Šta je novo?

HTC One

Jel mozes ti meni da kazes da li cu ja moci i sa cime da iskljucim svetlo za back i home, da se ne *****avam sa svim ovim za dz.

Ne, još uvek je Sense 5. Američka verzija će dobiti 4.3 sa Sense 5 do kraja septembra, a internacionalna 4.3 i Sense 5.5 u oktobru ili novembru.

e odlicno, taman kad 4.4 bude aktuelna verzija :d

Koliko je tesko da uradim root? Jel gubim garanciju? Jel gubim podatke sa fona?

Teoretski gubis garanciju ali s'obzirom da za 10min mozes da vratis telefon u fabricko (zakljucano) stanje, eto opet garancije! Proces za ovaj tel je sledeci:
1. Unlock bootloader (obrise SVE iz telefona!!)
2. Custom recovery
3. Root

Sve ovo traje 15ak min ako ti je prvi put i ako pratis uputstva na Youtube-e. Sve je jako lepo objasnjeno.

Nakon root-a mozes da stavljas bilo koji ROM (ja trenutno imam revolution hd 13.3 i odlican je, ima volume wake i vrlo je stabilan) ...

I najvaznija stvar, za 10min mozes da vratis fabricka podesavanja tj da ga unroot-ujes i opet ti je validna garancija..sve imas na Youtube-u...

Teoretski gubis garanciju ali s'obzirom da za 10min mozes da vratis telefon u fabricko (zakljucano) stanje, eto opet garancije! Proces za ovaj tel je sledeci:
1. Unlock bootloader (obrise SVE iz telefona!!)
2. Custom recovery
3. Root

Sve ovo traje 15ak min ako ti je prvi put i ako pratis uputstva na Youtube-e. Sve je jako lepo objasnjeno.

Nakon root-a mozes da stavljas bilo koji ROM (ja trenutno imam revolution hd 13.3 i odlican je, ima volume wake i vrlo je stabilan) ...

I najvaznija stvar, za 10min mozes da vratis fabricka podesavanja tj da ga unroot-ujes i opet ti je validna garancija..sve imas na Youtube-u...

Ja hocu da ostane sve isto, samo da mogu da iskljucim svetla za back i home. Nista vise.

Teoretski gubis garanciju ali s'obzirom da za 10min mozes da vratis telefon u fabricko (zakljucano) stanje, eto opet garancije!

...

Sve to važi samo ukoliko je otključan preko revolutionary s-off-a, pod uslovom da hboot nije 1.54. Ako se bootloader otključa zvanično, tj preko htcdev-a, garancija se gubi trajno

Ljudi planiram da uzmem ovaj tel, da li treba da vodim racuna o necemu verzija softvera, kamere, kernela itd?

Sve to važi samo ukoliko je otključan preko revolutionary s-off-a, pod uslovom da hboot nije 1.54. Ako se bootloader otključa zvanično, tj preko htcdev-a, garancija se gubi trajno

A ako se ne otključa preko htcdev-a, nego ovako jel stoji kad se zaključa locked ili relocked?

...ali samo ako imas s-off...

generalno, da se ne ponavlja prica, ja iz 3 razloga:
1. One radi sasvim brzo i sa svime na stock
2. Muka mi je sve da reinstaliram
3. gubitak garancije, koja je JAKO vazna za ovaj model

zato na DHD svako malo stavljam CM nightlies :)

mnogo muke oko sitnice... Zasto ti je to TOLIKO bitno? :p

licno, prije svega bih gledao garanciju, jer telefonu otvaranja nema :)

Zato sto sam pisao vec, ima mali prostor pored home dugmeta gde malo probija svetlo. To se vidi samo u mraku, i nervira me. A za garanciju bih morao ponovo da idem u bg, cekam, pa opet da idem u bg.

Vrati, ali vrati samo app ne i data iz aplikacija.
A ako i to hoćeš mora backup pa flash pa restore...

Zato sto sam pisao vec, ima mali prostor pored home dugmeta gde malo probija svetlo. To se vidi samo u mraku, i nervira me. A za garanciju bih morao ponovo da idem u bg, cekam, pa opet da idem u bg.
pa ako je tako, ako te bas toliiiko nervira, baci se na root, pa stavljaj customo romove :)
Kad si ti zadnji put flešovao ROM? Od androida 4.1 nema više reinstalacije. Čim se uloguješ na google, vrati ti sam sve aplikacije, wifi šifre itd.
16og septembra :)

vrati to, ne vrati dosta podesavanja, ne vrati podatke aplikacija, fino sredjeni imenik linkovan sa FB profilima i odgovarajucim email adresama, ne vrati raspored na homescreenovima, ponekad mi ne vrati ni bookmarks, itd itd. Generalno, dok One ne pocne da zaostaje sa verzijama Androida (vidjecemo za Kit Kat kako ce ici i sta ce zapravo donijeti), ne osjecam neku potrebu za rutovanjem i gubljenjem garancije...
Vrati, ali vrati samo app ne i data iz aplikacija.
A ako i to hoćeš mora backup pa flash pa restore...
AFAIK, ne moze bas mnogo toga da se backupuje ako nema root-a.

Root se podrazumeva :)

A sta se desava u slucaju da pokusam da ga zakljucam na isti nacin na koji sam ga i otkljucao?
Imam Hboot 1.54 i otkljucan preko HTC Dev-a...
Uostalom, nadam se da ce uskoro i Revolutionary S-OFF za HBoot 1.54...;)

pa ako je tako, ako te bas toliiiko nervira, baci se na root, pa stavljaj customo romove :)

16og septembra :)

vrati to, ne vrati dosta podesavanja, ne vrati podatke aplikacija, fino sredjeni imenik linkovan sa FB profilima i odgovarajucim email adresama, ne vrati raspored na homescreenovima, ponekad mi ne vrati ni bookmarks, itd itd. Generalno, dok One ne pocne da zaostaje sa verzijama Androida (vidjecemo za Kit Kat kako ce ici i sta ce zapravo donijeti), ne osjecam neku potrebu za rutovanjem i gubljenjem garancije...

AFAIK, ne moze bas mnogo toga da se backupuje ako nema root-a.

Ali ja necu neke druge romove, samo hocu isto sve, ali da iskljucim svetlo za back i home, nista drugo necu da diram.

A sta se desava u slucaju da pokusam da ga zakljucam na isti nacin na koji sam ga i otkljucao?
Imam Hboot 1.54 i otkljucan preko HTC Dev-a...
Uostalom, nadam se da ce uskoro i Revolutionary S-OFF za HBoot 1.54...;)

Pisaće relocked u hboot - u. A verujem i da imaju negde u bazi podataka. Sa te strane se ništa neće promeniti ni kada ga otključaš preko revolutionary - ja. Kada ga jednom otključaš preko htcdeva, to je to - gubiš garanciju trajno.

Poslednja izmena:
Zato je nexus mama.. Nikada se lakse rutuje i kada ga vratis u normalu pise locked :)

Ko je sad u pravu?

Inače ako stoji relocked odbijaju garanciju u servisu, jer se zna da je zakljucavan. Ako stoji locked garancija važi.

Ti si pitao ako se otključa preko revolutionary-ja pa se ponovo zaključa: tada piše locked, kako ti je i odgovorio čovek. Meex je otključao na zvaničan način (na sajtu htcdev) i u tom slučaju će, ako ponovo zaključa, pisati relocked. Problem je u tome što novije verzije telefona (hboot 1.54) ne mogu da se otključaju preko revolutionary-ja.

E sad, ne znam šta bi pisalo ako se telefon otključa preko htcdev-a pa se naknadno postigne s-off preko revolutionary-ja, pa se ponovo zaključa. Čak i da piše "locked", siguran sam da HTC ima u bazi podataka da je telefon sa tim imei brojem otključan na sajtu htcdev

Poslednja izmena:
Ti možeš da dobiješ unlock code sa htcdev i da ga nikada ne iskoristis. Zbog toga ne smeju da ti ukinu garanciju.
Takodje, ako se pokvari neki taster na telefonu ili se pojave mrtvi počeli i sl. moraju da poprave telefon u garantnom roku bez obzira da li je na njemu stock ili custom rom.
Ukoliko crkne nešto unutra i oni ustanove da si koristio custom rom onda mogu da ponište garanciju.

Ti si pitao ako se otključa preko revolutionary-ja pa se ponovo zaključa: tada piše locked, kako ti je i odgovorio čovek. Meex je otključao na zvaničan način (na sajtu htcdev) i u tom slučaju će, ako ponovo zaključa, pisati relocked. Problem je u tome što novije verzije telefona (hboot 1.54) ne mogu da se otključaju preko revolutionary-ja.

E sad, ne znam šta bi pisalo ako se telefon otključa preko htcdev-a pa se naknadno postigne s-off preko revolutionary-ja, pa se ponovo zaključa. Čak i da piše "locked", siguran sam da HTC ima u bazi podataka da je telefon sa tim imei brojem otključan na sajtu htcdev

Ahaaaa... Ja sam se istripovao nesto. Citam, covek kaze locked, a nekako sam izgubio kontekst Meex-ove recenice i zato gledam ti kazes pisace relocked. Sad je jasno.

Inace sto ovako sporo ide taj progres? Dugo se cekalo na stari hboot, a sad opet nema za novi?

Zajednica slaba ili nema kvalitetnih developera?

Inace sto ovako sporo ide taj progres? Dugo se cekalo na stari hboot, a sad opet nema za novi?

Zajednica slaba ili nema kvalitetnih developera?

To se i ja pitam...

Do skoro sam se ubio trazeci SIM Unlock ali bez uspeha (code nije radio, a Telenor nije bio azurirao bazu pa nisam mogao ni od njih da dobijem kod) i na kraju sam prodao sivi i kupio crni sim free..:)
Izgleda da ga je HTC poprilicno zastitio..mada je pitanje vremena kada ce sve to da se "probije"...

Nazad
Vrh Dno