Šta je novo?

HTC One

+1 za neki od sense lollipop romova koji je blizu stocka.

Moram dodati da dolaskom xposed-a, konacno radi i greenify i amplify, sto mi je falilo. Bez xposed-a i ovih modula sam imao max oko 4 sata SOT-a, a sinoc izgurao preko 6 sati, sto se ne secam da sam ikad imao. Cak i dalje zeza mediaserver, mada ga sada amplify kontrolise solidno.
Videcu jos ovih dana, ali vec mi i sad deluje odlicno baterija, otkad sam ga skinuo sa punjaca.

greenify je na onoj listi kompatibilnih modula prijavljen kao da ne radi o_O
znaci ipak radi? A za amplify i mediaserver, jel to free ili paid verzija?

greenify je na onoj listi kompatibilnih modula prijavljen kao da ne radi o_O
znaci ipak radi? A za amplify i mediaserver, jel to free ili paid verzija?
Da, video sam da neki prijavljuju, ali kod mene radi.. Doduse, mislim da sam radio restore iz titaniuma, pa sad mozda ima to neke veze.
A da bi amplify limitirao sistemske aplikacije, mora biti paid, tacnije donation package.. $2 je minimum.. Mediaserver se tu prikazuje kao "Audio Mix", posto imaju isti process ID (1013 u mom slucaju). I bez problema ga blokira, videcu mozda jos da povecam limit vremenom, ali je i ovako potpuno druga prica nego pre.

uploadfromtaptalk1424193919822.png

Šta ima korisno po custom romovima što nema na stocku?
Ako ne računamo sense portove naravno

pa eto npr. bas ovo gore :)

toliko davno je proslo otkad sam bio na stocku, da se vise i ne sjecam da odradim poredjenje. Recimo full backup svega iz TWRP mi bas znaci, pa greenify, pa xposed...

Pa to sve može i na stocku. Nisam mislio bukvalno fabrički telefon, custom recovery i root se podrazumevaju i na njemu. Znači baš rom kao rom šta donosi?

Zadovoljan prvim punjenjem, ali dešavaju se ovi čudni dropovi, kao da ne skalira dobro procente... Sot je 5h,sync 2 mejl, wa, tapa, fb, vesti...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1424223560405.png
    uploadfromtaptalk1424223560405.png
    95.1 KB · Pregleda: 110
tako je i kod mene, slična i upotreba i trajanje. svetlo? ja oko 35-40% držim po kući. pri kraju procenti brže odlaze.

Oko 30-35% mi je... Prošli put kad sam imao m7,misaona imenica je bilo 5h sot, lepo su ispeglali lolipop...
Ovo za procente može li da se popravi, kalibriše, šta već?

meni i na kitkatu isto traje :)
ne verujem, svaki telefon ima takve bubice. ima i gorih, na galaxy nexusu poslednjih 30% je realno 5% :D
koji si stavio LP, zvanični ili neki custom? 7.17 ili 7.15?

Juče sam ga uzeo, i odmah stavio lolipop :) arhd poslednji, 7.15 fw... 15h mi je uptime nije presao 430mb ram, tako da mislim da su to ispeglali...

I ja mislim da je ok, 2-3 dana mi je uptime bio najviše i nije išlo preko 500. Ne znam koji kernel ide uz njega, na 7.15 bi trebalo da radi Elementalx, u odnosu na stock dobijaš undevolt, gestures (dt2w itd), mnogo manje throttlovanja i tako to... Baš napravi razliku pa možeš i njega probati.

elementalx ima barem 1 ozbiljan bag trenutno, a to je vezano za proxy senzor, valjda ne pali ekran nakon zavrsenog razgovora, vec mora rucno. Tako da ja cekam na 19.3

Zna li neko - postoji li nacin da se u Srbiji kupi HTC One M7 dual sim, po iole normalnoj ceni? I ako ne moze u Srbiji, gde moze, a da nije Azija ili Amerika, majku mu? :D

elementalx ima barem 1 ozbiljan bag trenutno, a to je vezano za proxy senzor, valjda ne pali ekran nakon zavrsenog razgovora, vec mora rucno. Tako da ja cekam na 19.3
Čudno je da on ostavi takav bug. Mada koliko sam video nemaju ga svi. Meni je na 4.4 bio super. A i svakako treba da izbaci novu verziju jer 19.2 ne radi na 7.17. I to je čudno što ovoliko čeka :)

Čudno je da on ostavi takav bug. Mada koliko sam video nemaju ga svi. Meni je na 4.4 bio super. A i svakako treba da izbaci novu verziju jer 19.2 ne radi na 7.17. I to je čudno što ovoliko čeka :)
Poklonio M7 devojci ili supruzi, pa kaze da retko kad uspeva da joj otme i da testira stvari na njemu. Verujem da nije lako :)
Inace, koristim taj kernel i nisam primetio probleme posle ili tokom poziva.

eto edvinn vec odgovorio, samo da dodam da je ovaj kernel zasnovan na kernelu za GPE edition, pa zato ima nekih bubica, makar kod nekih korisnika... Ja ga jos nisam probao, a koristio sam ga stalno na KK i ranijima...

Ja imam taj bug i baš je nezgodan. Probacu neki drugi kernel, ali ne stizem da trazim.

Flar2 ima gresku u poslednjem commit-u. Otuda i taj bag. Ako neko zna da kompiluje kernel mogu mu poslati fix...

Pero, da li mozes da skuvas kernel za gpe 501 i okacise flashable zip?

Yooyo kakav je gpe u odnosu na stock?

Po meni gpe je bolji. Telefon je fluidniji i nema htc bloatwarea. Cak mi je lepsi od sense-a.

Mogu druze,ali nemam na cemu da testiram. Moj m7 je dobio novog vlasnika...trenutno sam se bacio na G3...

OK.. aj posalji fix i kratko uputstvo kako se kompajlira i pakuje kernel :)
Budzio sam kernel za Pandaboard i neke kineske TV boxove, ali nikad nisam pravio kernel za telefon. U ovom slucajevima sam ubacivao kernel image direktno na nand ili sd karticu, bez recovery-a.

Ne znam onaj deo oko pravljenja flasahble zip-a... i odakle da svucem kernel source i config za HTC One?

Zna li neko - postoji li nacin da se u Srbiji kupi HTC One M7 dual sim, po iole normalnoj ceni? I ako ne moze u Srbiji, gde moze, a da nije Azija ili Amerika, majku mu? :D
Ok, zakljucicu da previse ocekujem. xD

Ako neko SLUUCAJNO cuje za ovako nesto, neka me PM-uje. Hvala. :)

izasao elementalx 19.3, ne znam je li sredio taj bag... svakako, dobar je i stock do daljnjeg :p

OK.. aj posalji fix i kratko uputstvo kako se kompajlira i pakuje kernel :)
Budzio sam kernel za Pandaboard i neke kineske TV boxove, ali nikad nisam pravio kernel za telefon. U ovom slucajevima sam ubacivao kernel image direktno na nand ili sd karticu, bez recovery-a.

Ne znam onaj deo oko pravljenja flasahble zip-a... i odakle da svucem kernel source i config za HTC One?
Instaliraj linux prvo. Ubuntu na primer...pa posle cemo lako. :)

Imam sve to instalirano, linaron toolchain, mogu da kompajliram kernel,...

Imam sve to instalirano, linaron toolchain, mogu da kompajliram kernel,...

Ok. Prvo sto moras da odradis je da instaliras potrebne fajlove za kompilovanje.
Iz terminala pokreni instalaciju:

sudo apt-get install git gnupg flex bison gperf build-essential zip curl libc6-dev libncurses5-dev:i386

Posle napravi folder gde god hoces npr:

mkdir /home/tvojeime/Kernel
cd /home/tvojeime/Kernel

Onda kloniraj flar2-ov izvor iz terminala:

git clone https://github.com/flar2/m7-GPE-5.0.1 -b Sense-5.0.2

Kad zavrsi kloniranje udjes na root izvora:

cd m7-GPE-5.0.1

Export-ujes toolchain i arhitekturu:

export CROSS_COMPILE=/home/tvojeime/tvojtoolchain/******/bin/arm-eabi-
export ARCH=arm
export SUBARCH=arm

Pokrenes defconfig:

make elementalx_defconfig

I kompilujes:

make -j2

E sad ces morati da sacekas da zavrsi kompilovanje,kompilovan kernel (zImage) ce ti biti u folderu /kernelizvor/arch/arm/boot/

Probaj pa javi ako "zapne" negde...

Nazad
Vrh Dno