Šta je novo?

HTC One

Kad te pre svrbi za efs-ovanjem :D Sto bi uopste brisao, jel ti low memory mozda? :)

Ok. Telefon je stigao za manje od 24h. Sense je uzas. Ne moze da se skloni blinkfeed, nema menjanja redosleda strana u launcheru, nema menu taster.
Kad izlazi 4.2.2 za one? Nagurali su facebook i twitter koje ne mogu da obrisem jer ih ne koristim. Da li je neko flashnuo google edition ili mozda paranoid android?

Blinkfeed možeš da skloniš na neku zabitu stranu i da namestiš da ti Home vodi na koju god stranu želiš.

Ikone možeš da menjaš u luncheru kako ti volja. Menu taster imaš u 4.2.2. Dugi home = menu. 4.2.2 stabilan, brz i jednostavan imaš ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2183023

Ima jedno pola miliona programa koji omogućavaju brisanje svega.

Nice.. da li ima neki klot 4.2.2 rom bez sense, blinkfeeda i bez drustvenih bloatwarea? Telefon se stvarno dobar, ali me ovakve gluposti bas nerviraju.
Za sada sam stavio apex launcher. Moracu da pregazim telefon sa necim sto me nece nervirati. Taman sam pobegao od Samsunga i njegovog podjednako ruznog touchwiza i doceka me jos gori sense.

Nice.. da li ima neki klot 4.2.2 rom bez sense, blinkfeeda i bez drustvenih bloatwarea? Telefon se stvarno dobar, ali me ovakve gluposti bas nerviraju.
Za sada sam stavio apex launcher. Moracu da pregazim telefon sa necim sto me nece nervirati. Taman sam pobegao od Samsunga i njegovog podjednako ruznog touchwiza i doceka me jos gori sense.

Od pre par dana ima i čist Google Experience rom. To ti je čist android stock.

Link pls. Ako ne mogu da ga doteram po zelji ima da ga vratim.

Dobro drži cenu ovaj 1, do sada sam očekivao da će da padne ispod 450 po oglasima. S4 već može da se nađe za te pare, valjda se više prodaju pa je konkurencija odradila svoje. Slobodno tržište na delu. :)

ma da.. htc one nije toliko popularan pa je manja ponuda sa time i veca cena.. s4 lagano moze da se nadje ispod 450e,bukvalno je trziste pretrpano sa njim..isti primer kao sa s3 ranije

Ovo sve se ocekuje, jer ostali izbacuju slicne uredjaje. Ali mislim da nema nista od klp, s' obzirom da jos nije ni 4.3 izasao, a 3 kvartal je vec poceo.

Ili google kuva nešto bitno, ili su osetili smanjeni pritisak od konkurencije... ali se nešto čudno dešava sa razvojnim ciklusom Androida.

Zna neko kako da dodam ćiriličnu tastaturu? Imam jedino srpsku latiničnu u opcijama...

Скини неку са play store-a, ja користим kiikeyboard :D

Kad smo već kod tastatura - swiftkey, najbolja. Što se tiče samog mobilnog telefona, nikad ne bih kupio s4 pored ovog, ipak hoću da budem malo drugačiji od ostalih :) možda je s4 bolji softverski, ali jednom htc uvijek htc :)

Treba mi malo objašnjenje. Da li revone s-off ima isti efekat kao i otključavanje bootloadera preko htc sajta? Čitao sam da je kod one serije s-off možda nepotreban jer neću da flashujem radio ili hboot, već me samo zanima root i recovery.
Planiram cwm ili twrp, root i xposed framework sa dpi modom, ali pre svega mi treba otključani bootloader. Prešao sam sa Samsunga pa mi trebaju početni koraci oko HTC-a.

I mene isto interesuje i ako neko moze da odgovori na ovo pitanje...
Kako sam razumeo promenom sa 3UK na neki genericki rom ne bi dobio brze ota updejtove zbog cida? Ili sam ja to pogreno razumeo?

Citao sam nesto na xda, ali sam se iskreno smorio jer se procedure drasticno razlikuju od onih koje sam pre radio.

Treba mi malo objašnjenje. Da li revone s-off ima isti efekat kao i otključavanje bootloadera preko htc sajta? Čitao sam da je kod one serije s-off možda nepotreban jer neću da flashujem radio ili hboot, već me samo zanima root i recovery.
Planiram cwm ili twrp, root i xposed framework sa dpi modom, ali pre svega mi treba otključani bootloader. Prešao sam sa Samsunga pa mi trebaju početni koraci oko HTC-a.
Isti je efekat,sa tom razlikom sto sa revon-om mozes ponovo da vratis BL u zakljucano stanje a sa htcdev samo u relock.Uradi sa revonom s-off i otkljucaj BL posle mozes da mu radis sta hoces...

Hvala za pojasnjenje. Cim uhvatim malo vremena pozabavicu se sa sredjivanjem telefona.

Do tada mozda i zavolis Sense :p

^This is nonsense. :)

Krenuo 4.2.2 update. Kod mene se upravo skida. .. 462mb

Instalirao se.. U toku instalacije, telefon se restartuje 4-5 puta.
4.2.2 ima sitnih promena. Postoji u notifikacijama dugme koje otvara toggles. Camera ima novih filtera. Ekrani launchera mogu da se premeštaju. Blinkfeed ne može da se ukloni. Nisam primetio nikakav trik za menu button.

Ispravka... Postoji trik za menu button. U settings pa gestures ima podešavanje za home button tako da duzi pritisak otvara menu.

To mi nekako nije prakticno.
Jel si nasao onu varijantu da htc logo bude menu button?
Jel planiras da radis root?

To mi nekako nije prakticno.
Jel si nasao onu varijantu da htc logo bude menu button?
Jel planiras da radis root?

Sts je neprakticno u tome? Koliko se cesto uopste i koristi? Htc logo kao menu je lose resenje. Ne postoji senzor ispod nego se koriste krajevi back i home dugmeta.

Long pres mi je ok za otvaranje multitaskong prozora,ali meni dugme stiskam 1000 puta na dan pa bi mi to bilo zamorno.
A to nisam znao da mora da se stiskaju krajevi oba senzora da bi reagovalo,mislio da je tu skriven senzor.

Sada to radi ovako..
Back je samo back.
Home kratko baca te na home screen.
Home dugačko otvara menu.
Dupli klik na home otvara multitasking.
Dodir na home i uklizavanje na gore otvara Google Now.

Root sam uradio pre updejta pa sam vratio sve nazad da bi OTA uopšte hteo da se instalira. Večeras ću da ga ponovo rootujem i stavim xposed framework + dpi mod.
Čim još malo ispeglaju paranoid, zbogom sense.

Nazad
Vrh Dno