Šta je novo?

[HTC Touch Pro 2] - Zvanična tema

Zar nisi imao taj novi sliding panel i "finger friendly" start menu?

Nema na svakom build-u ima dosta beta s*ita...previse baguje da bi mogao da se oslonis na OS za svaki dan. Samo za probu. Dok ne bude official, a ubrzo i bolji "cooked"

Heh znao sam da ce negde morati da zabrljaju (ocajna kamera i nepostojanje 3,5mm za sluske) :S: :mad: :wall:

Izasao odlican prikaz na gsmareni kao i uvek!

uh, nije arena vrhunska sto se tice prikaza... 3,5mm je bespotreban, imas adaptera koliko hotjes, a kamera je ok... nista revolucionarno, cisto da se nadje... ako su ti to problemi onda ovo definitivno nije telefon za tebe... ;)

uh, nije arena vrhunska sto se tice prikaza... 3,5mm je bespotreban, imas adaptera koliko hotjes, a kamera je ok... nista revolucionarno, cisto da se nadje... ako su ti to problemi onda ovo definitivno nije telefon za tebe... ;)

3,5 je itekako potreban, nemam namere da se zezam, stavljam adaptere i budzim i uruznjavam izgled telefona na bilo koji nacin, dok kamera meni licno nije od koristi ali nevidim zasto nisu stavili bar istu kao na diamond 2 modelu,nekima bi koristila!!

koje crno budzenje, 1 adapter... uz to postoje bt stereo hs... kablovi su proslost :)

kamera je tu reda radi a da je 5 mega ko bi kupio diamonda? :)

koje crno budzenje, 1 adapter... uz to postoje bt stereo hs... kablovi su proslost :)

kamera je tu reda radi a da je 5 mega ko bi kupio diamonda? :)

Meni je diamond 2 bolje resenje. Touch pro 2 je odlican telefon, ali brate 178 grama je tezak lol... a ja mislio moj innov8 tezak (136gr).

Po meni touchscreen telefoni sa zasebnom qwerty tastaturom, i bez qwerty tastature su potpuno dve kategorije. Meni licno ta tastatura nije neophodna, jer ne kucam previse... niti poruke, niti email-ove. Zahvaljujuci toj tastaturi na vecini telfona je ili manji ekran, ili ako nije telefon je tezak kao cigla. Iz tog raloga pre bih uzeo diamond 2 (kada vec pricamo o HTC), ili omnia HD.... a malo kasnije i omnia 2, koja mislim da ce biti malo ekomonicnije resenje.

I zasto su skinuli blic u poredjenju sa prvom verzijom to mi nije jasno. Sto rece neko ovde, nece iz principa da stave lol ...

I da ima 300 grama uz tako dobar qwerty i kvalitet izrade ne bi bilo puno...

Pa telefon u ruci uopste ne izgleda tako tezak, sta vise mnogo je prakticniji nego stara verzija zbog qwertyija i veceg ekrana.

Jedino sto im je kutija odradjena grozno u odnosu na proslogodisnje modele.

Poslednja izmena:
Ajd' da ne otvaram novu temu, možemo ovde da nastavimo diskusiju o TP2, softveru, itd...

Da li je neko ugasio onaj očaj od aplikacije, HTC Messages?! Užas jedan koliko je sporo, nepregledno... Postoji li neka alternativa?! Nikako da sednem i prelistam XDA forum na tu temu, možda ima nešto zanimljivo ;)

Ajd' da ne otvaram novu temu, možemo ovde da nastavimo diskusiju o TP2, softveru, itd...

Da li je neko ugasio onaj očaj od aplikacije, HTC Messages?! Užas jedan koliko je sporo, nepregledno... Postoji li neka alternativa?! Nikako da sednem i prelistam XDA forum na tu temu, možda ima nešto zanimljivo ;)

Pogledaj ako je yozgatg nesto radio (Gen.Y romovi) za vas model.
Znam da je za Dimaond (keca) prije 2 dana izbacen novi rom Gen.Y D2 R5.5WWE i da su vratili na stari WM sms prikaz al uz osvijezen graficki prikaz. Poruke neda se brze otvaraju (u thread prikazu) nego lete, a i nisu razbacane kao u proslom romu, nego su poredane po datumu primanja.

Gen.Y D2 R5.5 returns the classic WM inbox with sms ordering working fine + it has a nice manila skin laid over it so it doesn't look so outdated.
Anyway, release is up, check out the download & changelog in the first page

Dešava mi se u poslednje vreme da mi se TP2 blokira. Ekran je crn, kao da je ugašen, ne reaguje na dodir ili na ono dugme gore za paljenje/gašenje, pomaže samo soft reset olovčicom.

Dešava se jednom dnevno, neki put jednom u par dana, i uvek na različitom mestu, npr. nije samo u porukama, nego se desi i ovako, dok stoji u džepu, npr. u stand by režimu...

Da li me to možda zeza ROM ili?!

Kad si zadnji put radio hard reset? Ko zna kakvih se sve bagova nakupi u radu, jos i net ako koristis mora da pocne da baguje. Lepo ga ti resetuj(hard reset), instaliraj svoje programe i uzivaj opet! A ako i pored toga bude pravio probleme, onda novi ROM!

Pozdrav

Uzeo sam ga pre mesec-dva, znači nisam nikada radio hard reset ;) Net koristim svakodnevno, zbog posla...

Mada evo od ovog mog posta se nije nijednom blokirao... Odradiću ovih dana reset, pa javljam ishod... :wave:

Pa nebi trebalo bas za meces-dva da se toliko zezne, ali ajde, videcemo. Proveri i koji ti je rom trenutno u njemu. Poslednji htc orginalni Rom je 2.07.401.1 wwe. To je WM 6.5 i radi besprekorno. Mozda je bolje, ako ti je stariji ROM ili ako je WM6.1, da ga odmah flesujes na ovaj, nego da radis hard reset, ali to je i stvar izbora.
Pozdrav, javi sta si uradio

Evo ovako, u Software Information stoji sledeće:

OS version 5.2.23529 (23529.5.5.0)
Manila version 2.5.20113030.0
ROM version LIMITED!! WWE
ROM date 09/25/09
Radio version 4.49.25.17

Ko zna koji je ovo LIMITED!! ROM ;)

Imas na htc sajtu noviji ROM, sa novijom Manilom. Registruj prvo telefon i onda mozes da ga skines . Predlazem ti da flesujes tel, moj radi bez problema!
Na xda sajtu imas uputstvo kao to uraditi, korak po korak i mnostvo kuvanih ROM-ova. Telefon je ispravan i ima bezgranicne mogucnosti, samo treba pravi softver upariti sa njim!
Poz

Možda bih probao sa kuvanim ROM-om, pretpostavljam da moj primerak TP2 ima već instaliran HardSPL, s obzirom da ima ovaj LIMITED!! ROM, mislio sam da probam neki Dutty-jev, vidim da ga na XDA hvale...?!

Možda bih probao sa kuvanim ROM-om, pretpostavljam da moj primerak TP2 ima već instaliran HardSPL, s obzirom da ima ovaj LIMITED!! ROM, mislio sam da probam neki Dutty-jev, vidim da ga na XDA hvale...?!

Nemoj nista da pretpostavljas. Telefon pokrenes u bootloader mod(drzis volume down i bocnes olovcicom soft reset, a onda zadrzis volume down i dobijes trobojni ekran) i on ti pokaze koji je SPL u tvom telefonu. Trebalo bi da je Olinex 0.85, ali nisam siguran, proveri na xda. Ako nije onda instaliraj najnoviji HardSPL, da bi bio siguran kod flesovanja.
Sto se tice izbora ROM-a, to je stvar ukusa. Ja sam probao skoro sve developere, nema neke velike razlike. Najvaznije je da je ROM stabilan, da nema bagova, a programe ti dodajes po zelji. Ali nije lose malo probati, steknes rutinu i znas sta trazis od telefona. Ja ga sad za pola sata flesujem i instaliram sve programe koje koristim, a onda narednih dan-dva testiram. Tad znam odgovara li mi softver ili ne.
Pozdrav

Piše da je SPL-0.85.OliNex, odoh da potražim neki lep ROM na XDA, hvala na pomoći :wave:

Samo da javim da sam danas flešnuo Energy ROM, za sada sve radi kako treba, dosta je brže, nema tzv. "sleep of death" problema, videćemo kako će se ponašati dalje...

drkis, hvala na savetima :wave:

Samo da javim da sam danas flešnuo Energy ROM, za sada sve radi kako treba, dosta je brže, nema tzv. "sleep of death" problema, videćemo kako će se ponašati dalje...

Proslo je vec neko vreme kako koristis novi ROM, pa sad vec mogu da pitam za utiske? Znam da Energy pravi odlicne ROM-ove, da su dosta brzi i sa minimalno bagova. Najvise me zanima koliko ti traje baterija pri nekoj normalnoj upotrebi. Koristio sam neke njegove ROM-ove i uvek mi je krace trajala baterija, a on je i poznat da "ne stedi energiju"!
Kad stignes napisi. Pozdrav

Baterija mi traje otprilike isto kao i do sada, dan i po, dva plafon, mada sam ga punio samo 2-3 puta za ovih nekoliko dana...

Realno, Energy ROM je dosta brži i stabilniji od ovog prethodnog koji sam imao, ima dosta preinstaliranih programa u sebi, lepši je na oko (jedino što mi smeta je crni sat sa belim brojevima)... Za sada nisam imao SOD, blokiranje u radu i slično. Čini mi se da i bolje radi wireless i GPRS, MMS nisam ni stigao da namestim, mailove takođe...

Ima i nekoliko sitnica koje meni smetaju: kada uđem u poruke, pa kliknem na poruku, otvara se kao neka vrsta dijaloga, gde ja mogu da odgovorim na tu poruku - e tu mi ne stavlja prvo veliko slovo rečenice (na šta sam navikao). Ako umesto tog dijaloga kliknem dole na taster All messages, onda je sve OK. Na par mesta takođe u dnu ekrana se ne vidi da uopšte postoji dugme za nešto (kao da je crno dugme sa crnim slovima ;) ), npr. baš u tom All messages delu, nema donjeg desnog dugmeta, gde ulaziš u meni gde su New, Forward, Unread i slično...

Ali dobro, idemo dalje ;)

U znam sta pricas, ja sam imao taj problem u prethodnom htc-ovom originalnom romu, poludeo sam zbog tih malih slova. Sad koristim oficijelni htc-ov WM 6.5 sa manilom 2.5. Radi odlicno, dosta je brz, baterija oko 2 dana solidne upotrebe i nema one gluposti sa porukama i malim slovima na pocetku recenice! Ima jedan mali bagic, kada na sms odgovaras sa replay i pri tome promenis orijentaciju ekrana, on zablokira, pa mora da se resetuje. Zato nikad ne koristim replay, nego kliknem na poruku i on mi otvori dijalog, i tu nema problema. Valjda ce to resiti uskoro, a to je jedini problem koji sam primetio a svasta sam probao sa njim!
Aj, pozdrav i pisite o svojim iskustvima sa ovim telefonom, to je uvek dobrodoslo!

Takvo bagovanje se i meni dešavalo sa ovim prethodnim ROMom, dovodilo me do ludila, da sam hteo da kucam poruke na tastaturi na ekranu, kupio bih HD2 ili bih zadržao iPhone ;)

Šalu na stranu, rešio sam problem vezan za početno veliko/malo slovo: prebacio sam SMS poruke u "Threaded mode" :)

jedino što mi smeta je crni sat sa belim brojevima

Sam sebi da odgovorim da sam bio glup & lenj što nisam ranije izguglao, skinuo i instalirao klasičan beli sat ;)

Evo malo screenshotova kako sve ovo izgleda sada kod mene...

I još nekoliko...

BTW, screenshotove sam napravio sa ultra-mega-giga-jednostavnim-super programom, Shake And Save, samo ime kaže - protresete telefon i on snimi trenutni ekran u zadati folder i u zadatom formatu...

E da, pre startovanja programa morate da kliknete na "Apply" da autori programa nisu krivi ako vam telefon ispadne, jer ga ne držite dovoljno čvrsto :p

Prilozi

• ScreenShot2.Png
    ScreenShot2.Png
    133.9 KB · Pregleda: 35
  • ScreenShot3.Png
    ScreenShot3.Png
    177.9 KB · Pregleda: 35
  • ScreenShot4.Png
    ScreenShot4.Png
    247.6 KB · Pregleda: 37
  • ScreenShot5.Png
    ScreenShot5.Png
    319.5 KB · Pregleda: 33
  • ScreenShot6.Png
    ScreenShot6.Png
    67.5 KB · Pregleda: 31
  • ScreenShot7.Png
    ScreenShot7.Png
    81.4 KB · Pregleda: 34
  • ScreenShot8.Png
    ScreenShot8.Png
    80.5 KB · Pregleda: 27
  • ScreenShot9.Png
    ScreenShot9.Png
    204.3 KB · Pregleda: 32
  • ScreenShot10.Png
    ScreenShot10.Png
    245.2 KB · Pregleda: 33
  • ScreenShot11.Png
    ScreenShot11.Png
    118.1 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena od urednika:
Baterija mi traje otprilike isto kao i do sada, dan i po, dva plafon, mada sam ga punio samo 2-3 puta za ovih nekoliko dana...

Realno, Energy ROM je dosta brži i stabilniji od ovog prethodnog koji sam imao, ima dosta preinstaliranih programa u sebi, lepši je na oko (jedino što mi smeta je crni sat sa belim brojevima)... Za sada nisam imao SOD, blokiranje u radu i slično. Čini mi se da i bolje radi wireless i GPRS, MMS nisam ni stigao da namestim, mailove takođe...

Ima i nekoliko sitnica koje meni smetaju: kada uđem u poruke, pa kliknem na poruku, otvara se kao neka vrsta dijaloga, gde ja mogu da odgovorim na tu poruku - e tu mi ne stavlja prvo veliko slovo rečenice (na šta sam navikao). Ako umesto tog dijaloga kliknem dole na taster All messages, onda je sve OK. Na par mesta takođe u dnu ekrana se ne vidi da uopšte postoji dugme za nešto (kao da je crno dugme sa crnim slovima ;) ), npr. baš u tom All messages delu, nema donjeg desnog dugmeta, gde ulaziš u meni gde su New, Forward, Unread i slično...

Ali dobro, idemo dalje ;)

Ako sam dobro razumeo na xda postoje 4 verzije Energy roma?

Trenutno postoji 5 verzija: Standard Sense 2.5, MaxManilla Version, Cookie HomeTab Version (ovu ja koristim), GTX Themed i Titanium Version (bez Sense UI).

Faktički postoji 10 verzija, pošto se svaki ROM pravi u dve verzije: Build 21903 i Build 23569 (ovaj ja koristim). Iako autor navodi nekoliko razlika, generalno je razlika samo da li će ti Start dugme biti gore levo (u prvoj verziji) ili dole levo (u drugoj verziji). Nisam probao ovaj prvi Build pa ne znam da li je to sve tako, ako je neko probao obe, neka javi ;)

PAZI!
Za HD2, Energy ROM sa CHT, build 23569, ali verzija od 16. maja, ima ozbiljan problem: Manilla puca, smrzavanje, mora reset.
Kuvar je upravo povukao ROM, popraviće.

Isti build, ali od 13. maja, radi OK.

Ne znam kako je na TP2, ali moguće je da je isti problem.

Poslednja izmena:
Uh, dobro si mi rekao, taman sam razmišljao kako ću kada dođem kući natenane da ga skinem i instaliram :p

U principu nisam ni planirao da menjam ROM, ali sam pročitao Changelog za novu verziju, pa rekoh da probam, da vidimo kako će to da "leti" ;)

Switched to the Rhodium based Sense 2.5 interface that's quicker than the Leo based one. Give it time to "settle" after flashing and you'll notice the speed increase.

Nazad
Vrh Dno