Šta je novo?

HTC Sensation

jel probao neko ovaj najnoviji update, meni ga pokazuje, ali nece da instalira, verovatno jer sam brisao ove htc aplikacije, pa prijavljuje gresku u recovery-ju.. da li ima nekih poboljsanja, ili tako necega?

Intalirao i za sada ništa posebno ne primetim, mada čini mi se da trošenje baterije prikazuje tačnije...

Poslednja izmena:
ni ja ne vidim neke promene, sta znam,...citao sam da ljudi kazu da im signal bolje drzi, ja sam danas prebacio na wcdma only, cini mi se da je malo jaci signal, mada, ko zna, mozda je samo sto sam vec cuo za to..

Što se tiče signala, tamo gde ja radim (podrumski deo zgrade od AB - tj.suteren), konstantno sam imao loš signal, jedva dve crtice i prekidanje u razgovoru, morao sam da izađem iz tog dela zgrade da bih normalno razgovarao. Malo sam tražio na netu šta ljudi rade (sa sensationom) da poprave signal i našao neku glupost, koja toliko smešno i glupo izgleda, ali radi - neverovatno ali istinito. Treba samo parče alufolije i malo selotejpa, i eto ga, nemam više problema sa siganalom (4-5 crtica), ni prekidanja u razgovoru. Ima i neka fora sa bakarnom nalepnicom koja se lepi ispod poklopca, ali ovo je džabe i radi. Ako nekog interesuju detalji, nek potraži na netu (neki htc je nije sensation - isto ima antenu u poklopcu), ili mogu da postujem neki screen. E da, a pogotovo sam imao problema sa signalom, kad sam stavio onu gumenu zaštitu za kućište - "teracell", sad više ne.

sad cu da potrazim to sa folijom, ako stvarno radi, onda je to super, a mogao bi da postavis neki link za to, cisto da ima ovde...:)
edit: a mogao i par slicica sa tvog sensationa, da vidim kako to iygleda:D

Poslednja izmena:
Ja sam konkretno skinuo ideju sa ovog videa: http://www.youtube.com/watch?v=QHIdl1qrdkc

A evo kako izgleda (fotografisano telefonom - ako treba kad dođem kući mogu i u boljem kvalitetu fotoaparatom), al nema tu neke mudrosti, osim što je alu folija upakovana u sendvič selotejpa - kako ne bi imala spoj preko poklopca, koji je u velikom delu od aluminijuma. Samo u donjem delu gde se ostvaruje kontakt je selotejp samo sa gornje strane.

Ovde sam malo nagužvao ćoškiće folije (ne vidi se jel sam duplo sam stavio folije, pa na donjem sloju sam savio te ćoškiće) - da uđu u one 2 rupice, a iznad malo selotejpa onako urolanog - kao duplo lepljiva traka, da vrši pritsak sa telefona na foliju a tako i kontaktima u poklopcu,...

Poslednja izmena:
probao, mislim da mi je isti signal...:) sad ne znam da li pricamo o 2g signalu ili wcdma, posto ovaj obicni imam odlican, nadao sam se da ce ovo poboljsati 3g, ali nista od toga izgleda..:)

Poslednja izmena:
E je..ga, da - pošto 3g signal i napolju slab na ovom delu, meni je problem bio 2g signal, na 3g mreži nisam primetio nekih poboljšanja, jadno i pre i posle.

hahaha, da, izalio sam i ja to...) sta ces, mts je taakvo s...:) ali hvala na ovome, nekome ce sigurno pomoci..:) plus, posto je to unutra zalepljeno, manje mi "zvace" ovaj donji deo maske koji se otvara, pa nek stoji unutra..:)

Imam jedno pitanje,nedavno sam nabacio OnDroid custom rom koji je od One S verzije i sad imam baseband RUU 1.11.401.110,koja je fora da vratim fabricki od Sensationa 3.33 ili 3.32 koji li je vec zadnji,kada skinem official RUU 3.32 samo mi izbaci gresku posto je u njemu verzija 1.11

Koji je tough case najbolji za HTC Sensation?
Razmisljam da uzmem Case Mate Tough Case, deluje odlicno.

http://www.case-mate.com/HTC-Sensation-Cases/Case-Mate-HTC-Sensation-Tough-Cases.asp

Odlican je taj tough case,imam ga i prezadovoljan sam...Mislim da telefonu bukvalno nista ne moze da bude dok je u njemu :) E sad,meni je najveca mana gabaritnost,jer sam navikao da telefon nosim po dzepovima,pa onda malo teze staje u dzep od farmerica recimo,ali opet,staje :)

Nije problem sto ce uredjaj biti malo veci, bar nije ko ovi daljinci, Samsung S3. :D

Vec sam porucio, samo proveravam da nema nesto jos bolje. :D

Ko jos pravi case-ove za HTC sem Casemate-a, Otterboxa? Mislim na ova kvalitetna, a ne na ona kineska ******.

Evo da malo osvežim temu, da li,je neko instalirao možda ovu novu kameru sa nexusa, sa foto sfera modom, imam arhd 6.8.0 pa bih možda i probao ako je moguće...

Ljudi imam pitanje. Pre dva meseca krene telefon da se resetuje, baguje, koci itd. i ja ga odnesem u telenor da ga reklamiram. Posalju ga oni u servis, posle dve nedelje mi vrate telefon sa novom osnovnom plocom. I radio perfektno 2 nedelje i onda se jednog dana samo ugasio - potpuno mrtav. Ja ga opet odnesem u telenor, oni opet u servis. 10 dana kasnije mi vrate telefon sa NOVOM osnovnom plocom. Od tada sve radi ali je ponekad prespor, secka a ponekad se desi i da ekran ne reaguje pravovremeno tj. da ponekad tek na 3 dodir odreaguje.
Dal da opet nosim i reklamiram ili postoji neko drugo resenje? Probao sam factory reset ali nije pomoglo. Jel postoji neka druga vrsta 'reseta' koja bi mozda mogla da se uradi?

^ Nosi opet u servis. Trebalo bi da ovog puta dobijes nov.

To mi jos neko rece.. da valjda kad crkne i treca osnovna ploca dobijam nov. Jedino sto sensation vise nije u ponudi. E sad sta ce da mi ponude? Po pravilu bi trebalo nesto u klasi ali sta je sad u klasi? One S? Jel ste naleteli na forumu da je neko imao slicnu situaciju (naravno sa istim provajderom)?

E da je bar crkao nego ovako... Kapiram da ce sad da ga kao testiraju par nedelja i da mi kazu da sve radi. To donekle i jeste istina ali je problem u tome kako radi!

Poslednja izmena:
Ako dobijes nalog ga zamenu verovatno ces dobiti opet sensation. Uvek ostane par komada.

a jel ima neka fora da se uzme/kupi jedan od tih par komada novih koji su ostali radi zamene pošto se meni baš sviđa ovaj telefon a nema ga više novog da se kupi (s 2 god garancije u pouzdanoj firmi i da ne košta 400€)???

Ja sam uzeo Sensation XE nov za 310e pre 20 dana. :)

a jel ima neka fora da se uzme/kupi jedan od tih par komada novih koji su ostali radi zamene pošto se meni baš sviđa ovaj telefon a nema ga više novog da se kupi (s 2 god garancije u pouzdanoj firmi i da ne košta 400€)???

Ako pitas za Telenor - noup.

Slucajno sretnem lika koji je imao problem sa Desire HD u Telenoru i dobio je nalog za zamenu. Posto naravno HD vise nije u opticaju on je trazio Sensation ali rekose da nema ni njega. I zavrsio je sa One S.

Šteta, mnogo fin telefončić...
310 za XE, hmmm, to je malo skuplje!!!

Dobro veče svima.
Treba mi hitno vaš odgovor na pitanje...
Sutra kupujem nov Htc Sensation (znači u neotpakovanoj kutiji sa garancijom 12 meseci).
Prodavacmi je ponudio ubacivanje srpskog jezika i instaliranje bilo kog softvera koj ja zelim...
Pošto se ne razumem u android uredjaje a i kao što vidite nov sam ovde na forumu nemam trenutno dovoljno vremena da istražujem o svim verzijama softvera (operativnih sistema).
Pa bih vas zamolio da mi iskreno kažete koji operativni sistem da potražim (jer me ništa ne košta dobijam gratis)...
Logično bi trebalo da bude da je zadnji (to jest: iCS 4.3.3) najbolji,ali čuo sam neke pričeda on ima dosta mana (nedostataka) a da ni onaj prvi ako se ne varam (v2.3) nije baš sjajan... tako da sam sada u velikoj zabuni... :/
Molim vas samo za pomoć ako možete da mi kažete u čemuje tu tačno razlika sem izgleda (nalickanosti), koji od njih najbolje radi koji se najbolje pokazao... u čemu je razlika i koje su prednosti odredjenog operativnog sistema (verzije softvera)... Nadam se da ste me razumeli...sa velikim nestrpljenjem očekujem odgovor.
Izvinite svi na ovolikom postu ali nisam mogao kraće da objasnim šta me interesuje.
Veliko hvala svima koji mi budete odgovorili... ;)

Poslednja izmena:
Najbolji OS za tebe je fabrički, tu sve radi a kad budeš imao telefon i vremena ti ćeš pročitati adekvatnu temu i pronaći šta je bolje ili lepše...
Onda ćeš moći i sam da zameniš os i to je to, ako dobiješ sa v2.3 (što je malo verovatno) uradiš update sa oficialnog sajta na v4.x.x i to je to...
P.S. uzimaš baš sensation (plain model) ili XE XL? kolko kešona?

Ja sam se odusevio sa sensation xl.kupio sam ga zeni i odusevjen sam.
U planu je da moj galaxy s2 zamenim za sensation xl,pa ako neko oce tu sam

Najbolji OS za tebe je fabrički, tu sve radi a kad budeš imao telefon i vremena ti ćeš pročitati adekvatnu temu i pronaći šta je bolje ili lepše...
Onda ćeš moći i sam da zameniš os i to je to, ako dobiješ sa v2.3 (što je malo verovatno) uradiš update sa oficialnog sajta na v4.x.x i to je to...
P.S. uzimaš baš sensation (plain model) ili XE XL? kolko kešona?

Hvala vam puno na postu.
Da uzimam običan HTC Sensation nov ću platiti 230eura... ;)

Nazad
Vrh Dno