Šta je novo?

HTC One M8

roming nije uključen ni kad si u njihovoj mreži i dok sam bio sad u BG za dva dana mi je otišlo 60 eura za oko pola sata razgovora nekoliko poruka i malo neta...

Poslednja izmena od urednika:
Ali nisu oni tu da nama cine usluge vec da zarade. Razlika je samo u tome sto neka firma na telefonu zaradi 30% a 70% na svemu ostalom a kod nas firma zaradi na tel 60% a na ostalom 70%.

Ja sam gledao telenor.me, a ne T-com i paket PiS XL 30e - 600 minuta, 200 poruka i 1.5GB neta. Uz taj paket kosta 360e. Toga u Srbiji nema. 500e je u telenor.rs za takav isti paket.

I jos se bunite :D

ako je tako, eto mene na Telenoru kad istekne ugovor, sad kad vec mogu da mijenjam mrezu :p Mada, M8 me i dalje ne odusevljava bas... No, ima vremena do oktobra, mozda bude nesto novo...

Imaš iPhone, imaš S5, da se naslikaš koliko hoćeš :p

valjda ce cena pasti sad posle izlaska u vipu,a uskoro i u telenoru i mts-u za 30-40e..

Treba citavu tu bitnu ekipu da bude sramota. Namerno su ostali na 2GB RAMa na aktuelnim flagship modelima da bi imali izgovor da pakuju gigabajt RAMa na mini i slabije modele. Svi zivi bolji Kinezi stavljaju 3GB RAMa na aktuelne flagshipe. Zasto ne HTC, Samsung i ekipa? Zato sto ce za 6 meseci da izbace novi flagship sa 3GB RAMa...

^ bas tako, kinezi i Z2 mogu da imaju 3Gb rama a htc i samsung ne, smesno, zato ce uskoro da izbace nove vodece modele sa 2k ekranima i 3Gb rama (mozda 2,5Gb, cisto da pristede jos malo :d).

A ovaj One M8 mini nije mini verzija flagshipa nego neki tamo Desire X II+. Ili One mini kvazi plus :d

Ne znam koliko ce kostati ali sigurno ne kao neki Desire nego dosta vise (na osnovu oznake). Z1c ostaje jedina prava umanjena verzija flagshipa (mada to vise i nije jer je tu Z2) ali svejedno i dalje je odlican fon. A ovo sto radi htc je lose jer gledaju kako da izmuzu jos para preko lazi i jeftinog marketinga. Ne bi me cudilo da sad i sony odustane od Z2c i da izbaci neki slican telefon koji je dosta slabiji od Z2.

Nista gore od nedostatka konkurencije..

Камера је у најави боља од оне на м8

Kamera nije samo broj mpix, m8 je tu slab ali kamera nije toliko ocajna kao sto neki pisu (na nivou telefona ''za dinar''), za low light je cak i ok ali generalno nema sta da trazi pored novih android kamera. Sto ne znaci da ce taj desire x II aka m8 mini imati bolju kameru, posebno ne za low light gde se M8 dobro drzi.

Poslednja izmena:
A inace je razlika izmedju 2 i 3GB RAM-a ogromna i toliko ocigledna... not.
Eto Note 3 ima 3GB, S5 ima 2 pa radi malo bolje i brze od N3. Mislim od viska glava ne boli to stoji ali sledece godine ce svi flagship modeli imati 3GB, opet glupost i nepotrebno jer bolje je da porade na optimizaciji nego da trpaju RAM bez potrebe, sta da ocekujemo sledece godine? 4, 5GB?

^ Znamo svi da ne bi tako pisao da je obrnuto, da S5 ima 3Gb rama a htc, sony i kinezi 2Gb. Mada i tada S5 ne bi radio bolje zbog TW-a :d

Pa na note 3 se ovde kukalo kako ima malo slobodnog rama od cela 3Gb (zbog TW i samsung bloat-a) i da cak i G2 radi bolje a eno Gizmo u testu postavio ss gde se vidi da ima jos manje slobodnog rama od n3, sto je i logicno jer ima 2Gb. Tu je M8 u prednosti i pored iste kolicine rama jer ima manje zabloatovan UI a zna se da je bloat najveca prepreka da android radi krsteno (a i da izgleda dobro). Znaci u N3 eri kolicina rama je bila najveca prednost na nekom vodecem android telefonu (vanila android ili sto cistiji UI) a sada kao nema to veze? :d

Uz cist i nezabloat-ovan UI i 2Gb je sasvim dovoljno ali vreme je da se 2Gb spusti u nize klase a da vodeci modeli jos vise napreduju, sigurno postoje korisnici koji ce zgaziti i tih 3Gb rama jer android tako funkcionise, nije to wp8 ili ios ;)

Naravno da treba da rade na optimizaciji interfejsa i uopste androida ali ako vec pumpaju ovakve cene ajde da softver/hardver sve to opravdavaju a ne da za 6 meseci mizerna poboljsanja reklamiraju kao nesto vrh i neophodno. Mada to svi i rade, samo je pitanje u kojoj meri.

A da ne pricam koja je komedija ovaj M8 mini.. da kosta 300e max pa i ajde, nego ce biti dosta skuplji (sigurno preko 400e u pocetku) a u stvari ima samo malo veci ekran od stare M7 kvazi mini verzije.

Poslednja izmena:
Pa jesi li koristio Note 3 i S5? Apsolutno nema razlike u radu, ali nikakve. Mozda je S5 malo fluidniji i brzi. To je moj utisak. Dakle taj 1GB vise ocigledno ne cini razliku i apsolutno je nebitno koliko je zauzeto koliko je slobodno jer Android a posebno dodatne aplikacije koriste sve sto mogu. O ovome sam vec pricao.
Ako telefon radi kako treba nebitno mi je da li ima 150 ili 600mb slobodno.

Ponavljam nemam nista protiv 3GB RAM-a za uredjaj kao sto je N3 to je +. Ali razlike izmedju 2 i 3 jos nema a i ako je ima mizerna je.

Za 1GB ne znam kako radi nisam imao uredjaj sa 1GB odavno ali setite se samo price oko optimizacije za KitKat i sta smo dobili od toga?

Poslednja izmena:
S5 nisam jos ni video, N3 sam koristio nekoliko puta po par min ali ne tako da popunim ram (sta mene interesuje, ekran, UI kamere, zvuk itd, znaci osnovne stvari). Pratim N3 temu od pocetka jer mi je taj phablet i dalje jedan od najboljih android uredjaja i primetio sam da ljudi dosta cene 3Gb rama jer to nije Nexus nego Samsung sa TW-om. S5 ima jos malo brzi cipset od N3 i malo ispeglaniji TW, naravno da ce raditi isto ili brze u nekim osnovnim stvarima ali sta se desi kada se upali brdo aplikacija i koristi maksimalno?

Da pricamo o wp8/ios vodecem modelu pa kolicina rama i ne bi bila bitna ali zna se kako android funkcionise, posebno kad nije Nexus. 2Gb rama nije neki problem ali ne vidim razlog zasto M8/S5 nemaju 3Gb rama, ma zna se, da bi za par meseci izbacili uredjaje koji ce da se takmice sa LG 3. Nema tu mnogo polemike.

A i realno, vise rama u najvisoj klasi = vise rama u nizim klasama. A tim telefonima bas to i treba, stariji snapdragon quad procesori/gpu su dovoljno jaki za 720p ekrane, znaci samo ram fali. Sto ne znaci da ce svima biti malo 1Gb, ko zna koliko ljudi kupi takav telefon i koristi kao feature fon ili samo za drustvene mreze, osnovne aplikacije.

Stvarno sam ocekivao da M8 mini bude to u svakom smislu a ne ovo, sad ce verovatno i samsung da zakine na cipsetu/ramu i senzoru/kameri uz visoku cenu zbog naziva modela, nije mi jasno kome to moze da odgovara? Zamisli S5 mini sa tom odlicnom kamerom i 4,5'' ekranom, S800 itd, pa to bi bio idealan telefon (kad malo padne cena) za ljude koji nece phablet 5''+ ekrane a hoce najbolji hardver.

Poslednja izmena:
Такве миније које ти призиваш нећемо скоро гледати.. Евентуално када водећи модели оду на 6 инча па ови у исто време представе нпр с7 и с7 мини. 6 инча и 4.7 са скоро истом ценом. Па нека узимају људи шта хоће

^ pa o tome i pricam, mislio sam da ce posle z1c svi krenuti sa pravim ''mini'' verzijama vodecih modela, od lg-a/ htc-a/samsunga do oppo i slicnih boljih kineza, to bi bilo sjajno jer bi izbor bio odlican pa onda ko koji brend vise gotivi.. a cene bi bile nize a to je svima u interesu.

Ovako su telefoni koji imaju najbolji hw/podrsku jos veci i blizi phabletima a manje verzije ce ostati prosecne a preskupe.

Danas se malo zezao sa s5 i m8. Meni licno kada se uzmu u ruku razlika je svemirska u korist m8. M8 i u radnji deluje daleko brze, raszerecenije nego s5. Kazem to je bilo parcminuta, ali i tada me je s5 podsetio na moj s2 i razloge zasto sam ga prodao, one cuve 1-2 sek ksd kliknes na ikonicu da krene podizanje aplikacije. Samsung je mozda bolji tel sveukupno, ali imam utisak da ga oni prave da bi se on rutovao i tako izvukao njegov max.

Danas se malo zezao sa s5 i m8. Meni licno kada se uzmu u ruku razlika je svemirska u korist m8. M8 i u radnji deluje daleko brze, raszerecenije nego s5. Kazem to je bilo parcminuta, ali i tada me je s5 podsetio na moj s2 i razloge zasto sam ga prodao, one cuve 1-2 sek ksd kliknes na ikonicu da krene podizanje aplikacije. Samsung je mozda bolji tel sveukupno, ali imam utisak da ga oni prave da bi se on rutovao i tako izvukao njegov max.

A kakav je tek osjecaj kad drzis plastiku u ruku i onakvo metalno kuciste od M8. :)

Где има изложен м8 ?
А ово што причаш је вероватно истина. С5 је пресмешан моб,ако гледамо дизајн и осећај у руци. Пре неки дан сам га опет чачкао у новом меркатору. Нисам могао да се начудим како таква ствар кошта око 600- 650е..

Poslednja izmena:
U mts u delta sitiju. Nemaju ga izlozenog, ali ja pitao oni mi rekli imamo ga mozete da vidite i izvadi zena iz kutije. One tastere su mogli da stave ispod ekrana kao kod m7, a ne znam cemu tolika hajka oko tastera i niihovog mesta. Da li su na levoj ili desnoj strani meni nije toliko bitno. Imam utisak da je malo laksi od m7 i vise mi se svodjala crna na m7 nego ova gun metal na m8. Ali je izrada da se useres. Bikvalno da se zapitas da li su tel iz iste kategorije.

А значи то је фора..
Да, тај гун метал није нешто. Мени се много више свиђа сива/бела варијанта. Али ценим да су наши провајдери добили највише м8 баш у гун метал боји

Poslednja izmena:
Али ценим да су наши провајдери добили највише м8 баш у гун метал боји
Odnos je otprilike 75% gunmetal, 25% srebrna, sa nekom sićom zlatnih.
Mada se meni lično najviše sviđa gunmetal :)

Колико сам пратио хда,тај гун метал има чак 3 нијансе.. :) тако да му дође као да имају 5 боја у понуди ;)

@Dandy
Da li ti se mozda desilo kad si apdejtovao blinkfeed pa kad hoces da udjes u program da nesto izmijenis da ti izbaci gresku?

Moram da priznam da nije. Da li je konstantno prijavljuje ili posle radi kako treba?

Pretpostavljam da si probao da restartuješ telefon?
Probaj da deinstaliraš update za BlinkFeed, pa da ga ponovo instaliraš.

Bekap pa factory reset. To uvek rešava probleme koji su nerešivi na drugi način. Cimanje je ali se na kraju isplati.

Clear cache i clear data za blinkfeed?

Nazad
Vrh Dno