon u nekoj tišini i kad me ljudi pogledaju kao da sam im mozak probila zvukom.

- pošto taj zvuk nigde po recenzijama i nije bio sporan, naprotiv, svugde su ga hvalili kao najbolji mogući ikada na HTC-ovim modelima, ostaje mi jedino da verujem da je savršen, jer ako kažu da je bolji od U11, ne mogu da zamislim kakav je to zvuk. :)

- moje jedino pitanje ili dilema u vezi ovog telefona je koliko će softver da drži te dugmiće u radnoj funkcionalnosti? Toliko se ne razumem u telefone. To bolje znaju članovi koji su upućeni u to kako softver radi na duže staze na određenom modelu.

- moja jedina primedba se odnosi na cenu. Prevelika je, kako god...

- Iskreno, ja sam šokirana u najpozitivnijem smislu ovim telefonom. Moja šokiranost proizilazi iz gomile negativnih recenzija koje smo svi čitali i koje nisu nikako u saglasju sa onim što sam ja videla, a što potvrđuju i članovi na temi koji imaju ovaj model telefona.

- i ja stvarno nadalje neću više ni sa kim da ulazim u polemike o ovom telefonu, ko nije lično uzeo ovaj telefon u svoje ruke i bio sa njim bar minimum 15 minuta.

- Članovi na temi koji živite u Beogradu, posetite VIP u K. Mihajlovoj i pogledajte lično taj telefon, pa onda možemo da podelimo mišljenja.

*** Fun fucts: pošto očigledno nisam dobro razumela gde tih telefona sve ima, otišla sam prvo u Telenor u K. Mihajlovoj, te moram malo da izogovaram prodavce u Telenoru. Dakle na moje pitanje "imate li U12+ ili G7 da vidim", odgovor je bio da nemaju, no posle tog odgovora je usledio pokušaj robotomiranja; čak i pre lobotomiranja sam dobila ironičan smešak od strane prodavca, na pomenuta dva modela telefona (kao u fazonu "vidi šta ova luda pita, pa to niko ne pita"); naknadno je usledilo i verbalizovanje ironičnog smeška. Dakle dečko mi je ladno rekao: "ne, mi nemamo takve telefone, to niko ni ne traži, to se ne kupuje, to su krš telefoni". Mislim, meni je bilo skroz bolesno da ja jednog zaista lobotomiranog klinca učim šta je LG i HTC; no, ono što je bilo najzanimljivije, je da je on rekao da Telenor nema nikakve koristi od prodaje takvih modela a da ima koristi od prodaje Samsunga, Applea i Huaweia; pa sad procenite šta je on hteo time da kaže. Za razliku od prodavaca u Telenoru, prodavci u Vipu su bili skroz normalni, kada sam ih pitala za model, pokazali su mi gde se model nalazi i lepo sam popričala sa njima.

Videla sam i HTC Desire 12 koji po specifikacijama i nije ništa specijalno, međutim i cena mu je niska; on jako lepo izgleda uživo i ima odličan zvuk bar što se tiče zvona i notifikacija, i sjajan ekran; ima potpuno premijum look iako je od pozadi od plastike. Iskreno, oba telefona deluju luksuznije od LG G7.

Toliko. Prilažem i sličice U12+ i Desire 12 iz današnjeg obilaska :)
4107f08b99cb4836c07debd7903ce252.jpg
d6b168d0a0d3b53710518e19436476f9.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Do sada nisam imao problema sa dugmicima i prica o njima u recenzijama je glupost nakon apdejta...probleme je imao model u beta verziji softvera koji je bio na recenzijama...jedini problem ovog modela je cijena i losi paketi kod operatera...cijena je manja za 50 eura u odnosu na s9,a kod operatera je skuplji htc...sesta mi ima s9 i kada je probala u12 ponudila mi je zamjenu

Na slikama koje je postavila @dushanna, HTC ne izgleda sjajno osvetljen, nadam se da to nije najjače osvetljenje. A na tehničkom formu prodavati priču da G7 i U12 isto sijaju, nemojte molim vas, ovo prelazi u vređanje članova foruma. Ovo nije Ana forum ili Krstarica, već tehnički forum. Što se tiče G7, mogu iz prve ruke da kažem da je to fon sa najjačim osvetljenjem koji sam video.

Poslednja izmena:
Ne, nije bio najjače osvetljen, čak mislim da je bio slabije osvetljen jer meni više prija slabije osvetljenje za pregled telefona (vidim veoma dobro svaki detalj i svaku boju, zbog čega mi nije potrebno jako osvetljenje). Tačno je da nemam tehnički vokabular kojim bi objasnila viđeno, ali sam sigurna u ono što sam videla. Što se tiče pominjanja G7, nisam ni imala nameru ovde da pišem kompletne utiske o telefonima (koje sam ja imala priliku da vidim), no posle tvog komentara, napisaću. U pitanju je bela boja. Na HTC-u, bela boja je ujednačena, postojano je bela od dna do vrha displeja, ne postoji deo displeja za koji se može reći da je manje ili više beo. Prikaz je čist i kristalno jasan (ne samo kod bele boje, odnosi se na celokupan kolorit). Na G7, bela boja nije ujednačena, nije postojano bela: kao prvo, prisutna je zrnasta struktura i jasno se vidi tekstura na belom displeju. Pored toga, bela boja varira u intenzitetu od ugla do ugla displeja; a u donjem desnom uglu, postoji izraženija bela mrlja koja ima tendenciju da se prelije ispod displeja. Takođe, kolorit na G7 nije kristalno čist i jasan kao na htc-u. Iz tog razloga sam napisala da je osvetljenost ista, izjava koja čak ide i u prilog G7, jer nisam želala sve ovo da pišem, no ti si me inicirao da objasnim šta sam videla. Možda je i do kalibracije boja, jer ja nisam ništa podešavala na izloženim modelima, ali sumnjam. Možda je i do izloženih primeraka telefona. Sve u svemu, model G7 koji sam ja imala prilike da vidim, zbog neujednačene bele boje, zrnaste strukture displeja i nedostatka kristalno jasnog prikaza boja, a gledan u zatvorenom prostoru, nije mogao izgledati svetlije od htc-ovog izloženog modela.

Do sada nisam imao problema sa dugmicima i prica o njima u recenzijama je glupost nakon apdejta...probleme je imao model u beta verziji softvera koji je bio na recenzijama...jedini problem ovog modela je cijena i losi paketi kod operatera...cijena je manja za 50 eura u odnosu na s9,a kod operatera je skuplji htc...sesta mi ima s9 i kada je probala u12 ponudila mi je zamjenu

Cena je problem samo kod nas, evo kod komsija moze da se kupi za kes i kosta oko 800e(msm na zvanicne distributere) a kod nas samo u vipu i bez ugovorene obaveze kosta skoro 117k :mad:

Na slikama koje je postavila @dushanna, HTC ne izgleda sjajno osvetljen, nadam se da to nije najjače osvetljenje. A na tehničkom formu prodavati priču da G7 i U12 isto sijaju, nemojte molim vas, ovo prelazi u vređanje članova foruma. Ovo nije Ana forum ili Krstarica, već tehnički forum. Što se tiče G7, mogu iz prve ruke da kažem da je to fon sa najjačim osvetljenjem koji sam video.

Tehnicki forum, pa ovo je jedan od najboljih viceva ikada, vas nekoliko preprodavaca i dilera telefona kojima forum sluzi toj svrsi, nekoliko ovih sto misle da je forum viber pa odgovaraju na svaku poruku, 80% postova na forumu slike baterija, folija i futrola i rasprave o tome.Uspeli ste da unistite forum a administracija cuti.

Baš tako
Jeste, ovo je tehnički forum, možemo u sitna crevca da raspravljamo o čipsetu, rezoluciji, zagrevanju, UI, i ostalo....spisak je podugačak.
Međutim, kod 99,9% potencijalnih kupaca, pa čak i kod samih što potenciraju ovakvu tematiku, uvek je izgled i korisničko iskustvo i percepcija to što određuje šta ćemo kupiti. Ok, budžet i potrebe su možda ispred. Međutim, takvi ne prihvataju tuđe mišljenje, svoje veoma agresivno forsiraju i naturaju maksimalno.

Poslednja izmena:
HTC je imao 3 dana izlozbu U12 i Desire u Uscu. Utisci su...pa nisu vredni nekog komentarisanja. Prilazim telefonu, uzimam u ruku...vec prezvakan dizajn, ( ni prici konkurentima u klasi S9+, Note 9, X, itd ), malo potezi i to je ok. Palim ekran, spustam bar, ekran na MAX! Izlazim iz menija, ostavljam telefon i to je to... Uzasno slabo osvetljenje. Kao sluzbeni tel nosim neki Wiko Dzeri kantu od 20e i ima svetliji ekran od U12. Bukvalno je smesno kad vidite cenu i mogucnosti necega u sta gledate kad ga kupite. I kad udjete u poslovnicu neku i pitate za U12 bolje da se prave da ne znaju sta je, jer vise i ne zasluzuje.

Nazad
Vrh Dno