Šta je novo?

HTC One M8

Zna li neko koja je verzija m8x? Nasao sam na oglasima tu verziju...jel to mozda greska ili je za neku drugo trziste?

To je druga "jaca" verzija, tj. Asia WWE M8x. M8x ima krele90, to je GSM model i radi na nasim mrezama. CID je HTC_059, sto znaci da je unlocked verzija ;)

Zar niste rekli da je to HTC m8y? U svakom slucaju nista mu ne fali :)

Poslednja izmena:
I ja bas takve koristim siva je odlicna :) ima sam prvo zelenu pa se istrosila. Jedino vreme koristio dot i posle se vratio opet na ovu minimalististicnu :D

I ja bas takve koristim siva je odlicna :) ima sam prvo zelenu pa se istrosila. Jedino vreme koristio dot i posle se vratio opet na ovu minimalististicnu :D
Samo sad treba dočekati, do februara tipa..

Pa vidi koje frenkvencije ima, i uporedi s našim..p. S. Koju dot original ili sa alija? I ja sam želeo, nisam odustao još uvek

Poslednja izmena:
Malo sam trazio po netu i saznao sam da posedujem Unlocked verziju. Pre par dana je bila vest da su izasla 3 update-a za HTC_621 TW verziju. Ti update-ovi su pripremni, blizi se 6.0. Kapiram da ce ubrzo i za Azijsku verziju.
Kako saznati da li posedujete Unlocked verziju? Bukvalno preko CID-a(CarrierID). Skinite sa playstore-a Simple CID getter. Otvorite ga i odmah ce vam prikazati CID. Kao na slici :)
425587cb05728d4e6c1a7f098e0069f4.jpg
Meni je Azijska Hong Kong verzija i unlocked je. Svaki HTC_XXX CID je Unlocked.
Mozete kliknuti na Show more da pronadjete MID(Verzija modela). Nadjite liniju gde pise [ro.aa.modelid]:[0P6BXXXXX]. Ovo u drugoj zagradi je vazno, kod mene je 0P6B63000, sto znaci da imam Model: m8_ul model, Mreza: GSM, Tip: Asia-HK-CHT M8y.
m8_ul:
DTU = TD-SCDMA + WCDMA / GSM dual standby 2SIM slot
DUG = WCDMA / GSM + GSM dual standby 2SIM slot
DWG = CDMA2000/WCDMA/GSM + GSM dual standby 2SIM slot
TL = TD-SCDMA/TD-LTE/FDD-LTE?
UL = WCDMA / GSM / FDD-LTE
U = WCDMA / GSM
ULA = WCDMA / GSM / LTE-Advanced FDD
WL = CDMA2000/WCDMA/GSM/FDD-LTE
WHL = CDMA2000/WCDMA/GSM/FDD-LTE/TDD-LTE
UHL = GSM / WCDMA / FDD-LTE / TDD-LTE
Po SKU kodu isto mozete videti koji model imate. SKU mozete naci u broju verzije softvera(Settings->About phone). SKU je treci broj po redu, a kod mene je 4.18.708.12 :)... sto predstavlja region "HTC Asia - Hong Kong".
Ovde https://docs.google.com/spreadsheets/d/10H7RftecZZKb5tT2zpShfYNFAfSe-imhhqtVfeMPVDA/htmlview# imate listu svih CID-ova, MID-ova, SKU-ova, pa uporedite ;)
Mozete sve informacije naci preko ADB-a.
adb reboot bootloader
fastboot getvar all
e86e564f8f7e10f79b0fffaf49088fac.jpg
Kada zavrsite samo ukucate: fastboot reboot
Tajvanac
4b83319b458917097e756b74c9c43946.jpg

Poslednja izmena:
Svaka čast za ovo, lepo je imati sve na jednom mestu.. Evo i mojih podataka.. Mada kontam da ništa ne znači, cekacu kao i svi ovde za M... uploadfromtaptalk1449666646636.png
Edit: jel ti to stigao update?

Poslednja izmena:
Hvala :) Verzija iz Francuske, kao sto vidis ul, gsm verzija, ono sto je vazno, unlocked je :)
Ma kakvi dobio, Tajvanac je na slici :) Moj je slican, tako je blizu update.

Šta to tačno znači unlocked? Znam da to nije s off.. Mada sad udjem u fasboot, evo šta piše.. uploadfromtaptalk1449672742073.jpg
Sorry za rotaciju

Ovo locked se odnosi na bootloader. To nije bitno za OTA :)
Unlocked verzija je bukvalno verzija koja nije sa neke mreze(AT&T i slicne gluposti :D )

Aham ma ok za ota, to znam da ce stici kad stigne nego za ubuduće, za flesovanje, još uvek nisam skontao šta trrba, s off, cid mid menjanje, otkljucavanje bootloadera i tako.. Ispao sam iz stosa posle skoro 2 godine.. Ali ima vremena, da ne davim ovde

Nisam menjao rom-ove. Imam mesec dana ovaj fon i skapirao sam da je vazno otkljucati bootloader i ubaciti TWRP :)

Bootloader, ako je i dalje isto, preko onog htcdev sajta.. A za ostalo cu iscitati i po xda, nego bar da daju ovaj marshmallow da vidim kakav je.. Ja ga nemam i nedelju dana[emoji4]

Najbolje je da sacekas i pitas imotep95, a mozes i ostale, on mi je rekao da je potreban otkljucan bootloader zbog SkyDragon kernela koji tako zahteva. Decko se razume, a i developer je na xda forumu. Bez, uvrede ima ovde u M8 temi i onih koji znaju dosta toga ;)

Ništa taj MM nije, baš sam se razočarao. Sense 7 je doneo mnogo lepši interfejs i dosta promena, dok Android 6 ne donosi skoro ništa novo u odnosu na 5. Ja već dosta dugo koristim Viper ROM sa Sense 7 (port) i super mi je to. Pre nekih 7 do 10 dana sam probao S ROM sa Android MM i pre neki dan SD, takođe MM i, kao što sam rekao - razočaran sam prilično.

Šta znam, gledam na yt klipove sa novim MM, osim podešavanja ove linije dole na ekranu nisam mnogo razlike video, ispod haube ne komrntarisem, ne znam ni lollipop kakav je, imam ga tek 5 dana.. Ali rut me svrbi za proklete reklame samo tako, ako ništa drugo, bar da dodje 6.0 da ga rutnem i ćao..

Ma ništa, veruj mi, koristio 3-4 dana, ništa. A toliko je pričano, ja sam mislio - čudo neko.

Haha nzm ja meni se svidela 6 GPE dok recimo 5 nije :D eo sad vec mesec dana na 6 nemam nijednu zameku. Pogotovo kesiranje app i baterija. Mada i ja kontam da cu na Sense 7 da se prebacim kada dodje neki stable build od SD ili ARHD-a :)

Pricas za Android 6.0 uopsteno ili o update-u za M8 sa sense 7.0?
6.0 je bukvalno ono sto je android 5.x trebalo da bude :) Ima dosta poboljsanja koja su neprimetna, a korisnici Nexus 5 kazu da je najbolji update.

6.0.1 je definitivno prava stvar :) zile hoćeš li menjati rom više? :D

Žile, ne čačkaj ništa, idem da spavam, nemoj posle da me budiš da ti popravljam fon :d

Haha kralj. Necu menjati, cekam 6.0, sledece godine custom :D

Ne znam jel neko pominjao, tajvanci dobise.. uploadfromtaptalk1449739678061.jpeg
Edit: sad videh da jeste..

Ја сам већ одавно на GPE.

E recite mi, vi svi imate ovaj brzi punjac jel? Ja sam dobio samo klon mob, danas provalim da ima Quick charge funkciju pa rekoh da pitam, gde ima da se kupi taj punjac, koliko je, je l treba i poseban kabl ili može ovaj od nekog HTC koji sam imao?

Ne koristim taj quick charge punjac :) Ovako punim sa sa nekim HTC-ovim(nije od M8-ce) od 1A, polako, nekih 3 sata, sto mislim da je sigurno za bateriju ;)
Ne mogu da zamislim koliko kosta zamena baterije za M8...

Nazad
Vrh Dno