Šta je novo?

HTC One

Malo mi je krivo što Gizmo nije lepo stigao da istestira Zoe sistem, pošto je on nešto najinventivnije što sam video u vezi sa fotografisanjem mobilnim telefonima.
Kako sam imao priliku da slikam malo više One-om, prvi priznajem da mu slike same po sebi nisu ništa spektakularno, ali ono što je fantastično je sistem koji stoji iza kamere.
Kada slikate u Zoe modu, telefon zapravo stalno slika i drži u baferu određenu količinu materijala. Tako, kada pritisnete okidač, telefon snimi 20 slika i kratak full-HD video u trajanju od 3 sekunde, a softver vam zatim omogućava da iz tih slika izvučete bilo koju fotografiju (čak i onu koju je telefon uhvatio sekundu pre nego što ste pritisnuli okidač!).
Zahvaljujući tom snimljenom materijalu, u softveru je podržan veoma lak i intuitivan sistem koji omogućava npr. izbacivanje pokretnih predmeta i osoba sa fotografije (telefon sam prepozna šta se kretalo na slici), pomeranje svakog lica na slici u vremenu (pa tako možete napraviti fotografiju gde se svi smeju istovremeno, čak i ako se to u stvarnosti nije dogodilo) i razne druge perverzije, a posebno je zanimljiv Zoe Highlights sistem, koji u realnom vremenu na osnovu slika i video snimaka nekog događaja, u deliću sekunde izmontira video u trajanju od 30 sekundi koji izgleda totalno profi i jako lepo dočarava događaj.
Fantastično je za rekapitulaciju neke večeri sa društvom npr., gde napravi mnogo življu i lepšu uspomenu nego što to može da učini gomila statičnih slika.

Ovo je glavna prednost kamere u One-u, ne sam kvalitet fotografija.

Odlican telefon! Bravo HTC!

Koliko je ova slika bolje ispala na One:

http://img.benchmark.rs/42300/mrak2.jpg

U ostalim nocnim slikama 920 odnosi pobedu ali razlika je veoma mala, mozda i HTC poboljsa stvari do sredine Marta ili izbaci update ali zaista nema puno toga za ispraviti.

Sećam se kada je ovo postavljeno kao mogući izgled S3
g.jpg

E TO JE KONKURENCIJA.

A kakve su fotografije kad se izrade u recimo 10x15 ili 13x18 cm, pošto veće mislim da će teško ko raditi?

^ Ovo bolje na 920?? Boje totalno nerealne.

Na Nokiji je ipak mnogo bolja..

Meni je na sgs3 ispala najbolje, samo je tamna, uostalom meni je ovo slikanje u mraku glupost, na 920 mi se ne svidja kako je ispalo totalno omaseno, htc je ok (najrealnije) ali ima dosta suma, dok je na sgs3 pretamno.

Poslednja izmena:
Ma na 920 je softverski unistena slika.
Realne boje se vide na S III ali HTC je dao mnogo svetliju i jasniju sliku sa vise detalja. Boje koje su manje vise realne.
920 je krs sto se te slike tice. Ne gleda se samo koja slika je najsvetlija.

Odlican telefon! Bravo HTC!

Koliko je ova slika bolje ispala na One:

http://img.benchmark.rs/42300/mrak2.jpg

U ostalim nocnim slikama 920 odnosi pobedu ali razlika je veoma mala, mozda i HTC poboljsa stvari do sredine Marta ili izbaci update ali zaista nema puno toga za ispraviti.

Ali kako ta slika zapravo treba da izgleda? Taj parket izgleda totalno drugacije na svakoj slici. :D

920 ima toliko manje šuma da jednostavno kida konkurenciju samo da jos slike nisu ponekad spaljene zbog preeksponiranosti.

Sve u svemu mnogo mi se svidja novi HTC.

I dalje mislim da je steta sto nije Tegra 4. Po ovim najavama,prvim utiscima novog Tegra 4 chipseta, ZTE kao novi partner nvidia-e, imace odlicne performance

Prvi Tegra 4 telefoni pojavice se tek krajem leta, tako da nije bilo sanse da bude tegra 4.

E ovo je kvalitet..

[YOUTUBE]zziM1ed4Jf0[/YOUTUBE]

Ovo treba da pogledaju čelnici Samsunga;)

Lepo, ali sta sad HTC izmislja toplu vodu, kad je jos ovo Apple prikazao za svoje unibody uredjaje.

Samung ko da pravi telefone kod plasticara u Pazovi, ali zato im softver radi brzo kao zmija.

Apple+Samsung+HTC = savrsen telefon kad se uzme od svakog po nesto najbolje. :)

ma kakav htc one... mozemo da napisemo ceo referat o tome kako je samsung s3 bolji. one jeste noviji ali cekajmo samsungov odgovor na to npr s4 koji ce najverovatnije biti tata mata za konkurenciju koja nesto pokusava da se vadi. svi oni treba samo da poslusaju krajne korisnike sta i kako implementirati u telefon. mislim da telefon kako telefon je i nokia 3210 ali smartphone je skup svih zelja jenog it nerd-a na jednom mestu. hocu ir nazad, fm transmiter integrisan, dual sim, tv prijemnik, tv predajnik :)

U čemu je S3 bolji?

ma kakav htc one... mozemo da napisemo ceo referat o tome kako je samsung s3 bolji. one jeste noviji ali cekajmo samsungov odgovor na to npr s4 koji ce najverovatnije biti tata mata za konkurenciju koja nesto pokusava da se vadi. svi oni treba samo da poslusaju krajne korisnike sta i kako implementirati u telefon. mislim da telefon kako telefon je i nokia 3210 ali smartphone je skup svih zelja jenog it nerd-a na jednom mestu. hocu ir nazad, fm transmiter integrisan, dual sim, tv prijemnik, tv predajnik :)

And your point is??

Izgleda covek oce TV na mobilnom? :D
Jel si cuo za D3 Go? :D

evo samo vrline i mane (google translate ali skapiracete)

С ЛЦД3 дисплеј са добрим квалитетом слике
• оптимална величина екрана 4.7 инча
• Фулл ХД
• ХТЦ Сенсе преклапање В5
• савршено глатка функционисање система и апликација језгро
• Веома добар квалитет звука
• Два звучника на предњој
• Веома ефикасан, куад-цоре процесор
• велика количина РАМ
• Веома дуго трајање операције(misli na bateriju)
• одличан квалитет алуминијумско кућиште
• ХТЦ занимљив садржај агрегатор БлинкФеед
• ХТЦ Зое алати за снимање и гледање фотографија и филмова
• МХЛ подршка и НФЦ
• Блуетоотх 4.0

Loše stvari:
• Системски звуци су прегласно понекад
• Нема хардвер дугме за затварача(misli na shutter kamere)
• просечан квалитет фотографија за уређај који се може похвалити релативно велики пиксела величину(ali zato 4 MP rezolucija)
• Нису сви системски алати раде као што се очекивало
• Кућиште приметно загрева током рада

interesantno da se i oni žale na ringlu...a sada je februar, šta će se dešavati u junu/julu?!

P.S. za ******e iz HTCa to je izgleda normalna stvar što ne možeš da koristiš telefon koliko ti želiš

http://www.jayceooi.com/2012/04/12/official-htc-statement-htc-one-x-is-normal-to-overheat/

One X je išao do 55 stepeni(i to koliko vidim u kućnoj upotrebi ne na suncu i slično), ovaj novi sa aluminijumom tek ima da prži prste...

Poslednja izmena:
Ne znam zašto se toliko kuka na zagrevanje. Jeste da se telefon ugreje kada se optereti (sa ovako jakim procesorima, to je neizbežno), ali se to rasporedi po celom kućištu, ne samo na jednom mestu. Telefon nije uopšte vruć, nego topao i ovo je zapravo dobar sistem za hlađenje unutrašnjih komponenti (i grejanje ruku zimi ;) ).

Ne bih da te razocaram, ali IT-nerdovi, mozda cine vecinu koja cita ovaj forum ali spadaju u manje od 1% onih koji na kraju kupe high-end smatphone.
Tako da svim proizvodjacima, nazalost, postoje mnogo bitnije grupe potrosaca prema kojima prave krajnji proizvod.

Ne znam zašto se toliko kuka na zagrevanje. Jeste da se telefon ugreje kada se optereti (sa ovako jakim procesorima, to je neizbežno), ali se to rasporedi po celom kućištu, ne samo na jednom mestu. Telefon nije uopšte vruć, nego topao i ovo je zapravo dobar sistem za hlađenje unutrašnjih komponenti (i grejanje ruku zimi ;) ).

Jesi imao mozda Sensation (XE)? Ja jesam i ono **vno se toliko grejalo da ga je bilo jako neprijatno drzati u rukama. Aj' sto se ugreje kompletno kuciste sa svom plastikom i aluminijumom, vec i sam ekran pocne da przi prste! Ni jedan drugi telefon mi se nije toliko grejao... Zato me uopste ne cudi kad procitam za neki htc model da se greje k'o lud.

Nazad
Vrh Dno