Šta je novo?

HTC One

Ja to ne bih koristio, jedino ako imaš 20% baterije a nigde punjača pa da malo uštedim, ali pitanje je koliko bi pomoglo u takvoj situaciji...

Na SGS2 se Power Saver mode aktivira tek kad baterija padne ispod 15% valjda..do tada nista ne radi iako je ukljucen..pretpostavljam da je i ovde nesto slicno

^
U DeepSleep-u procesor ne radi odnosno isključen je.

Na minimalnu frekvenciju se procesor setuje kad je telefon na punjacu a kad se ne koristi.
Nisam se dobro izrazio, da u deep sleep-u je iskljucen, nego sam mislio da ako se radi sync dok je ekran ugasen ili bilo sta, nesto se cita, telefon ce raditi na minimalnom taktu. Naravno da znam da je iskljucen u deep sleep-u. Moram drugu kafu da pravim, prva me nije dobro razbudila :D
Pa za sta mu onda sluzi ovaj power saver mod? Po vama ne sluzi nicemu.

On sluzi da ti pogasi sav sync verovatno i internet da bi ustedeo bateriju + obori maximalne taktove na 1.4ghz ili opet kazem sve zavisi kako su napravili taj mod u HTC-u.

Nije to po nama nego je tako.

Ovo dobronamerno kazem, a ne nesto drugacije da shvatis. ;) Uzmi i procitaj malo o androidu, ima dosta korisnih tekstova na internetu, da bi shvatio neke stvari i optimizovao telefon.

Jedino sto cu ti reci je da nikada ne instaliras i ne koristis task manager-e, vise stete nego sto koriste. Ostatak ces naci na xda, mnogim poznatim sajtovima pocketnow, verge, engaget, lifehacker, androidauthority itd itd.

Na SGS2 se Power Saver mode aktivira tek kad baterija padne ispod 15% valjda..do tada nista ne radi iako je ukljucen..pretpostavljam da je i ovde nesto slicno

Meni se aktivira na 5% ?!

Poslednja izmena:
Znam da je dobronamerbi, napisao sam iz sale. :)

Ne znam, ja ga drzim ukljucenog i cini mi se da stedi, al mozda je to samo trip :-D
Uglavnom za sada sam zadovoljan, i ponosan jer sam prvi put danas fon koristio za skolu(gledam neki proracun na netu i racunam sin i cos na neki naucni digitron), mozda jeste banalno ali je do jaja trip xD
Edit: evo sta pise za taj mod http://img.tapatalk.com/d/13/09/11/bagy2ezy.jpg

Poslednja izmena:
http://www.phonearena.com/news/HTC-One-red-and-blue-models-appear-at-IFA-we-take-a-look_id47211#7-

Sto ove boje nisu odmah izbacili.. I dalje u crvenoj varijanti objasnjava neke stvari.. :)
gledao ga u crvenoj uzivo i :p
Meni je PowerSaver na hi-end telefonima totalna glupost. Kupis tel quadcore, odlican HW i na kraju sve vreme ga koristis sa oborenim taktovima. Koja je svrha tog hardvera ako je uvek downclocked. Glupa opcija skroz

ko kaze da je uvijek? :)

Na kraju krajeva, mozes npr da ides na kampovanje za vikend, upalis ga, i uz malo stednje moze lagano 2 dana da izgura. Ili ko ja sad, bat je na 15%, idem u grad, ukljucim ga, i samo mi zatamni malo ekran, obori takt procesora, iskljuci vibra (sync sam podesio da je na ON i tad), i ne moram da jurim punjac, a necu po gradu da igram Shadowgun :D

Ne bih se ja usudio da idem sa 15% u grad xD

a dobro, realno imam i Desire HD kao drugi fon (sa 2 dodatne baterije) i ovo:
duracell_charger_3.jpg

Korisna stvar barem u teoriji u praksi ne znamo kako se pokazala. Vidjao sam to da prodaju, ali sam skeptican pomalo da to moze napuniti bateriju 1x a ne vise. Koliki je kapacitet baterije!?

Ja koristim ovo:

htc+Battery+Bank+Rochus+Jacob_905.jpg

Stvarno napuni dva puta telefon (6000 mAh baterija).

Znamo dandy =) , i uživo izgleda predobro ali reko si da nema za nas smrtnike :(
Ovo gore nije tako fensi ali nadam se da podjednako vrši posao..

Predobra stvar, nema sta...nego kolika je cijena Duracella ?

Znam da je dobronamerbi, napisao sam iz sale. :)

Ne znam, ja ga drzim ukljucenog i cini mi se da stedi, al mozda je to samo trip :-D
Uglavnom za sada sam zadovoljan, i ponosan jer sam prvi put danas fon koristio za skolu(gledam neki proracun na netu i racunam sin i cos na neki naucni digitron), mozda jeste banalno ali je do jaja trip xD
Edit: evo sta pise za taj mod http://img.tapatalk.com/d/13/09/11/bagy2ezy.jpg

To je to isti fazon kao i na S2..čini mi se da je to onda ugrađeno u sam Android od Googlea..ali radi posao tek kada ti baterija spadne na neki %...eto da znaš, znam da sam pročitao to negde...videću da pronađem gde :)

U ovo je do jaja :)
Koliko košta ovo i gde može da se nabavi?
23 eura u Merkatoru (Podgorica)
Aaaa i mene zanima? I koliko brzo napuni bateriju i koliko puta moze da je napuni?

puni standardnom brzinom... Ja sam se opredijelio za najmanji model, baterija je samo 1100mAh, ali je zato velicine... manje od kreditne kartice, i treba mi za situacije kao sto je bilo veceras: iznenada ostanem bez baterije, pripunim do 25% (moze i preko 50% na manjim telefonima, sa manjom baterijom), i kad dodjem kuci, pripunim do kraja. Ima i ovaj HTC power brick, al mi se ne nosa pola kile baterije sa sobom stalno :p

AA, ocu da narucim preko neta, neko neki dobar i siguran link za narucivanje?

E da, jel moze neko da mi napise sta koja opcija radi na kameri? Ima brdo opcija a ja pola ne znam da koristim, a na yt klipovima mi nije jasno :trust:

To je to isti fazon kao i na S2..čini mi se da je to onda ugrađeno u sam Android od Googlea..ali radi posao tek kada ti baterija spadne na neki %...eto da znaš, znam da sam pročitao to negde...videću da pronađem gde :)

Ma jok, nema to na stocku.

AA, ocu da narucim preko neta, neko neki dobar i siguran link za narucivanje?

E da, jel moze neko da mi napise sta koja opcija radi na kameri? Ima brdo opcija a ja pola ne znam da koristim, a na yt klipovima mi nije jasno :trust:
Zoe snima 3 sekunde video i 10 slika pri svakom skljoc-u. Panorama snima 360 stepeni fotografiju (stisnes da slikas i onda polako sa telefonom okrenes jedan pun krug da slika sve oko tebe pa to kasnije kombinuje u jednu veliku fotografiju). HDR snima dve fotografije (jednu prosvetljenu a drugu zatamljenu) pa ih kombinuje u jednu - daje lepse slike (korisno je ako slikas nesto a iza predmeta koji slikas je previse svetlo). Macro je za slikanje objekata koji su jako blizu telefona/kamere, npr cvet, dinar, bubasvaba itd.

Uglavnom, ako ne zuris uvek slikaj sa zoe jer ima dosta vise opcija kasnije ako zelis da editujes fotografije.

Poslednja izmena:
meni se cini da zoe mode daje nesto losije/tamnije slike... Isto vazi za burst shot: prva bude najsvjetlija, sledece tamnije

Zavisi od situacije. Po danu ne bi trebalo da bude nikakve razlike.
Kod burst moda je problem u tome što zbog brzine ekspozicija mora da bude vrlo kratka.

Dobar je Zoe mode, ali imam problem sa mp4 fajlovima koje pravi.. moj Smart LGTV ne ume da ih dekoduje tako da nijedan Zoe snimak ne mogu da preko DLNA pokazem na TV-u. Za sada smo preko HTC media link HD mogu da prikazem sve snimke sa telefona na TV-u, sto mi je pomalo bezveze.

Na Panasonicu ide sve preko DLNA...Zna da se na svakom npr. 10-om snimku zaglupi,ali izadji/udji opcija to resava.

Da li vam se desilo da vam nekad sam od sebe fon vrati podesavanje na fabricko? Danas mi se desilo da je iskljucio opciju za pregled poruke dok je telefon zakljucan.

To bas i nije normalno. Cek ceo telefon je vratio podesavanja na fabricko ili samo aplikacija za poruke? Jel stock aplikacija ili neka koju si skinuo sa Google Play-a?

Zavisi od situacije. Po danu ne bi trebalo da bude nikakve razlike.
Kod burst moda je problem u tome što zbog brzine ekspozicija mora da bude vrlo kratka.
znam to sve... I bas zato Zoe palim po potrebi. Jos me nervira i imenovanje Zoe fajlova, kao i fotki koje izvucem: sve fotke sa One-a stavljam u jedan folder, i onda fotke pocinju za IMG****, a Zoe fotke i klipovi sa Zoe***, a npr acdsee ih prikazuje abecedno, ne hronoloski
Da li vam se desilo da vam nekad sam od sebe fon vrati podesavanje na fabricko? Danas mi se desilo da je iskljucio opciju za pregled poruke dok je telefon zakljucan.

meni ne...

To bas i nije normalno. Cek ceo telefon je vratio podesavanja na fabricko ili samo aplikacija za poruke? Jel stock aplikacija ili neka koju si skinuo sa Google Play-a?

Ma samo to jedno, ostalo je ostalo normalno(iskljuci vibracije za dodir, zvukove, zvuk obavestenja, poruke, zvona itd- sve ostalo isto). Mozda sam ja nesto cackao jel sam gledao razna podesavanja, ali ne znam. Znaci samo mi dosla poruka, ja vidim nema ono dole da pise malo poruke i od koga je pa da ja prevucem na gore da je procitam, odem u podesavanja to iskljuceno. Videcu da li se to ponavlja pa cu da javljam.

Ma samo to jedno, ostalo je ostalo normalno(iskljuci vibracije za dodir, zvukove, zvuk obavestenja, poruke, zvona itd- sve ostalo isto). Mozda sam ja nesto cackao jel sam gledao razna podesavanja, ali ne znam. Znaci samo mi dosla poruka, ja vidim nema ono dole da pise malo poruke i od koga je pa da ja prevucem na gore da je procitam, odem u podesavanja to iskljuceno. Videcu da li se to ponavlja pa cu da javljam.

Nije mi se desilo ništa slično. A verovatno nije ni tebi...

Da li mogu da izbrisem nekako onaj 7digital? Izbrisem i on se vrati?

Kako si ga izbrisao?

Programe koje je nemoguce izbrisati i nemaju opciju uninstall. Ako ti smeta i ne moze da se izbrise samo stisni disable (onemoguci) i nece ti se vise pojavljivati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno