Šta je novo?

HTC One

Da, tako je i meni bilo, slican opis, pa su zamenili. To je neka njihova oznaka za ovaj telefon.

Čekajte šta se dešava sa garancijom? Meni danas ističe garancija, a predao sam telefon u petak.. Kad i ako dobijem novi telefon šta se dešava sa garancijom?

Hm.. Pa ne znam dal to bas tako ide.. Za laptop kad mi je bio u servisu receno mi je da mi se garancija produzava za vreme koje je bio kod njih.. Dal lazu ili ne.....

I ja mislim da nema produzenja garancije,ima tu neka fora sa "razumnim rokom za otklanjanje nedostatka",valjda sve preko tog roka se produzava..u svakom slucaju,telefon mi je bio tri puta u servisu (ukupno preko 2 meseca) ali mi nisu produzili nista.
@CreativeX : Sta se desava sa tvojim ,javljaju li sta?

kamera

Imam problem,na bratovom one-u ne moze da se udje u kameru,sve je crno,i to se pojavilo odjednom,hteo sam da uradim onaj test ali je sve crno i ne moze da se slika.Pokusao sam i da instaliram neku drugu aplikaciju za kameru ali je isto sve crno i izbaci da ne moze da se poveze sa kamerom...jedino sto mi preostaje je da uradim fabricki reset. Jel zna neko da li tu moze nesto da se uradi ili je skroz crkla kamera?

Da,restartovao sam ga,kaze mi brat da mu se to vec jednom desilo...i da je proradilo samo od sebe,ne koristi je cesto pa nije ni skontao...kad udjem u kameru sve je crno i kad stisnem na bilo koju komandu ne reaguje...

Čekajte šta se dešava sa garancijom? Meni danas ističe garancija, a predao sam telefon u petak.. Kad i ako dobijem novi telefon šta se dešava sa garancijom?
Ukoliko ti se reklamacija uvazi dobijes novi uredjaj ili stari koji je popravljen. Moraju da ti daju novu garanciju, koja ce vaziti kao i predhodna! Procitaj te malo zakon o potrosacima. Nemoj da brines za to. Ukoliko ne bude tako, slobodno zovi trzisnu inspekciju. Dobices spor 101%. Iz iskustva pricam.

Ja koliko znam,a pitao sam na sajtu drustva za zastitu potrosaca,po novom zakonu,zamena uredjaja za novi je definisana kao nacin da se otkloni kvar (isto kao popravka se tretira) ,tako da se na taj novi uredjaj ne dobija ponovo garancija od 2 godine nego se nastavlja stara dok ne istekne.Ako su slagali oni mene lazem i ja vas :)

Ja koliko znam,a pitao sam na sajtu drustva za zastitu potrosaca,po novom zakonu,zamena uredjaja za novi je definisana kao nacin da se otkloni kvar (isto kao popravka se tretira) ,tako da se na taj novi uredjaj ne dobija ponovo garancija od 2 godine nego se nastavlja stara dok ne istekne.Ako su slagali oni mene lazem i ja vas :)
Slagali su te.

Meni su na istom garantnom listu samo dodali drugi IMEI (za swap mob koji takodje nije bio ispravan,sad se nadam drugom), nema produzavanja garancije tako da kapiram da kad istekne garancija na kupljeni uredjaj,istekla je

Poslednja izmena:
Tako je. Kad istekne garancija prvog uređaja, ističe i zamenskog. Informacija potvrđena i u mts-u.

Nemam nameru da vas ubedjujem. Zakon je jasan. Na nov uredjaj koji je zamenio pokvaren mora se dobiti puna garancija! To svakako necete cuti od prodavca uredjaja ali na sudskom sporu dobicete u presudi da se na nov uredjaj dobija ista garancija kao i na predhodni. Dacu vam primer koji sam dokazuje ono sto vam pricam.
Drugar je pre izvesnog vremena kupio tv. Dobio je garanciju od dve godine. Negde pri kraju isteka garancije pokvario se panel na televizoru. Otisao je u radnju da reklamira, popravili su panel i vratili mu tv. Nakon dva meseca zamenjen panel se ponovo kvari. Televizor se ponovo nosi u radnju, reklamira se kvar, medjutim prodavac ne zeli da prihvati reklamaciju, uz obrazlozenje da je garancija istekla. Pokrece se sudski spor u kojem se iznose cinjenice. Drugar uz angazovanje advokata dobija spor. Televizor se menja novim i dobija se nova garancija koja vazi isti vremenski period kao i na prvom uredjaju.

Pa ko će bre da pokreće sudski spor i advokata za telefon koji vredi 150-180 evra?

Ima više da potroši na sud i advokate nego što će fon da košta.

To je vec nesto drugo. Ovaj televizor je vredeo preko 100K. Tako da se slazem sa vama da u slucaju telefon od 150-200€ nije isplatljivo cimati se. Osim ako ne zelite da im dokazete da ste u pravu.

Ne bih ja da dokazujem da sam upravu, ja bih samo svoj uređaj...

Danas mi je posle dva meseca stigao M8 (16gb) kao zamena za M7. Za sada je ok i nadam se da ostane tako. Garanciju imam do septembra,kad istice za M7

Znači vredelo je čekati, a sad u m8 temi utisci m7 na m8. :D

Cekanje i stres. Hocu za koji dan,samo da prodje malo vremena i pisem utiske

Ahah al ti ga šuknu :D

novi sowtware updates...velicina 280mb ;)
ako primetim novitete kasnije napisacu...

auuu...prijavljuje mi da ne vidi sense home...ne mogu ni da ga pokrenem...za sad,ne skidajte nista..probacu factory reset,pa update

Poslednja izmena:
nisam isao na xda 100 god... je li izasao novi ARHD posle 91.1?

Vrh Dno