Šta je novo?

HTC One

@emix:
pričamo o smart telefonima a ne o dumb... :-D
pricamo o One, zanemari Emixa, dodje na topic samo da isprovocira off
^ pa o onom trenutno najboljem medj' androidima :) Samsung je broj 1 sto se tice kamera na android modelima i to je tako jos od GS I, sony je poceo da ih prati do XT, onda su morali taj fon i sve sledece da apdejtuju kamera soft. jer su fabricki syebali dosta toga. Sa Z1 su opet na vrhu.

I zato kazem, Nexus S i Gnex su imali odlicne i najbolje kamere u svoje vreme a u pitanju su nexus modeli. Zasto je to tako.. zbog samsunga, ok jeste to nexus softver ali sam ubedjen da ne bi bilo tako da je neko drugi proizvodio.

Al da ne idemu vise u off, ipak je ovo One tema :)

Nexusi imali najbolje kamere u svoje vrijeme?? Mora da zivim u paralelnom univerzumu :d

Takodje, sto se tice trajanja baterije sgs2 vs One, ili bilo koji drugu polovnjak, treba uzeti u obzir i to da je na telefonu starom 2 god baterija izgubila masu svog kapaciteta, a i sistem mozda ima repove od kojecega (gledam prijateljima, ajde sto su im kocile kantice tipa Wildfire S, nego kad su presli na jace telefone tipa One V ili Xperia U, telefonu treba 5-10 sec da ispishe ime pozivaoca pri dolaznom pozivu)

^ ima i toga sto kazes, ali baterija na One-u je bolja bar za 30% od S2, sto je dovoljno da izgura ceo dan. Nisam licno proverio, ali drug je presao sa One X-a, pa mi kaze kako je zadovoljan i da ima tacno ceo dan bateriju bez da se cima sa osvetljenjem ili da pravi kompromise koji ce servisi da rade u pozadini.

Onda taj tvoj drug uopste ne koristi (slabo) One X, ja ne mogu da prodjem dan bez 1.5 punjenja. Telefon je sjajan, samo da ima vecu bat

Nexusi imali najbolje kamere u svoje vrijeme?? Mora da zivim u paralelnom univerzumu

Da, aj ovako - Nexus S vs bilo koji htc ili lg iz tog perioda? Da nisu mozda desire ili desire hd bili bolji? :d Ne poredim sa Nokiom N8, nekim Samsung i Sony, nisam rekao da su bili najbolji nego u vrhu i bolji od htc/lg i to samo zato sto ih je samsung proizvodio.

Galaxy Nexus vs svi LG iz tog perioda i dnevne fotografije u najgorem slucaju tu negde sa htc telefonima? Paralelni univerzum? ne bih rekao :d

Evo ovde je Gnex u prakticno svim bitnim testovima ispred One X (verovatno je sada One X apdejtovan i bolji, ne znam) http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-One-X-vs-Galaxy-S-II-vs-Nexus-vs-N8-vs-iPhone-4S_id3006

Dobra kamera nije samo br mpix i malo vise detalja, i onako su po klasama svi senzori isti i razlike su u softveru i proizvodjacu, zato N4 ne moze da ima bolju kameru cak ni od Samsung/Sony iz prethodne generacije (S2, XS itd). Razlike nisu epske ali postoje i to je tako. Pricam o opstem foto kvalitetu a ne o napucanom kamera UI-u koji je na svakom novom telefonu sve vise pun raznih opcija.

Poslednja izmena:
Mislim da je on mislio na One, ne na One X. Posto sam imao i One X, mogu samo reci da se baterija na One-u ne moze porediti sa HOX-om, toliko je bolja :)
Uz neko normalno koriscenje, ja ne igram nikakve igre sem jolly card pokera, moze da izgura dan i po bez problema. Uz ARHD mi je screen on time uvek preko 5h. Ja prezadvoljan.

^ lik koji ima One koji sam probao kaze da mu baterija traje 3 dana :) Ali dobro, kapiram da je kupio fon zbog izgleda, ekrana.. fon je kao sveze izvadjen iz kutije (skoro nista nije menjao) i kapiram da malo ide na fb i proverava tikete, i da koristi One skoro kao obican fon.

Poslednja izmena:
^
Ja ga koristim kao poslovni telefon, znaci peak upotrebe telefona mi je od 8 do 17h, mailovi, net, pozivi, viber, skype, citrix itd. Kada dodjem doma ne koristim ga previse, viber, whatsapp tu i tamo, net i mail.
Normalno uvek iskrsne nesto, kada planiram neka putovanja koristim xyz programa za pretragu svega i svacega, pa znam da ga ispraznim za 12 sati, ali opet je screen on 5+ sati :)
Generalno ja sam prezadovoljan sa baterijom, egal rezulatate sam imao i sa S4. A daleko losije sa S3 i HOX-om. Poceo sam vec da se tripujem da uvek meni zapadne primerak sa losom baterijom :) Dok su svi pricali da su na S3 postizali 4+ screen on, kod mene je to bilo max 3 sata ... HOX ne bih ni da komentarisem :)

Onda taj tvoj drug uopste ne koristi (slabo) One X, ja ne mogu da prodjem dan bez 1.5 punjenja. Telefon je sjajan, samo da ima vecu bat

Izgleda da me nisi razumeo.

O da, koristi ga.

One X nije mogao da mu izdrzi ceo dan. Isto kao ni tebi.

One mu izdrzi ceo dan.

Samo da se nadovezem za bateriju. Lagano ceo dan izdrzi, bez cimanja da gasis net ili nesto. Znaci uvek mi je upaljena lokacija, auto sihronizacija, automatsko osvetljenj, samo net gasim da ga ne trosim previse. I baterija mi uvek izdrzi, cak nekad imam i preko 60% uvece ako ga ne koristim bas preterano. Ali ako koristim 20% pa na gore ostane uvek.

Gasis net, a uvek radi sinhronizacija..?

kako me vuce nesto da predjem na ovaj mob dok ne izadje n5.. :D ako bi otisao da gledam od nekog polovan mob,na sta sem gepova da obratim paznju..? i koji je to program koji proverava mrtve piksele i zabagovane piksele ?

Bilo koji pod nazivom dead pixel test i sl
Ne proverava program, proveravaš ti, program samo razvuče jednu boju u full screen pa ti buljiš :)

Poslednja izmena:
pa to mogu i preko onog fleshlight programa.. bitno da samo jedna boja bude na displeju

Pa šta si ti mislio, da je to neka nauka? :)
Razvuče r g b crnu i belu i to je to

Jos jedno pitanje.. Da se bootloader ne vidi kao relock mora mob da se otkljuca i rootoje preko s-off-a a koliko citam to je tezi postupak a i ne moze na svim verzijama one-a da se odradi ? Mozda sam i lose zakljucio..

Jedno pitanje. Kad obrisem igricu ili aplikaciju, da li ostaju neki skriveni fajlovi od nje? Msm neki nepotrebni folderi ili slicno?

kako kod koje... imaš sdmaid, cleanmaster i sl koji brišu to, mada je najbolje da formatiraš storage s vremena na vreme (uz backup i restore tvojih fajlova)

Sve to važi samo ukoliko je otključan preko revolutionary s-off-a, pod uslovom da hboot nije 1.54. Ako se bootloader otključa zvanično, tj preko htcdev-a, garancija se gubi trajno

mozemo malo detaljnije ili po narodski :D kako da proverim taj hboot ? sutra idem da vidim potencijalni htc one ,pa ga mozda i pazarim.. Sada videh da se vidi kada se udje u bootloader.. A verzije iznad 1.54 isto ne mogu preko s off-a ?

Poslednja izmena:
Restart phone i volume down. Ili ako je ugasen, power + volume down. Ulazis u bootloader i tu ce ti sve pisati

izvalio sam ,hvala.. nazalost nista od kupovine ima 1.54 za koji ne postoji s off.. a ja bez roota ne mogu zivim. inace telefon je sa mts-a ako nekog zanima

Sad sam upravo update fb na 3.8.

Moze root i bez soff samo ti treba unlock sa htcdev.

A ne brini toliko za to. Pojavice se uskoro verovatno s-off i za 1.54, a onda skines RegawMOD Bootloader Customizer, pa mozes napisati sta hoces, locked, unlocked, zakljucan, pera, mika :)

prijece se pojaviti novi bootloader, nego s-off za postojeci :D

^ ima i toga sto kazes, ali baterija na One-u je bolja bar za 30% od S2, sto je dovoljno da izgura ceo dan. Nisam licno proverio, ali drug je presao sa One X-a, pa mi kaze kako je zadovoljan i da ima tacno ceo dan bateriju bez da se cima sa osvetljenjem ili da pravi kompromise koji ce servisi da rade u pozadini.
da ne ponavljamo pricu, sve zavisi kako ko koristi tel. Sve ljude koje ja znam sa sgs2 ga koriste skoro kao dumbphone, i traje im bat 2 dana. Ja isto tako redovno znam da ubijem bateriju na One prije veceri, jer mi skoro svaki dan pocinje sa citanjem theverge, bencha, vijesti.me i jos par sajtova, to je automatski 1.5 do 2h screen on time i prije nego sto ustanem iz kreveta :d
Al sam zato danas imao dosta posla, i baterija je sad na 68% (ne pamtim da je ikad bilo tako uvece), uz 50min screen on.

E da, presao sam sa One X, i imao sam u prosjeku 1h manje screen on na njemu.
Da, aj ovako - Nexus S vs bilo koji htc ili lg iz tog perioda? Da nisu mozda desire ili desire hd bili bolji? :d Ne poredim sa Nokiom N8, nekim Samsung i Sony, nisam rekao da su bili najbolji nego u vrhu i bolji od htc/lg i to samo zato sto ih je samsung proizvodio.

Galaxy Nexus vs svi LG iz tog perioda i dnevne fotografije u najgorem slucaju tu negde sa htc telefonima? Paralelni univerzum? ne bih rekao :d

Evo ovde je Gnex u prakticno svim bitnim testovima ispred One X (verovatno je sada One X apdejtovan i bolji, ne znam) http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-One-X-vs-Galaxy-S-II-vs-Nexus-vs-N8-vs-iPhone-4S_id3006

Dobra kamera nije samo br mpix i malo vise detalja, i onako su po klasama svi senzori isti i razlike su u softveru i proizvodjacu, zato N4 ne moze da ima bolju kameru cak ni od Samsung/Sony iz prethodne generacije (S2, XS itd). Razlike nisu epske ali postoje i to je tako. Pricam o opstem foto kvalitetu a ne o napucanom kamera UI-u koji je na svakom novom telefonu sve vise pun raznih opcija.
one x vs gnex, na to sam mislio. One X ima bolju kameru od GneXa, a sto se apdejta tice, gnex ih je vise imao :)

^ mislio sam na apdejtove koji su vezani samo za poboljsanje kamere. I nesto ne videh da je One X nesto bolji na polju kamere, ni u PA testu ni na osnovu semplova (osim nocnih) al dobro, i ovako je sve ovo off :)

Nazad
Vrh Dno