Ja ne bih pomisljao na Nokiju pored zivog HTC-a i Androida![]()
A vredi li menjati TyTN 2 za Tattoo? Kako stoje jedan naspram drugog? Kao gledah specifikacije, mada je bolje da mi kaze neko iz iskustva.
je l' mogu da te zamolim za objasnjenje ???? ni normalan blutut nemaju telefoni ?
Ali zato imaju sve ostalo. Mnogo kvalitetnija izrada, o softveru da ne pricam Android je svetlosnu godinu ispred Symbiana. E sad ako ti je bluetooth transfer bas bas bitan... Mada mislim da je i to reseno sa nekom aplikacijom ali nemoj da me drzis za rec.
Ja ga imam malo vise od mesec dana i zadovoljan sam Tattoo-om, jer sam se bas dosta raspitao okolo, pogledao misljenja ljudi sa Bencha i pogledao po netu...
Ovako - BT radi samo sa sluskom, WiFi radio ok, nisam primeti oda ima nekih problema (mada, posto sam uzeo onaj paket 900 u Vip-u, koji ima 900 MB, skoro da WiFi i ne koristim. Ekran je ok, ne znam sto ga ljudi toliko ocrnjuju. Nije kao na skupljim HTC uredjajima ili Nokia telefonima, ali uzmite u obzir cenu Tattoo-a. Za te pare sasvim ok.
Kamera je bezveze. To otpisi u startu. Sto se tice baterije, meni izvuce blizu dva dana, odnosno izmedju dana i dva koriscenja.
Android je odlican kao operativni sistem. Ima tu jos mesta za unapredjenja, ali je po meni jak odobar. Jedino sto su neke stvari (neka podesavanja za primer) stavljena negde gde ih ne ocekujse, ali sve mi se cini da je to iz prostog razloga sto sam previse koristio bilo Win bilo Symbian.
Ne znam sa koliko para raspolazes i da li razmisljas da ga kupis u okviru paketa.
Iskreno sam zadovoljan telefonom, medjutim, ako mozes da odvojis vise novca, uzmi Magic.
Takodje bih dodao i da sam probao Nokiu 5530 i Nokiu 5800. Nokia 5800 je dobar izbor dok je 5530 samo oslabljena verzija iste. Kamera na 5530 nije tako sjajna, a i Android je dosta brzi. Treba spomenuti i da su po dimenzijama, oba telefona dosta veca od Tattoo-a.
Ma kakva 5800 ili bilo koji nokia touch telefon, nije loš tatto ali po oglasima za par eura više možeš naći magica. Jedina stvarna prednost tattoo-a je što je jako kompaktan. Ja stvarno ne mogu da verujem da još uvek ima ljudi koji idu po tredovima za iPhone ili Android i pišu kako im ne radi bluetooth.
Da li je upotreba gps-a besplatna na tattoo ili nije?
I zar je stvarno tesko kucati poruke na ovom telefonu?
Otkuda vam to da je ekran los?!
Ja sam probao Tattoo malo u VIP prodavnici i ekran je odlican, jedina fora je sto treba malo (ali samo malo) jaci stisak nego kod kapacititivnog, kucanje poruka ide odlicno a prvi put sam taj telefon uzeo u ruke tako da - preterujete :smoke:
Slazem se sa ovim za ekran.Zaista treba samo blagi stisak i sve je ok.Probao sam i kapacitivni i meni deluje da nema neke velike razlike,mozda zato sto sam i tamo blago stiskao.Zaista odlican rezistivni ekran a shvatam i zasto ljudi pljuju rezistivne ekrane jer sam probao i neki Samsungov i to ne bih mogao da koristim koliko je neprecizno i citava muka dok ne otkucas sms.Otkuda vam to da je ekran los?!
Ja sam probao Tattoo malo u VIP prodavnici i ekran je odlican, jedina fora je sto treba malo (ali samo malo) jaci stisak nego kod kapacititivnog, kucanje poruka ide odlicno a prvi put sam taj telefon uzeo u ruke tako da - preterujete :smoke:
Slazem se sa ovim za ekran.Zaista treba samo blagi stisak i sve je ok.Probao sam i kapacitivni i meni deluje da nema neke velike razlike,mozda zato sto sam i tamo blago stiskao.Zaista odlican rezistivni ekran a shvatam i zasto ljudi pljuju rezistivne ekrane jer sam probao i neki Samsungov i to ne bih mogao da koristim koliko je neprecizno i citava muka dok ne otkucas sms.
Sto se tice kucanja SMS na Tattoo tesko sam se navikao na to,sad kucam korektno ali duboko u meni ostaje neki zal za hardverskom tastaturom.:S: Nemam neke debele prste,mislim da je ekran morao biti veci za sms.
Ne mozete tek tako da uporedjujete kapacitivni i rezistivni ekran. Te dve tehnologije su nebo i zemlja. Jer sa kapacitivnim ekranom osetljivost i prihvatanje komande je uvek i uvek 100%.
I ne postoji sansa da kada pritisnes nesto da ekran ne oseti komandu. Druga stvar jednako ako ne i bitnija ako podrzava multitouch, pri kucanju na virtuelnoj tastaturi se kuca neuporedivo brze nego na bilo kojoj hardverskoj tastaturi jer prihvata komande i dok vam je drugi prst jos u dodiru sa ekranin dok kucate tekst. Sve ovo nema ni jedan telefon sa rezistivnim touchscreenom.
Kamera jeste ocajna,na dnevnom svetlu jos i moze da prodje nekako ali u zatvorenim prostorijama ili pod sobnim osvetljenjem tj. sijalicom je katastrofa.Vuku slike na crveno.a druze reci nam je li kamera toliko ocajna i da li si imao problema sa kacenjem na wi fi
I na Tatto ne postoji sansa da kada blago pritisnes ekran on ne reaguje na komandu.Na ostalim rezistivnim postoji,uverio sam se.Ponavljam,Tattoo ima sjajan rezistivni ekran.Ne mozete tek tako da uporedjujete kapacitivni i rezistivni ekran. Te dve tehnologije su nebo i zemlja. Jer sa kapacitivnim ekranom osetljivost i prihvatanje komande je uvek i uvek 100%. I ne postoji sansa da kada pritisnes nesto da ekran ne oseti komandu. Druga stvar jednako ako ne i bitnija ako podrzava multitouch, pri kucanju na virtuelnoj tastaturi se kuca neuporedivo brze nego na bilo kojoj hardverskoj tastaturi jer prihvata komande i dok vam je drugi prst jos u dodiru sa ekranin dok kucate tekst. Sve ovo nema ni jedan telefon sa rezistivnim touchscreenom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari