Šta je novo?

HTC One

Nakon fine diskusije o kolima, ako ima ko da mi kaze za ono poredjenje kamere i baterije sa S2, bio bih zahvalan. :)

Cenim da niko nije presao sa s2 na htc one.. Zato i nema odgovora

Dodjavola. :D Nista ondaK...

Kazem ti, mogu da ti uporedim iz prve ruke. Ionako sam perfekcionista :-D Ali sam i malo vise naklonjen htc-u, al nema veze :p

Presao je yooyo ali ne znam koliko koristi kameru.

Uzmi pogledaj full rez. semplove po netu i sam proceni, ja bih rekao da S2 ima bolju kameru na dnevnom svetlu ali sa druge strane One ima zoe koji nekima moze da bude zanimljiv softver a kamkorder i zvuk su bolji nego na S2.

Ajde Mirce uzmi ga vise, naginjes ka njemu od kako je izasao :) i od kad ti je kamera postala bitna? :p

Ti naginjes prema svim telefonima koji su se pojavili u prethodne dve godine, tako da pusti coveka da razmisli bar jos godinu dana :)

Posto je bio ispod mene post, verovatno si meni nesto rekao, a posto si mi na ignore, ne vidim sta pises. Tako da zaobidji me.

@Djilke
Otkako su me Razr HD i S2 razmazili (pa i Gnex). :) Ne mora biti isti ili bolji kvalitet, samo da nije primetno losiji.

A cim skupim dovoljno, menjacu. Jos nije cas...

Pa One je bolji u svemu od S2, sem u kameri u smislu malo detalja (po danu). Ako ces da gledas na telefonu super izgleda, a na kompu onako vec, vidi se nedostatak. Sto se tice nocnog fotkanja, One je bolji, ali opet to nisu upotrebljive fotke. Mislim nijedan telefon ne ostavlja upotrebljive fotke po noci (po meni). Tako da ono. Mozda da vidis G2, on ima zlo kameru i hw je extra, a da ne pricam za bateriju, sije sve telefone trenutno, pa cak i note 2.

Opet to je sve moje misljenje, znas i sam koliko cenim kameru na smartphone-u.

Poslednja izmena:
*** ja sam noob , ali sam presao sa s2 na one. Vezano za tvoje pitanje baterija mi je mnogo, mnogo bolja na one. Razlike u koriscenju telefona su minimalne, obzirom da sam instalirao 95% istih aplikacija i na gotovo isti nacin ga koristim. Meni je osnovna razlika u brzini dva telefona. Tu su jednostavno neuporedivi. Nema laga kod one sve ide glatko. Sto se kamere tice, nisam merodavan obzirom da kameru slabo koristim, a kada je koristim ne uporedjujem sa starim slikama a i nemam oko da vidim bas toliko velike razlike. Kod one me nervira sto ne mogu(bar ja mislim ili mozda nisam provalio) da menjam crnu pozadinu u delu gde su mi sve aplikacije. Ali da obradujem kolegu sa foruma i moj je trenutno u servisu jer imam na crnoj pozadini stuck pixel, dok na beloj pozadini imam dva siva. E sada da li ce mi zameniti ili popraviti ne znam. Ali i ja sam picajzla i znam koliko te nervira . Mene to samo saznanje mnogo zivcira.

@emix:
pričamo o smart telefonima a ne o dumb... :-D

@yooyo
Ok, hvala - a kamera? Konkretno, dnevne slike, samo u par reci?

@Djilke
Za nocne se ne brinem mnogo, bas jer nikad i ne ocekujem neki kvalitet. A i retko fotkam nocu.

Kamera pravi odlične slike, ali je rezolucija ipak mala za moj ukus. Sense kamera app je bas dobra. Zoe mode snimanja omogućava da izaberes najbolju sliku. Problem prave imena slika jer slike počinju sa img, video sa video, a Zoe sa Zoe. Kada otvoriš folder da slikama one su razbacane zbog imena.
Čudi me sto jos uvek nema nezavisna camera app koja ima sve ove mogućnosti.

Poslednja izmena:
Kamera pravi odlične slike, ali je rezolucija ipak mala za moj ukus. Sense kamera app je bas dobra. Zoe mode snimanja omogućava da izaberes najbolju sliku. Problem prave imena slika jer slike počinju sa img, video sa video, a Zoe sa Zoe. Kada otvoriš folder da slikama one su razbacane zbog imena.
Čudi me sto jos uvek nema nezavisna camera app koja ima sve ove mogućnosti.

Bas tako, samo mi se ne svidja mala rezolucija slika, ali su slike dobre.

Ne znam, meni je 5incna kamera na Gnexu bila super - pretpostavljam da mogu da ocekujem da nema velike razlike izmedju te dve, u smislu rezolucije.

A sa nazivima cu se snaci nekako...

samo da znaš ovo je 4mpx wide, u 4:3 na koje si navikao ima još manje
ali bolje fotke pravi od gnexa svakako

Ne znam, meni je 5incna kamera na Gnexu bila super

:D :D

I kakva bre rezolucija, pa neces ih stampati.. budimo realno - htc se zayebao sa tom ultra pixel kamerom u smislu da nije bolja ni od vecine starih Samsung/Sony 5/8mpix na dnevnom svetlu a treba da se takmici sa S4 koji je i dalje u top 3 Android kamere, u tom smislu je fail. Inace za vecinu ljudi bice ok bas zbog instant zoe softvera a kamkorder je bolji od S4 zbog stabilizacije i boljeg zvuka i ako ima malo losije detalje.

Uzmi pogledaj u google pretrazi fotografija ili skini full rez. iz nekih testova, npr nadjes na gsm areni ''dnevne'' fotografije sa GNexusa, One, Razr HD.. skines na komp, vidis sve to u punoj rezoluciji, zumiras itd.. ne znam kako neciji post moze da bude korisniji od onoga sto vidis svojim ocima :)

ali bolje fotke pravi od gnexa svakako

Nisam bas siguran :) Gnex jeste Nexus ali je Samsung radio softver kamere pa Gnex cesto pravi bolje dnevne fotografije i od One X, N4.. mozda uz istu kolicinu detalja ali uz realnije boje, bolji wb i dinamiku. Nocne ipak ne mogu da se porede sa One X, One.

Poslednja izmena:
^ pa ne znam sta ti vidis ovde ali u najboljem slucaju po One su egal mada pogledaj one stolice na plazi i silna zrna po njima sa One :)

A onda pogledaj ovo http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-One-X-vs-Galaxy-S-II-vs-Nexus-vs-N8-vs-iPhone-4S_id3006

Imao sam na kompu davno jos semplove sa Gnex koje sam sam napravio, upotrebljive fotke bez ozbira na kombinaciju Nexus + 5 mpix, ipak je to Samsungov softver.

Zato sam i rekao mironiku da sam uzme i potrazi semplove po netu, glupo je i komentarisati koliko je One bolji od gnex, razr hd i ostalih ali sam isto tako ubedjen da nema bolju kameru preko dana ali kao celinu ima bolju kameru/kamkorder zbog upotrebljivijih nocnih fotografija i veoma upotrebljivog kamkordera (stabilizacija i zvuk).

Znaci kad na sve kvalitete One-a dodas sve ovo.. ko razmislja o kupovini a ne zahteva S4 kameru.. ja ne znam sta ceka :) Osim sto je mozda LG G2 bolja opcija a nije mnogo skuplji tj dok se ustali malo po oglasima verzija od 32Gb, kapiram da ce biti najjeftiniji S800 model.

Inace, ubedjen sam da se mironiko tripuje i da bi One bio odlican izbor za njega kao i za vecinu ljudi. Samo ipak je tu sada G2 bas dobra kupovina a ima 3000 mAh bateriju i bolju kameru.. i naravno, bice u prednosti za apdejtove.

Poslednja izmena:
Ima više šuma ali su i oštrije, to i ide jedno s drugim. Kad štampaš fotke oštrina je najbitnija. Ne znam jel one dobijao neki update kamere od onda? Jeste u ovom poslednjem za Low light fotke.
Gnex je uveče drastično lošiji od dnevnih fotki, i to treba uzeti u obzir, kao 2 kamere da su u pitanju.

I o kom Samsung softveru stalno pričaš?

^ pa o onom trenutno najboljem medj' androidima :) Samsung je broj 1 sto se tice kamera na android modelima i to je tako jos od GS I, sony je poceo da ih prati do XT, onda su morali taj fon i sve sledece da apdejtuju kamera soft. jer su fabricki syebali dosta toga. Sa Z1 su opet na vrhu.

I zato kazem, Nexus S i Gnex su imali odlicne i najbolje kamere u svoje vreme a u pitanju su nexus modeli. Zasto je to tako.. zbog samsunga, ok jeste to nexus softver ali sam ubedjen da ne bi bilo tako da je neko drugi proizvodio.

Al da ne idemu vise u off, ipak je ovo One tema :)

Poslednja izmena:
Nexus nema samsungov softver za kameru,moze imati jedino njihove drajvere sto je opet ok.

Na to sam i mislio, ne bi bilo tako da ih nije samsung proizvodio..
Nego odosmo u zesci off.

Poslednja izmena:
Evo da dodam i ja nesto posle skoro 2 god druzenja sa S2 presao sam na One (uz mesec dana koriscenja iph 4s).
Moj zakljucak je sledeci:
- baterija na one 30-40% bolja.
- brzina dosta veca iako je S2 i dan danas veoma dobar i brz.
- ekran puno bolji i prirodnije boje
- dnevne fotke za nijansu bolje na s2 zbog pixela, nocne fotke neuporedivo bolje na one-u, zbog svetlosti.(mada na one cesto mora par puta da se fokusira jer ume da promasi fokus)
- meni licno malo fali hardversko home dugme na one, ali to je stvar navike.
- zvuk dosta bolji na one (i u razgovoru i na klipovima itd).
Ako se jos neceg setim napisacu..
Inace se i dalje pomalo osecam da mi fali s2..:)

Hvala svima na konstruktivnoj diskusiji. :)

Uglavnom, ta zera razlike u kvalitetu dnevnih fotki na S2 mi nije znacajna kao haoticno velika razlika u kvalitetu reprodukcije zvuka preko zvucnika, ili 30ak posto bolja baterija.

Dakle, hsv, moram da konstatujem da si u pravu - One je za mene vrv sjajan izbor, samo sam donekle preoprezan, kao i pre vecine kupovina telefona. Jedino mi je bas S2 dosao prilicno neplanski (sto bi rekli - naleteo) pa sam i s njim ispao zadovoljan. Ali, kako Djilke rece, vec dugo merkam One, i doc'e on kad-tad... :D

Telenor odobrio zamenu aparata(zbog pixela) i to jako brzo. Nije proslo 4 dana.

Vrh Dno