Šta je novo?

HTC U 11

Uđeš brate u telefon da zoveš nekog, šta ima da se slika? :D

Rekli ljudi ne odgovara im htc-ova aplikacija za pozive ja rekao odlično mi odgovara baš baš.. Navikao se i sve ima što mi treba.. Probao svakakve al ova mi ostala najbolja.
5f9c0315b7d76bae146e21457d7649c8.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mada radi posao, ovaj stock dialer djeluje kao da je sa neke prastare Lumie, ali app za SMS nikako nisam mogao da svarim pa sam ju zamijenio Guglovom.

Inače, poslije 3 sedmice korištenja, utisci su uglavnom više nego pozitivni, osim kamere i zvuka, najprijatnije sam iznenađen autonomijom baterije. Na wifi-ju redovno izvlači 8 do 8 i po sati SOT, što je dovoljno za skoro dan i po, moglo bi još više da nema standardnog draina od strane FB app.
Kada se češće koristi kamera čini mi se da poprilično cijedi bateriju, više nego što je to bio slučaj sa prethodnim telefonima, ali nije da pravim na desetine fotki svaki dan, tako da ne smeta previše, a i nabaviću powerbank za takve prilike.

Koliko vam uključena lokacija na režimu štednje utiče na potrošnju baterije? Nervira me što ovaj stock widget za vrijeme i prognozu ne funkcioniše bez lokacije, a i dobra stvar je pošto onda za slike na GPhotos imam označenu lokaciju i što mogu pratiti kretanje preko istorije lokacija.

Послато са HTC U11 уз помоћ Тапатока

Textru koristim za sms, nema bolje.. Milion opcija a brza kao metak.. Stock dialer završava posao odlično, sve ima, nema bloat i vrlo je brz..

Da da i ja sam baš baš zadovoljan baterijom.. Lokacije držim na battery saving i nisam primetio da vuče bateriju ne znam ni ja koliko.. Inače sinoć mi je skinuo 1% od 00:00 do 06:00 što je baš baš odlično. Wifi bio upaljen i ugašeno zvono.

ima li textra opciju da kod slanja poruke automatski mijenja naša slova engleskim (č i ć sa c, š sa s...)? 8sms može

Ima.

Ima naravno.

Stigao mi rugged armour.. Sve full, dugmići baš lepo rade.. Samo je malo klizavija od imak sand feel.. Zadovoljan sam.. Lepo leži u ruci sve super.. Svaka preporuka..

Sta je sa updejtima? Poslednji security patch je novembarski, malo su se ulenjili.

Baterija.

Pitanje za sve korisnike U11.

Nisam zadovoljna baterijom. Telefon je uzet nov. Ne znam da li je oslabila zbog updatea na Oreo, posto sam novi telefon odmah updateovala na 8-icu, tako da ne znam kakva je baterija bila pre toga.
Desava se sledece:
Od momenta kad se napuni mob (punim ga iskljucenog bas zbog baterije, kao zbog neprekidanja punjenja), kad ga ukljucim, nikada do sada nisam videla 100% napunjenost. Cim ga upalim, on padne na 99%, zatim prvih 10% skine u roku od pola sata, sa telefonom u idle stanju. Znači prvih 10 % baterije, on pojede na nista.
Onda krene sporije da trosi bateriju ali ipak nenormalno brzo (u odnosu na druge telefone koje sam koristila i koristim): od 90 - 80 % takodje vrlo brzo potrosi tih drugih 10%, bio telefon aktivan ili pasivan. I tek od npr 70 % tel. krece normalno da se ponasa tj normalnu potrosnju vidim. Ako je to uopste normalno, s obzirom da ja nemam ukljucenu nijednu notifikaciju, ni lokaciju i sve zbog baterije, drzim osvetljenje na 0 %, cak sam drzala non stop ukljucen i power save mode. Ne koristim nijednu drustvenu mrezu, nemam nista otvoreno samo po sebi, u sve i mejlove i aplikacije ulazim kad ja hocu. Znaci, zaista sam stedljiva po tom pitanju baterije nenormalno, do mere da mi smeta. Sve u cilju da baterija duze traje.
A s druge strane, gledam svoj telefon koji je star jedno 4 godine, sa specifikacijama mnogo slabijim (tipa 1GB ram, interna mem 8GB itd), i taj telefon, posle 4 godine aktivnog koriscenja, drzi bateriju po 6 dana, sve se normalnim korišćenjem. Skoro da mogu da otpujtujem sa njim na 10 dana bez punjaca i uz npr stednju (tipa svetlo itd) mislim da bi baterija trajala i 10 dana. Zelim reci da taj prastari tel. drzi bateriju skroz normalno 6 dana, a ovaj ultra mega U11 mi strosi bateriju za 1 dan, uz minimalno koriscenje i uz maksimalnu ustedu svega pa cak i osvetljenja ekrana.
Napominjem da sam posle apdejta na Oreo, uradila factory reset (2, 3 puta) i hard reset. Da li mozda treba ponovo isto da uradim?
Sta da radim da mi baterija traje duze?
Hvala.

Poslednja izmena:
@dushanna
To što sa 100 padne odmah na 99 nije problem, ali ne može trošiti 10% za pola sata u standby ako je ispravna baterija, nema šanse.
Jel se brzo puni? Koji su najveći potrošači u statistikama baterije?

Baterija.

Pitanje za sve korisnike U11.

Nisam zadovoljna baterijom. Telefon je uzet nov. Ne znam da li je oslabila zbog updatea na Oreo, posto sam novi telefon odmah updateovala na 8-icu, tako da ne znam kakva je baterija bila pre toga.
Desava se sledece:
Od momenta kad se napuni mob (punim ga iskljucenog bas zbog baterije, kao zbog neprekidanja punjenja), kad ga ukljucim, nikada do sada nisam videla 100% napunjenost. Cim ga upalim, on padne na 99%, zatim prvih 10% skine u roku od pola sata, sa telefonom u idle stanju. Znači prvih 10 % baterije, on pojede na nista.
Onda krene sporije da trosi bateriju ali ipak nenormalno brzo (u odnosu na druge telefone koje sam koristila i koristim): od 90 - 80 % takodje vrlo brzo potrosi tih drugih 10%, bio telefon aktivan ili pasivan. I tek od npr 70 % tel. krece normalno da se ponasa tj normalnu potrosnju vidim. Ako je to uopste normalno, s obzirom da ja nemam ukljucenu nijednu notifikaciju, ni lokaciju i sve zbog baterije, drzim osvetljenje na 0 %, cak sam drzala non stop ukljucen i power save mode. Ne koristim nijednu drustvenu mrezu, nemam nista otvoreno samo po sebi, u sve i mejlove i aplikacije ulazim kad ja hocu. Znaci, zaista sam stedljiva po tom pitanju baterije nenormalno, do mere da mi smeta. Sve u cilju da baterija duze traje.
A s druge strane, gledam svoj telefon koji je star jedno 4 godine, sa specifikacijama mnogo slabijim (tipa 1GB ram, interna mem 8GB itd), i taj telefon, posle 4 godine aktivnog koriscenja, drzi bateriju po 6 dana, sve se normalnim korišćenjem. Skoro da mogu da otpujtujem sa njim na 10 dana bez punjaca i uz npr stednju (tipa svetlo itd) mislim da bi baterija trajala i 10 dana. Zelim reci da taj prastari tel. drzi bateriju skroz normalno 6 dana, a ovaj ultra mega U11 mi strosi bateriju za 1 dan, uz minimalno koriscenje i uz maksimalnu ustedu svega pa cak i osvetljenja ekrana.
Napominjem da sam posle apdejta na Oreo, uradila factory reset (2, 3 puta) i hard reset. Da li mozda treba ponovo isto da uradim?
Sta da radim da mi baterija traje duze?
Hvala.
To ti je nesto sa baterijom,jer ti je sve pokaseno a on tako da trosi. Meni se to nije desavalo.

Sad kad razmislim moguće da je baterija falična, nema šanse tako da troši.. Meni je baš baš dobra baterija..

Možda da proba da ga napuni upaljeno normalno i ostavi malo duže kad dođe do 100?

Sad kad razmislim moguće da je baterija falična, nema šanse tako da troši.. Meni je baš baš dobra baterija..

Možda da proba da ga napuni upaljeno normalno i ostavi malo duže kad dođe do 100?

E pa to neka proba upaljenog,pa da vidi hoce li biti na 100%. Ja mog punim kad stignem,obicno ga ostavim uvece na punjac a ujutro ga skinem i stalno upaljenoga ga drzim.

Takođe.. Jer mi izdrži ceo dan lagano, čak i na 4g(ne gasim net)non stop izdrži.. Ako se desi da ne, ili da idem negde uveče stavim na njegov punjač sa kojim jedino i punim on ga dopuni vrlo brzo i nemaš brige još dugo..

@dushanna
To što sa 100 padne odmah na 99 nije problem, ali ne može trošiti 10% za pola sata u standby ako je ispravna baterija, nema šanse. Jel se brzo puni? Koji su najveći potrošači u statistikama baterije?

Da, brzo se puni, na quick charge. I da, u idle stanju od pola sata do max 1 sat, ode 10% a nista ne radim. Sve sa iskljucinenim osvetljenjem i ostlim stednjama koje sam prethodno nabojala.
Kad si vec pomenuo punjenje, zaboravila sam da pitam, negde sam procitala da baterija duze traje ako se sporije puni. Da li da punim tel (kad imam vremena) na neki slabiji punjac ili na kompjuter?
Najveci potrosaci nisu nista neuobicajeno, aplikacije koje zaista koristim i a od neuobicajenih, pojavi se povremeno neka HTC-ova aplikacija, ne mogu sad da se setim koja, tipa HTC Home ili Sense ili Companion, od cega nijednu ne koristim (mozda bih trebala da ih skinem ali nisam jos pazljivo pogledala sta rade, pa su jos tu), osim Htc home i to u smislu sto sam prilagodila pozadinu preko nje i to je sve, ali je sve ostalo disableovano na njoj (one notifikacije).
Takodje sam rucno disableovana background opciju na svim aplikacijama.
Sad gledam i vidim jednu neuobicajenu aplikaciju koja nije uopste ukljucena od poslednjeg punjennja a stoji kao potrosac - Extrime power saving mode, cak ne mogu ni da je iskljucim kad nije ni ukljucena. Pise da je od poslednjeg punjenja potrosila 21% baterije, zaista mi nije jasno otkud ona tu.
Boost sam planirala da deinstaliram (ali on se i ne pojavljuje u potrosnji jer ga ne koristim), ali cekam da pronadjem drugi nacin da zakljucam pojedine aplikacije, jer u Boostu postoji ta opcija, jos je nisam videla da postoji na 2.mestu.

E pa to neka proba upaljenog,pa da vidi hoce li biti na 100%. Ja mog punim kad stignem,obicno ga ostavim uvece na punjac a ujutro ga skinem i stalno upaljenoga ga drzim.
Takođe.. Jer mi izdrži ceo dan lagano, čak i na 4g(ne gasim net)non stop izdrži.. Ako se desi da ne, ili da idem negde uveče stavim na njegov punjač sa kojim jedino i punim on ga dopuni vrlo brzo i nemaš brige još dugo..

To ne radim, bas suprotno, pazim da primetim kad se napuni i odmah iskljucim, kao da ne bih unistavala bateriju. Pa koliko dugo da je ostavim jos posle zavrsenog punjenja?
A niste mi rekli da li d aponovo uradim hard reset ili factory reset ili to nema veze?

Ako si već radila nakon update-a nema potrebe opet..
Pa ne mnogo dugo.. Fora je u tome što sad telefoni imaju tih zaštita dosta, pa ja svaki fon do sada sam ostavljao preko noći na punjaču, pa nijednim ništa nije bilo i baterija bila super. Samo probaj da ga ostaviš normalno upaljenog na punjaču i tipa 10ak min nakon što led zasija zeleno da je pun..

Ja sam mislila da vi mislite da duze vreme ostavim na punjacu, jer 10 minuta nije nista nesto mnogo duze, mozda ona i stoji na punjacu 10 min duze, ne mogu reci da bas uvek primetim odmah kad se led upali.
Pa koliko duze da ostavim?
A ono sporo punjenje koje sam pomenula?

Ma ne, samo fabrički punjač.. Ali sa upaljenim telefonom!

Meni liči na background process neki da vuče, i to dobrano. Imaš screenshotove od potrošnje baterije? Garant ili G servisi ili neka druga app...
U11 ubija u idle, bukvalno jedva 1-2% na 8h...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

@Nikola1994, kada pogledam (poslednji) "usage since full charge" vidim zaista samo aplikacije koje sam i koristila osim, vec gore pomenutog 'extreme power saving mode' koji nisam uopste koristila a pise da je potrosio 22 % od poslednjeg punjenja, pa posto ga nisam ni koristila ne mogu ni da ga iskljucim, jedino sto sam uradila malopre je 'force stop' u samoj aplikaciji. Medjutim, kada pogledam memoriju tj 'memory used by apps' u poslednjih 3 sata (ako je i memorija merodavna za potrosnju baterije a ja mislim da jeste), ono sto mi onako bode oci (a stalno vidim, ne samo u ovom punjenju) je da OS Android trosi 1gb/3h, zatim od ostalih velikih potrosaca hronoloski poredjanih tu su Sense Home, easyAcessServise (sta god to bilo), googlePlay, google (njega cak i ne koristim, misim na pretragu jer idem na net iz Firefox focusa), znaci sve aplikacije koje su delimicno sitemske, osim ovog Gugla, tj memoriju ne opterecuje ono sto ja zaista koristim poput razgovora, neta, mejla, snimanja (zvuk, slika) itd, vec totalno drugi procesi, pa ne znam da li je to Ok.

Meni liči na background process neki da vuče, i to dobrano. Imaš screenshotove od potrošnje baterije? Garant ili G servisi ili neka druga app...
U11 ubija u idle, bukvalno jedva 1-2% na 8h...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Baš to, nisam do sada imao fon koji ovako dobro drži u idle.. Sve upaljen net itd..

Da li je bio bilo kakav update nakon poslednjeg factory reseta?
Ako jeste, ja bih ti preporučio ponovo da odradiš factory reset i da pri inicijalnom podešavanju isključiš sve što se isključiti može, samo gmail nalog i to je to.

Mislim da je problem softverski, jer da je baterija felerična isključivala bi se na 40%, grijala bi se i sl. Vidim da si pitala u vezi fast charginga. To je opcija koja služi da se koristi jer olakšava život, moguće da par procenata (godišnje) kapaciteta baterije strada zbog brzog punjenja, ali meni, a i većini korisnika, mnogo znači kada napuni 20% za 15 minuta u kritičnim situacijama. Na kraju krajeva, nije on kupio tebe, nego ti njega :)

@vladix, ne, nije bilo apdejta posle poslenejeg facory reset-a, tj. ja sam kupila nov fon i odmah sam ga apdejtovala na 8 (sada mislim da nisam trebala), tako da nemam uvid u to kako je radio pre toga, zatim sam uradila nekoliko facoty reset-a i jedan hard reset. Nemam ni nameru vise da apdejtujem fon, sta god da stiglo. :)
Iako sam generalno vrlo pazljiva prema telefonima u smislu da ne dopustam nikakve notifikacije u prazno, (npr viber gasim vec u podesavanjima i posle svakog koriscenja uradim i force stop), gasim aplikacije koje se vrte u backgroundu i tome slicno (zato mi i traje baterija 6 dana na malopre pomenutom telefonu starom 4 god), zaista ispada da je on kupio mene a ne ja njega, tj ja se prilagodjavam njemu sto me izludjuje; pa zamisli da ja smanjujem osvetljenje na 0% zbog baterije! Pored sve moje pazljivosti prema telefonima, to stvarno nikada nisam radila tj imala potrebu za tim.
Ako vi cenite da bih nesto dobila ponovnim hard resetom ili samo factory resetom, ja cu to uraditi. Mada sam ja sve pogasila na ovom telefonu sto bi bilo suvisno da mi se vrti bezveze i znam to dobro da pogasim, jer me neovisno od baterije nervijaju notifikacije svega i svacega kao i raznorazni trakeri, hocu reci da ja to uvek radim sa svim telefonima, trakere poput lokacije, gugla itd ne koristim i maksimalno sve disaeblujem sto mogu.

Instaliraj lepo BBS pa okači log da vidimo.

Elem, to što gasiš Viber 'nasilno' ne pomaže, samo odmaže bateriji.. ;)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Hocu, samo mi reci sta je BBS?
Btw, Viber ne gasim nasilno zbog baterije (i na ranijim telefonima), vec zbog notifikacija. :))
I ako je softverski problem (kao sto je neko vec pomenuo), niko da mi odgovori da li da uradim ponovo hard reset. Koliko to cesto sme da sa radi? Thx :)

BBS - Better Battery Stats. OK.
Pročitala sam temu, ali koliko sam ja shvatila iz toga što je napisano, telefon treba prvo rutovati da bi se instalirala ta aplikacija. Ja ne želim da rutujem telefon jer mi je pod garancijom, a pročitala sam da se garancija gubi ukoliko se rutuje telefon. Da li sam dobro shvatila tekst sa tim prethodnim rutovanjem ili možda ne mora to da se radi?

I ako je softverski problem (kao sto je neko vec pomenuo), niko da mi odgovori da li da uradim ponovo hard reset. Koliko to cesto sme da sa radi? Thx :)
Možeš ga raditi koliko god hoćeš puta, samo što nema svrhe, osim u ovakvim situacijama. Iskreno, lakše ti je da ga sad napraviš nego da se zezaš sa BBS i gledaš u pasulj šta je uzrok takvog draina. Inače, i ja potvrđujem da je baterija na ovom telefonu stvarno odlična.

Послато са HTC U11 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno