Šta je novo?

HTC One M9

Razbija koliko mu curi :D

Poslednja izmena:
flex 2 4, 4ipo sata i to na 3g od 0 ili 1 crte. prebacicu na 2g pa cu videti tu je 5 crta

Poslednja izmena:
Ne vidim šta tu razbija?
To je po meni očajan rezultat.

Razbija koliko mu curi :D

flex 2 4, 4ipo sata i to na 3g od 0 ili 1 crte. prebacicu na 2g pa cu videti tu je 5 crta
Mozda tokom jednog popodneva. Za 40ak sati, nema sanse...
Kakve veze ima koji je procesor unutra?
I zasto to mene kao korisnika treba da zanima?
Ako nema nika nikakve veze, zasto ne stavljaju neki najslabiji quad core u flagshipe?
Hajde malo ozbiljnosti.

Mora S-OFF da bi promenio CID i MID, pa onda mozes flesovati bilo koji firmware.

Brze ces dobiti update pomocu ruu fajlova. Brise sve sa uredjaja, pa cak i internu mem.

Mozes da probas neki custom da flesujes na S-ON(potreban otkljucan bootloader i recovery)

Dobices kasnije update. Prioritet imaju dev/unlocked verzije. Vidi koji ti je CID trenutno. Imas CID info na playstore.
Mogu li ovaj isti os 5.1 da skinem ruu i da ga instaliram?

Ne bih reset vec sve ponovo sa novog image da instaliram.

Jos nesto, da bih dobio mogucnost da instaliram stock rom ponovo (5.1 neki internacionalni ili koji vec postoji ili ovaj 6.0 za dev modele) treba mi sta? s-off, root, custom recovery?

Koji redosled ide kod htc-a?

Unlock bootloadera preko htcdev sajta, onda s-off (vidio sam neku sunshine aplikaciju da se reklamira) pa instaliram ruu pa tek onda root i custom recovery?

Ili je za instalaciju ruu-a dovoljan samo s-off i unlock bootloadera?

Skines ruu tacno za tvoju verziju(pogledaj MID i CID). Nemoj da otkljucavas bootloader i prati uputstvo za flesovanje sa XDA.

Sunshine se placa 25$. Securewrite-off jedino ako znas sta radis.

Nisam razumeo drugi post... Da bi dobio mogucnost da instaliram stock rom ponovo?!

Koji ti je software number? Vidi u about pa software information.

Pa flesuj bas taj iz one liste.

Za ruu ti ne treba ništa, skini svoju verziju i cepaj

Ne ide ovako, waiting for device dobijem i tako u nedogled.

Izgleda da cu ici na reset iz sistema mada mi se to uopste nije radilo, htio sam novi img da zveknem.

Gde ispise waiting for devices?
Jesi instalirao HTC USB driver? Ukljucio USB debugging u dev opcijama?

U cmd-u. Nisam htc usb vec adb drivers universal. Moguce da je zbog toga....

Uradio sam factory reset pa cemo da vidmo sta se desava. Nisam bck up vracao nego sve novo.

Bez htc usb driver-a ne mozes nista da uradis.

Dakle, kad odlucim custom rom da stavim trebace mi otkljucan bloader i s-off ili s-off nije neophodan?

Sto se telefona tice, cekacu update na 6.0 i taman cu testirati kako se baterija ponasa.

Da ti objasnim :)

Postoje HTC regioni, pa su i update-ovi tako podeljeni. HTC__032 je Istocna Evropa.

Moj M8 je iz Hong Kong-a pa je CIDnum HTC__622.

Ono sto vidis u software numberu je SKU kod.
2.10.401.1, SKU=401
401 je inace oznaka za M8/M9 internacionalu verziju. Za Azijske verzije (CID 044, 059,621,622) su odredjeni SKU kodovi kao na primer 707,709,708.

E sad, sa S-ON mozes da flesujes iskljucivo HTC_032(konkretno tvoj primer). Npr ja mogu samo HTC__622 itd. Dakle mora da se poklopi CID,MID,SKU.

S-OFF ti je potreban samo ako zelis sve zivo da flesujes. Dakle mozes bilo koji firmware da probas. Ne vodis racuna sta flesujes. Mozes da menjas CID, MID i ostale gluposti, sto predstavlja slobodu u flesovanju firmware-a. S-OFF nije neophodan. Ko zeli vise neka plati 25$= Firmware nije obican rom, sadrzi i radio, recovery, vaznije stvari. Custom Rom je potpuno druga stvar i flesuje se kroz custom recovery(TWRP).

Da, na S-ON mozes flesovati samo custom romove. Dakle romove.zip kroz recovery. Onda mozes samo ruu namenjen za tvoj uredjaj(mora CID,MID, SKU da se poklopi kao sto objasnih).
Dakle, otkljucas bootloader(htcdev sajt, verovatno gubis garanciju i brise sve sa uredjaja), flesnes twrp recovery (fastboot flash recovery twrp.img) i spreman si :) Posle odradis full wipe i flesnes neki custom ;)

Btw. Krajem Januara se ocekuje update za M9. 29. Januar verovatno.

Poslednja izmena:
Eto tako, fino napisano cemu sta sluzi :))

Btw, sinoc oko ponoci skinut sa punjaca.

uploadfromtaptalk1452925298438.jpguploadfromtaptalk1452925307595.jpguploadfromtaptalk1452925315790.jpg

Žile, lepo objašnjeno. Trebalo bi zalepiti negde ovo i upustvo za otključavanje bootloader-a koje si napisao http://goo.gl/MjZYXe :)

Dajte preporuku za neki dobar case (eventualno mat da ne skuplja otiske) da ne utice mnogo na ergonomiju i dimenzije.

eBay link pozeljan :)

0.29mm Ultra thin matte Case cover skin For HTC One M8 Translucent slim Soft plastic Free Shipping Cellphone Phone case
http://s.aliexpress.com/EJfq2IBN
(from AliExpress Android)

Ja sam ovu uzeo za m8, ne osećaš je na telefonu, dimenzije se ne povećavaju ni malo, mat je, i izgleda mnogo dobro na mobu.. Probaj da nadjes nešto slično kod istog prodavca, mislim da ima i za m9,ako si u tom fazonu, ako tražiš nilkine spigene i ostale skupe, to ne znam..

Moze i ova varijanta, samo mi reci je li klizava?

Posto sam nesto nalik ovome imao za Note 2, to je bila katastrofa...

Eh, ne znam, hrapava jeste, ali kad se ruke smrznu hoće da kriza malo, sad dal je to moj trip, ili jeste klizava, ne znam, klizavija je od onih gumiranih i silikonskih svakako, i leži kao salivena, ne znaš da je na telefonu

401 dobio MM :)
uploadfromtaptalk1453807874072.jpg

Nazad
Vrh Dno