Šta je novo?

HTC One M9

Pa dobro. Koliko pre mwc-a ? Opet su oba izasla pre maja.

Mada za m8 pise predstavljen u martu i pojavio se na trzistu u martu.

Koliko se secam M8 je imao posebno predstavljanje krajem marta 2014. U skladu sa tim najbrze je poceo da se prodaje (sredinom aprila) jer su S5/Z2 predstavljeni na MWC a prodaja je pocela takodje sredinom aprila (S5) dok je Z2 odlozen za sredinu maja zbog nedostatka nekih komponenti - u stvari prodavao se do tada ali u ogranicenom broju.

Poslednja izmena:
Pise izasao u prodaju u martu.

Edit: opet ako je pusten sredinom aprila to nikako nije maj :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423171887640.png
    uploadfromtaptalk1423171887640.png
    323.7 KB · Pregleda: 185
Poslednja izmena:
Nemam pojma, ja se secam onih podataka..

Aj da vidimo sta kaze W:

M8
S5
Z2

Poslednja izmena:
Mislim da ce M9 biti odlicno prihvacen samo ako marketng HTCa bude malo agresivniji.
Dizajn mi je bolji nego predhodni modeli, uklonili su crnu liniju na dnu ekrana na kojoj je stajalo HTC i koje nije sluzilo nicemu! Ako je za verovati ovim slikama na netu.
Odlican balans sa kamerama! Ultrapixel za selfi a klasicna kamera za svakodnevno koriscenje.
Dugo nisam video njihove kamere u akciji ali samo bi voleo da zadrze podesavanja sa malo jacim kontrastom nego da im slike budu kao na HTC Eye
Capture.JPG

Citao sam ja. Kazu da je los.
Nadam se da ce uspeti ipak da kupe sony senzor pored navale od strane samsunga..

^ Nije potvrdjeno da Samsung koristi Sony senzore za S6 i S6 Edge.

A koje ce ? Ko jos to pravi senzor od 20mp? Da je onaj njihov icosel( ili tako nesto) to bi se vec reklamiralo na sve strane..

Cenim za s6 imx220 ili imx230. Mada 230 ceka z4 verovatno.

Poslednja izmena:

Pa pise, toshiba :)

Zna se da sony proizvodi najbolje senzore, to vazi i za ove mobajl. Mada su i oni samsung dobri. Postoje jos ovi toshiba i OmniVision ali kakvi su.. ko zna, nema mnogo uredjaja sa tim senzorima.

Za htc je sada bitno da skuvaju dobar softver za kameru/kamkorder, niko ne ocekuje da ta kamera bude najbolja u klasi ali recimo prosek klase ili bolje receno u skladu sa istom i to je to.

Poslednja izmena:
Mislio sam jel toshiba ko ludo ili neka kanta kao u m7 i m8 :)

Da su oni valjali i pre bi se koristili njihovi senzori :d Neka se oni drze baterija i to je to :p

Pa njihov senzor je u 808 :) Mada to je posebna prica, brutalan senzor za telefon 2012 u smislu velicine i karakteristika ali to je ograniceno na taj telefon. A tako nesto se nece videti na nekom mass-flagship androidu jos bar 3 godine (ne racunam eksperiment kao cm1).

Onaj novi sony imx230 bar na papiru obecava i ima neke fensi funkcije koje bi mogle da se iskoriste uz s810 (vezano za napredniji hdr, 4k i slo-mo, bolji af itd). Jeste to 1/2.4'' i deluje smesno pored 808/cm1 i 1020 ali ne treba zaboraviti da tu ili slicnu velicinu senzora i dalje ima velika vecina kompakt fotoaparata pa cak i mnogi prosumeri. Kada se to ima u vidu onda i nije lose, ionako se u android svetu sve svodi na P&S a ko hoce nesto dosta ozbiljnije za dzep ili turisticke potrebe svejedno mora da kupi premium kompakt ili mirrorless.

Samsung ima najbolji softver za P&S pa i N4 kida sto se toga tice + odlican 4k, e sad zamisli kada se prednosti novog senzora upare sa novim exynos-om ili s810.. dobijaju se kamera i kamkorder koji dok je svetlo povoljno nece zaostajati mnogo za 1020 npr, kamkorder ce biti i bolji. A za zoom/crop/LL.. a uvek ce biti bolja ta nokia ali kao all in one uredjaj nema sta da trazi pored bilo kog android flagshipa a za fotografisanje i video opet je bolji i mirrorless od 300-350e pa kome treba verovatno ce kupiti.

Poslednja izmena:
Pa njihov senzor je u 808 :)

Zato i kazem. Nek se oni drze baterija :d

Sto se tice ostalog, slazem se. Svidja mi se sto je Samsung uvek isao na auto podesavanja koja odradjuju posao u 99% slucajeva, dok ostali, nula.

Ma mene smara kad mora da se juri po xda da bi kamera radila normalno, bez padova fps i slicnih gluposti. A ni tada nista nije zagarantovano.
A (iako to mnogi ne znaju) kada se iz price izbaci superior auto mod na sony-u koriscenje samsung i sony kamera je dosta slicno, imas da podesis neke osnovne opcije i to je to. S'tim da sony po nekada ima za 1 podesavanje vise (npr za blic, fokus) i to ponekad i u skladu sa scenom zahteva novo podesavanje tj jedan ili par koraka vise.

Tako da je meni sve to slicno jer nikada necu koristiti full auto mod kao sto nisam ni do sada, gotivne su mi i samsung i sony android kamere. Ipak Samsung panorame razvaljuju, sony je tu dosta losiji. Ne znam da li google kamera popravlja situaciju.

Ali nikada ne bih dao pare za telefon cija se kamera ocajno ponasa u LL uslovima i za to ne postoji resenje iz podesavanja kamere osim moguceg xda fix-a ili da prsnem 250/300e+ za telefon kom u LL uslovima fps 1080p snimanja pada na 15-20 a ima s800 :d

HTC bi konacno mogao da eliminise prakticno poslednju ozbiljnu manu One serije, samo da kamera bude u skladu sa klasom i da ima OIS i krsten 4k kamkorder (ne zato sto meni treba nego zato sto to zahteva trziste) i to je to, ne vidim razlog zasto bi se M9 izbegavao.

Samo da imaju dovoljno imx220 na raspolaganju od sony-a.. U suprotnom ce biti lutrija,moras da molis boga da izbegnes toshibin modul.

Poslednja izmena:
A po cemu mislis da je toshibin modul sad nesto mnogo losiji od sony-a? Mislim ne znam, nisam nista citao, pa daj link.
Mada je bolje kada nema takvih razlika, lutrija itd. Cisto da znas u startu sta kupujes.

A i nesto mislim da ce vecina ici na imx230.. jer to je sensor koji ima tih par fensi fora za koriscenje nekih prednosti s810, ako ih ne ugrade u z4/m9/s6 i ostale onda ne vidim gde bi mogli u 2015.?

Pfff ovo je smijesno.... Nikad nesto ovako nece ugledati svetlost dana :(

Ako i ne bude ovakav, treba da nađu onoga ko je napravio rendere i da ga zaposle da im kreira sledeći fon.

Ovo je savršen fon u svakom smislu za mene.

U pravu su, ovo je jedan od najboljih htc rendera, u top 3 sigurno.

Ovo bi bio najlepši telefon ikada napravljen, bez ikakve dileme. Verujem da će M9 izgledati slično, ali bez nekih detalja (meni je npr zapalo za oko ono saće na zvučnicima). Sa prosečnom kamerom u klasi, kao što rekoste, definitivno najbolji telefon trenutno. S6 kakav god da bude biće dve klase lepši od S5 i eto dva skoro savršena telefona. Ne bude li Apple napravio 6S onakvim kakav bi Apple trebalo da bude (savršen kvalitet izrade), vraćam se medju Androide

Poslednja izmena:
Vrh Dno