Šta je novo?

HTC One M8

^+1 em je Sense daleko iza sebe ostavio Tw sto se tice izgleda i upotrebljivosti. Jedina prednost Sammy-a je kamera i mozda displej (zavisno od licnih aspiracija).

i dizajn mu je bolji, bar velikoj većini ljudi, kao i kvalitet izrade :)

Znaci uze i g-arena pare od samsunga.. tw bolji od sense-a a dizajn ''tie'' :d aj za ovo drugo cu objasniti ispod al zasto kod interfejsa onda nije tie? Nije to Alcatel UI vs TW nego Sense. Ili se ovi loze na decji izgled i bloat?

Jedina prava prednost S5 u odnosu na One su kamera/kamkorder i malo bolja autonomija, isto kao sto su stereo zvucnici i premium materijali jedine primetne prednosti M8 u odnosu na S5, sve ostalo je totalno subjektivno jer:

1 - mnogi ce preci preko losije ergonomije zbog zvucnika i dizajna/metalnog kucista M8 a sa druge strane nekome sve to ne treba a odgovara mu S5 dizajn/ergonomija i IP67. M8 je veci nego sto treba u odnosu na velicinu ekrana, baterije i nema IP a sve zbog tupave druge kamere. Aj ok moze ''tie'' za sve ostalo al' izrada/dizajn M8 2 svetlosne godine ispred.

2 - interfejs, svako ko voli stock android vise ce gotiviti sense, ni TW nije ocajan ali ima vise bloat-a i deluje manje ozbiljno od sense-a, Ok - S5 ima i razne senzore i slicno pa ko sta voli, znaci moze da se kaze da su egal, to da je TW bolji je komedija.

3 - Ekrani, stara tema :d totalno subjektivno, 2 odlicne tehnologije pa sta kome odgovara mada je prema tom testu na suncu bolji S5 + 0,1'' veca dijagonala, ajde neka bude manji +.

I tako dalje.

Prema gsm arena rezonovanju u ovom testu M8 ne moze da ostvari prednost i tamo gde je ocigledno za nijansu bolji, prosto neutralisu to e jedino za zvucnike nisu mogli a sa druge strane lako presude u korist S5.

Posle duzeg vremena prvi put mogu da kazem da mi se ne svidja njihov test cak i ako mislim da je S5 kompletniji uredjaj (nikako primetno bolji osim u slucaju kamere).

I jos nesto, ko gotivi htc - bice mu bolji M8. Sa druge strane stari samsung korisnici ce bez razmisljanja odabrati S5. I niko nece pogresiti;) A sve ostalo su decje fanmasturbator forumske price jer jednom zilot - uvek zilot :d

Poslednja izmena:
Опет се слажем са хсв-ом.. Ово већ постаје забрињавајуће.. :)

Misljenje jedne osobe koja je radila test. Nista drugo. Bas kao i ovo tvoje.

Njemu mozda vise odgovara TW?? Ako si citao S4, N3 i ostale vs testove znas da im se TW "svidja" i da ga gotive. Posebno zbog raznih dodataka i Samsungovih aplikacija. HTC nema skoro nista "svoje".

Poslednja izmena:
Misljenje jedne osobe koja je radila test. Nista drugo. Bas kao i ovo tvoje.

Njemu mozda vise odgovara TW?? Ako si citao S4, N3 i ostale vs testove znas da im se TW "svidja" i da ga gotive. Posebno zbog raznih dodataka i Samsungovih aplikacija. HTC nema skoro nista "svoje".

^ bas zato je i trebao da napise ''tie'' jer se zna da postoji armija korisnika koja iz nekog razloga nece nexus ali ti ljudi hoce telefon kompanije koju gotive ali sa interfejsom koji je veoma blizu stock Androida a opet ima neke svoje odlike ali ne po cenu izgleda i mnogo bloat-a. Znaci kome se svidja TW i hoce tone dodatnih opcija, nema problema, ok je TW, sa druge strane tu je Sense sa svim svojim prednostima koje ce nekima znaciti.

@ joriq

Ako nekome bas treba kvalitetno snimanje zvuka na android telefonu a ne moze da ceka ko zna koju godinu da samsung/sony/htc ugrade haac kao Nokia postoji ova opcija koja nije jeftina (valjda 50-ak evra) ali bar moze da se koristi na raznim telefonima i to duzi period http://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/stereo-microphone-stm10/

Poslednja izmena:
^ bas zato je i trebao da napise ''tie'' jer se zna da postoji armija korisnika koja iz nekog razloga nece nexus ali ti ljudi hoce telefon kompanije koju gotive ali sa interfejsom koji je veoma blizu stock Androida a opet ima neke svoje odlike ali ne po cenu izgleda i mnogo bloat-a. Znaci kome se svidja TW i hoce tone dodatnih opcija, nema problema, ok je TW, sa druge strane tu je Sense sa svim svojim prednostima koje ce nekima znaciti.

To su i napisali!

"Winner: Samsung Galaxy S5. The extra security and privacy offered by the fingerprint scanner are great and WE like having Multi Window even if it won't see too much use for many of the users.

Sense 6 on HTC One (M8) is beautiful and matches most of the TouchWiz features, but still has some catching up to do."

Ne vidim u cemu je problem ako oni misle da TW ima prednost? To su i napisali.

To su i napisali ali na kraju aj' da ne smaramo, neka UI bude prednost za Samsung :d a u delu o dizajnu/izradi isto obrazlozise al' onda aj kao da bude ''tie'' :d

Poslednja izmena:
iskreno meni se ni dizajn ni izrada ni jednog od ta dva telefona ne sviđa. ja hoću / volim da imam telefon koji sam mogu lako da popravim, ako se nešto ne daj bože desi. u tom pogledu s5 ima blagu prednost, mada i on je sklopljen jeza živa.

S5 cilja na mlađu populaciju, M8 na malo ozbiljniji ljudovi :)

ne znam, meni je s5 toliko ogavan da ... brrr.... drug sad ovih dana uzima telefon, zalepio se za s5 ko pijan za plot. džaba ja sve pričam... kad on kaže: s5! prestiž bate prestiž!

samsung i prestiz...samo cekam da daewoo postane prestizni automobil :D

ja mu kažem: pa nokia 808 ti je prestižniji telefon, samo par stotina hiljada je napravljeno, od toga ubi me ako ima 500 u srbiji!

a nee, za tu 808 niko nije čuo. poenta je da se ovo dobro reklamira i dobro košta, pa svi znaju za njega, i onda svi znaju koliko para imaš. tako to ide.

Naravno da nije čuo kad je Nokia propala...

@ joriq

Ako nekome bas treba kvalitetno snimanje zvuka na android telefonu a ne moze da ceka ko zna koju godinu da samsung/sony/htc ugrade haac kao Nokia postoji ova opcija koja nije jeftina (valjda 50-ak evra) ali bar moze da se koristi na raznim telefonima i to duzi period http://www.sonymobile.com/global-en/products/accessories/stereo-microphone-stm10/
konkretno, bar moj primjerak ima taj "Nokijin" HDR mikrofon oko kojeg su se sudili:
http://www.engadget.com/2013/05/02/htc-hdr-mic-dropped/
meni prije svega treba da izvuce dobar zvuk kada sam na koncertu ili festivalu, sto je One radio odlicno, bez distorzije i prshtanja (mogu da postavim par svojih klipova)
kupio ih je GM pa se sada kriju uglavnom iza chevrolet znaka :d
a zato se sad Chevi, kako cujem, povlaci u potpunosti sa evropskog trzista :p

Када ми ставе то could, све ми је јасно.. Које су све приче за с5 биле па наравно ништа није била истина

Sve je moguce kad se zainati htc camera guru :) A i voleo bih da sto pre zbudze tako nesto, cisto da pokrenu i ostale a onda ce samsung/sony da urade to isto samo verovatno za klasu bolje od htc-a. A i apple i nokia.

nokia je pre dve godine napravila revolucionarnu kameru, pa nisu nikoga pokrenuli...

ta android boranija ne može da stigne ni n8, telefon iz 2010. godine. o čemu da pričamo?

Poslednja izmena:
Vrh Dno