Šta je novo?

HTC Touch HD - par pitanja i pomoc

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre neki dan sam nabavio Touch HD, i prvi put se susrecem sa windows mobile-om (do sada sam imao Nokiju 5800 XM).
Posto vidim da se o njoj nesto i nije govorilo na ovom forumu, zamolicu kolege sa bencha da mi malo pomognu oko ovog sokocala :)

1. Da li i kako moze da se ubrza ovaj fon? Dobio sam ga sa WM 6.5 professional, i u odnosu na s60 na 5800 XM, ovaj je dosta sporiji.
2. Da li je neko probao neki drugi sw? Na mobilnom svetu sam procitao sledeci komentar:
"Cuvajte se nasminkanih verzija wm6.5 sa sense (manila) 2.5, posto ce vam telefon dosta sporije raditi. Imao sam wm 6.5 sa manilom 2.1 i radio je lepo. Na kraju sam stavio KWBR wm 6.1 sa manilom 2.1 i sada prosto leti." - Da li je to stvarno toliko brze od 6.5 (nije mi toliko bitna sminka, koliko brzina odziva)?
3. Koliko je komplikovana sama operacija menjanja OS-a? Na symbianu je bilo plug&play :)
4. Kada odem na net, i zavrsim ono sto sam zeleo, net konekcija ostaje uvek aktivna, i moram rucno da je ugasim. Da li postoji neki nacin (kao na 5800 xm) da, kada se zavrsi sesija, se net automatski iskljuci?
5. Da li je neko probao android na ovom mobu, da li se 'isplati' da se instalira, zbog cpu-a od oko 530 MHz (da nije suvise spor?) i/ili 280 MB rama (da nije malo)?
6. Da li postoji neki program kao nimbuzz?
7. SPB Shell - ponekad blokira, fon radi normalno, ali sbp shell ne. Da li postoji neka verzija koja ne pravi probleme?

Eto toliko za sad. Hvala svima unapred!

Jedva stizem da procitam silne poruke zbog enormne navale korisnih postova na ovoj temi :D
Zato, imam jos jedno pitanje:
- Da li postoji i kako se ukljucuje delivery report? Drugar mi je preporucio da koristim neki vito sms, gde nema klasican delivery, nego samo ikonica pored poruke promeni boju, ali mi taj program ne radi, jednostavno odbija da posalje sms...
- Zasto, kada kreiram grupu, i hocu da posaljem sms svima, mi telefon daje sve brojeve iz kontakta (recimo, ako u grupi imam 5 ljudi, i svako ima 3 broja, on ce da prikaze 15 kontakta, umesto da ostavi 5 brojeva, koji su vec namenjeni za slanje sms-a)? Kako ovo da resim?

ja na mom koristim 6.1 verziju, sasvim brzo radi, bar po mojim nekim merilima,
sto se tice instalacije OS - a mozes proveriti na http://www.xda-developers.com/ tamo je sve lepo napisano,
takodje mozes koristiti i ppcwarez za razne aplikacije i sl., recimo iGO8...
delivery report ukljucujes u opcijama vezanim za SMS.

za mene je HTC Touch HD sve sem telefon,
jako me nervira telefon na njemu, nije mi nesto mnogo logican, i evo posle par godina koriscenje i dalje se nerviram oko nekih stvari,
jedino ga i dalje nosim zbog navigacije,
posto nosim i sluzbeni black berry poredjenje ta dva telefona (kao uredjaja koji sluze sa komunikaciju) je identicno poredjenju dupeta i strudle.

Kolega, hvala na pomoci!
Dosta toga sam saznao, na xda forumu ima sve lepo nacrtano za nas pocetnike, uspeo sam da instaliram neki stonehenge wm 6.5 sa manilom 2.1 i mob je prilicno brzi, a i stedljiviji. Inace, windows mobile mi je dosta konfuzniji u odnosu na symbian koji sam 'praktikovao' dugi niz godina, i jos + nokijin meni mi je najlogicniji i najjednostavniji u odnosu na druge proizvodjace, ali je u odnosu na njega totalno otvoren sistem, pa mi zbog toga postaje interesantan :)

Nazad
Vrh Dno