Šta je novo?

HTC One

Kako je do jaja aplikacija za tv, lako prepozna svaki tv i mozes komande od svagog daljinca da ga naucis da koristi. Sad sedim u kaficu i *****avam ljude xD aaaa :-D
Tjah... ja sam se igrao tuđim televizorima pre 10 godina kada je svaki PocketPC imao IR port. Al' valjda je to dovoljno da prođe ciklus kada su retro stvari opet moderne :p

Tjah... ja sam se igrao tuđim televizorima pre 10 godina kada je svaki PocketPC imao IR port. Al' valjda je to dovoljno da prođe ciklus kada su retro stvari opet moderne :p

Jeste, ali sigurno nije imao ovakav program da za manje od 10sekundi nauci za skoro svaki tv sve komande? :D Plus moze da se izvede fora, nisam probao, da ga naucis bilo koju komandu sa daljinskog koji radi preko IR port-a. Npr za zatvaranje vrata garaze, da malo *****avam komsiju, moram probati ! Jer on nauci komandu sa daljinca koji god da je, tako da bi i ovo trebalo da radi? I za klimu isto...

Naravno da je i program za PocketPC mogao da uči komande drugih daljinskih upravljača :)
Al' nebitno... drago mi je što i mlađe generacije mogu da se igraju time sada :)

Naravno da je i program za PocketPC mogao da uči komande drugih daljinskih upravljača :)
Al' nebitno... drago mi je što i mlađe generacije mogu da se igraju time sada :)

Da ali si morao da imas daljinac pored sebe da uci, kao sto sad i One moze. Ali One moze i sam da skine komande za tv, bez da pipnes daljinski.

@ PunisheR
Ne moraš to da objašnjavaš Dandy-ju zna on vrlo dobro šta može One (čitaj, čovek radi za htc) :)

Dandy daj neki okvirni datum za HTC ONE Max?
Okvirno... druga polovina oktobra na globalnom tržištu.
Još uvek se ne zna kada će tačno biti kod nas i ko će ga imati od operatera.

Ok, hvala za info.

Lomim se izmedju ONE-a i jos uvek nepostojeceg ONE Max-a ali tek polovinom oktobra krecem da kupujem pa cemo videti.

Koja je razlika izmedju 60fps videa i 30fps videa u praksi?

Najveća je u zauzimanju memorije, ali sa 60fps kao može neki slow motion, ali ne baš upotrebljiv... Bez bar 120fps ništa od slow motion-a... :)

Sta ce mi to kad ima mod snimanja slow motiona, doduse nije hd, al' je do jaja. Tako da znam, da ne palim 60fps bzv.. :D

Jel imate vi neke sitne mane u izradi? :S
Meni pored home dugmeta, skroz do ivice fona izbija malo svetlosti od tastera(vidi se samo u mraku), i kad pogledam taj ugao ekrana pod 90stepeni kao da je taj deo plastike od ekrana malo izdignut(vidi se ispod kraja ekrana malo bele svetlosti verovatno od tastera, dok na ostalim delovima toga nema). Ali maska je svuda crvsta, bez ikakvog pomeranja. I po danu to ne moze da se primeti. Ostatak je prerfektan..

Poslednja izmena:
Jeste, ali sigurno nije imao ovakav program da za manje od 10sekundi nauci za skoro svaki tv sve komande? :D Plus moze da se izvede fora, nisam probao, da ga naucis bilo koju komandu sa daljinskog koji radi preko IR port-a. Npr za zatvaranje vrata garaze, da malo *****avam komsiju, moram probati ! Jer on nauci komandu sa daljinca koji god da je, tako da bi i ovo trebalo da radi? I za klimu isto...
ahem http://total-irremote.en.softonic.com/symbian

jos na nokiji 7650, prva nokija sa symbianom i kamerom :)

a probao sam da naucim One daljinskom od klime, i nece :(

Koja je razlika izmedju 60fps videa i 30fps videa u praksi?

snimis neku brzu scenu, prebacis na komp/tv i sve ce ti se samo kasti... Ako ne primijetis razliku, javi se opet ovdje :)

Da li imate 30 fps u svim snimcima? Meni telefon obara fps ako su slabiji svetlosni uslovi?

Obara na koliko fps?

Varijabilno pada FPS kada su lošiji svetlosni uslovi zbog produženja ekspozicije pojedinačnih frejmova.

Aham, pa koji bio neki worst case scenario..? :)

Moji snimci sa Wall-a su oko 17 fps.
Ima li neki telefon koji će da snima 30fps u bilo kakvim uslovima?

Pitao sam za smartphone. Lumia je dumbphone. :D

^ Jos nisam video noviji Android da ne snima 1080p sa 30 fps u svim uslovima.. ali su ti snimci ''tamniji'' od onih sa One-a. Mozda su S4 i XZ najbolji pored One-a od Androida, logicno jer su ista klasa mada bih rekao da se XZ bolje drzi protiv One (ima 28-30 fps u low light)

http://www.youtube.com/watch?v=1aZMi2OULsI

Samo sto XZ ima losiji zvuk i softversku stabilizaciju koja je kilava pa je video dosta los ako se snima u pokretu, posebno u hodu.

Sony Z1 bi trebao da bude tu negde sa One samo sa 30 fps u low light uz softversku ali dobro odradjenu SteadyShot stabilizaciju ali moguce je da ce ona na One opet biti bolja..

Poslednja izmena:
Moji snimci sa Wall-a su oko 17 fps.
Ima li neki telefon koji će da snima 30fps u bilo kakvim uslovima?

Ima ali je onda i kvalitet takav(crnilo).

Najbolje bi bilo da program za kameru ima opciju da izaberes pored promenljivog i fiksni fps 60/30/25/20/15.

Pa da, skoro svaki plejer ima detaljan file info al reko ljudi obicno koriste fraps..

Ima ali je onda i kvalitet takav(crnilo).

Postavio sam link, XZ 30 fps 1080p a nije crnilo :) Ipak je malo tamnije od One ali opet upotrebljivo.

Poslednja izmena:
Uzeo sam bumber. Bolje preciti nego leciti xD Jeste da nije to to, ali bolje nego da ga s****m. Necu stalno nositi, samo kad postoji rizik od padova i to :-D Kakva su vasa iskustva sa bumperima ?
http://db.tt/EqxT1qB6

Upravo si postao vlasnik nekog Samsunga :d

Zezam se al brate mnogo je lepsi One bez ovoga.. ne treba ni porediti.

Znaaam, ali za svaki slucsj. Svi iz porodice su me smarali da uzmem kad idem negde, jer znaju da ispustam fonove kao lud..

Ako nista drugo One ce sad da prezivi svaki Va vikend :smoke:

Vrh Dno