Šta je novo?

HTC U 11

Crveni prebrutalno izgleda :) Tesko da se on moze naci kod nas

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sve ima samo se mora plati

Sent from my iPad using Tapatalk

Ovaj telefon radi dosta bolje od s8. Kamere su tu egal, nekad je bolji s8 nekada u11. Stiskavac je opcija nevidjeno glupa. Ekran jeste slabije osvetljen ali su boje dosta realnije nego na s8. Ram je bolje uradjen, ledja ista, magnet za otiske.
Sto se tice kamere izasla je ona sa manuelnim podesavanjima pa se mogu birati google telefoni i njihova podesavanja. Nocu pravi jako lepe slike. Imate temu na xda https://forum.xda-developers.com/u11/how-to/google-camera-hdr-comparison-t3655196/page18

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Nisam presao nego ga jos uvek koristim [emoji16]

I još nisi naučio da namestiš basic mod ekrana [emoji16]

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Znači sad ćeš u priču da ubaciš i white balance kamere kojom slikaš :)

Ja sam samo realan, koristio sam i prosao skoro svaki fs telefon, uzivam u koriscenju telefona ali i kazem kad nesto ne valja.
Nisam imao bolju kamericu, ali se jasno vidi sivilo.
656744156e5f0edf92388a9c407642bd.jpg
b0891e4e25f121231054d804d24a888d.jpg

Sve na auto, nista dirano nije. 50% jacina osvetljenja. Mada po suncu je na s8 dosta citljivije, ali nije ni htc los.
I jos nesto, a sto me je sada iznerviralo. Poceo mi burn in, ostao zut trag od pozadine vidi se pod uglom.

Nisam te to uopšte pitao. Ekran da li si stavio u basic mode?

Ebiga, neko moze da se pomiri sa cinjenicom da boje nisu realne, a neko ne [emoji23] sad cu da vam slikam

Slazem se sa ovim,nekome takve boje mozda zaista i odgovaraju,meni su katastrofa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aman

fe6b4e6c53678bb545fbb5d399987b5e.jpg

odgovor je išao conqueru, tvoj post je uleteo... A ti stavi bre u basic, taj Adaptive je za decu [emoji16]

odgovor je išao conqueru, tvoj post je uleteo... A ti stavi bre u basic, taj Adaptive je za decu [emoji16]

E da vidis na sta mi lici displej kad stavim na basic. Slikacu za par dana dslr-om da vidite razliku.

U white balance uvek postoje varijacije od primerka do primerka, ali boje su tačno kalibrisane (sRGB) samo u basic modu. Isto tako većina telefona danas ima hladnu (plavu) belu pa su ljudi navikli na to, dobar test (za oko) je da se stavi običan beli papir (za štampanje npr) pored telefona, odvrne svetlo na 100% i onda uporede ekran i papir.

Nisam imao priliku da vidim u basic mode-u,moguce da je situacija nesto bolja. Ali ono sto sam na prvu video na Note 8,nikako mi nije prijalo ocima [emoji16] A mislim da je svaki izlozeni primerak uglavnom isto podesen,tesko da prosecan korisnik uopste i zna da postoji to podesavanje i trazi kako se podesava displej prvi put kada uzme telefon u ruku. Jednostavno,nekome legne,nekome ne,jel vi svi drzite na basic?

Sent from my iPhone using Tapatalk

U white balance uvek postoje varijacije od primerka do primerka, ali boje su tačno kalibrisane (sRGB) samo u basic modu. Isto tako većina telefona danas ima hladnu (plavu) belu pa su ljudi navikli na to, dobar test (za oko) je da se stavi običan beli papir (za štampanje npr) pored telefona, odvrne svetlo na 100% i onda uporede ekran i papir.

Ne znam, meni je bela na htc dosta vise izrazena ako ostavim vivid. Ako idem na srgb ekran pozuti, to su sad cini mi se sa novim update-om i pustili.

Ja ne. Meni je lepša bela boja na adaptive jer vuče na plavu.. mada deluje da te napucane boje( dečije) i više vuku baterije na amoledu što je smor

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Lcd često ima belu boju koja vuče previše na plavu. Onda to pored amoleda koji je žući deluje ovako. Lepo je Vojkan rekao. Naravno da se koristi basic, adaptive je kao bojanka. Opet oled ima prednost kod crne...

Meni je na basic suvise zuckast ekran, fabricki je dosao podesen na adaptive. I sam se premisljam da li da predjem na U11...

Nemas nikakve dobiti da predjes. Da prelazis sa nekog starijeg modela, pa ajde, ali ovako, nema razloga da prelazis. Gubis kameru, displej, dizajn, a dobijas malo fluidniji sistem.

Ma izuzetno me nervira sto nemam telefon ni mesec dana, a vec se zezam sa ubijanjem kojekakvih servisa koji mi skracuju bateriju, zadnjih par dana sam vec oko 16h stavljao na punjac pa je valjda to na u11 reseno kako valja...ma.verovatno necu menjati nego samo naglas razmisljam...

S8+ TT

Nemas nikakve dobiti da predjes. Da prelazis sa nekog starijeg modela, pa ajde, ali ovako, nema razloga da prelazis. Gubis kameru, displej, dizajn, a dobijas malo fluidniji sistem.

Meni je kamera definitivno bolja na U11 nego na S8, slažem se da gubi dizajn i displej, ali dobija solidno fluidniji sistem.

Vidis da su sistem/stabilnost/fluidnost/podrska postali nebitni na forumu otkad je Samsung batalio ocajnu plastiku i presao na edge ekrane :)

ICE, sacekaj ajfon X, verovatno ce biti spoj maksimalne stabilnosti, brzine, najbolje podrske i bezel-less dizajna a kapiram da nece imati losiju autonomiju i kameru od S8, ostatak hardvera ce biti ''top'', naravno.
A ako te nervira S8 tu su U11 i XZP.

Poslednja izmena:
Meni je kamera definitivno bolja na U11 nego na S8, slažem se da gubi dizajn i displej, ali dobija solidno fluidniji sistem.

Jel? Nisam nesto obracao paznju, znam da su LG i Sammy bili rame uz rame, a HTC malo iza njih. Ako je bolja kamera to je kontam od situacije do situacije?!

Ma izuzetno me nervira sto nemam telefon ni mesec dana, a vec se zezam sa ubijanjem kojekakvih servisa koji mi skracuju bateriju, zadnjih par dana sam vec oko 16h stavljao na punjac pa je valjda to na u11 reseno kako valja...ma.verovatno necu menjati nego samo naglas razmisljam...

S8+ TT

To sto ti imas desava se na svakom androidu. Problem su Google servisi. Resenje, predji na iPhone odnosno vrati se ili vijaj nove/stare verzije GP servisa.

Vrh Dno