Šta je novo?

HTC Tattoo problem sa SIM karticama

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Kupio sam telefon HTC Tattoo na limundo(u pitanju je ova aukcija).
Vec sam ranije kupovao telefone od iste osobe(to se sasvim sluchajno ispostavilo) i sa prethodnim telefonom nisam imao problema, pa bih voleo ako bi smo ovo mogli da reshimo bez cimanja datog choveka.
Moj otac je juche preuzeo telefon i kada ga je doneo bio je bez SIM kartice.
Na onom ekranu koji se prikazuje kada je telefon zakljuchan(potrebno je da se povuche na dole i dobija se ona radna povrshina gde se kache Widgeti i shta sve ne) mi je bila nacrtana slika SIM kartice sa krsticem preko nje i ispod je pisalo No service.
Tada sam se ja malo "igrao" sa njim, isprobavao Wireless i shta sve ne i u sushtini sve je radilo(sem standardnih telefonskih stvari naravno poshto nije imao SIM karticu), sem shto nisam mogao da podesim Google account bez kartice.

E sad, moj otac je ubacio ispravnu 063 SIM karticu u telefon ali kada se startuje ponovo se pokazuje ona ista poruka na ekranu za "otkljuchvanje telefona", ali sada kada taj ekran povuchem na dole ne dobijam radnu povrshinu vec sledecu poruku:

SIM network unlock PIN

To make an emergency call, enter the emergency number and tap Emergency call

Ispod te poruke imam polje gde mogu ukucati broj za hitne sluchajeve, a ispod toga ima 2 dugmeta. Unlock i ispod njega Emergency Call.

Gospodin od koga sam kupio telefon kaze da prima sve SIM kartice i josh garantuje za svoj telefon.
Moze li mi neko pomoci da reshim ovaj problem bez ostvarivanja te "garancije" prvenstveno zato shto nismo bash fizichki blizu jedno drugom, pa bi nasha eventualna saradnja radi reshavanja ovog problema bila malo teze ostvariva, odnosno morao bih da chekam par dana za to, a mislim da zato nema potrebe.

Unapred zahvalan, Sole

Zakljucan ti je telefon na nekog drugog operatera.Probaj VIP i videces da radi.
Mada me cudi...Tattoo-i su u Vipu bili vecinom otkljucani...

Poslednja izmena:
Vip kartice nemam :(
Samo Telenor i MTS.

Zna li neko kako to moze da se otkljucha?

lako....odneses u servis ,platis i sta sve ne :p i tamo ti ga otkljucaju da dobijes radnu povrsinu :p

U aukciji pise da je telefon iz inostranstva, mada tome moze da se veruje isto koliko i tome da je SIM free. Ili pozajmi, ili kupi VIP prepaid SIM karticu na trafici, pa probaj. Ako ne prihvati ni VIP, to znaci da je zakljucan na neku inostranu mrezu. Kod za otkljucavanje kupi na nekom proverenom sajtu, neko ovde ce ti vec preporuciti.

To za Vip kartice sam i planirao.
Nisam znao da moze da se kupi kod za otkljuchavanje. Koliko to koshta?

Nazad
Vrh Dno