Šta je novo?

HTC ONE M7 vs Galaxy S 4

iSpirit81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2014
Poena
130
Pozdrav forumasi,trebao bi u bliskoj buducnosti da zamenim moj S3 za jedan od ova dva modela.
Dvoumim se oko oba fona,mada vise tezim da uzmem M7.Treba mi telefon bez bagova,ukoliko je moguce.Nista root,nista custom rom.
Sta vi mislite ?

Ako ti kamera nije prioritet, za to sto si naveo m7 bez razmisljanja. Ja mogu samo dobronamerno da ti preporucim i nexus 5 da uzmes u razmatranje ako postoji mogucnost.

Ne volim Nexus UI.Usput,zar je toliko losa kamera na M7 ?

Posle izvesnog vremena počinje da pravi roze slike kada je slabije osvetljenje... I nema leka.

Da ne otvaram novu temu, i ja imam slicnu dilemu, samo sam ja siguran da cu sa S3 da predjem na S4(i tu sacekam dok se nesto revolucionarno ne desi sa kamerama na androidima). Jedino vidim da ima 9500, 9505 i 9506. Koji uzeti? Kapiram da su slicni, da svi imaju KK i istu kameru, samo je razlika u chipsetu. Koji ce biti laksi za petljanje sa romovima ili koji ima "svetliju buducnost" sto se tice updateovanja od strane Samsunga na noviji android?

9505. 9500 je zatvoreni exynos a 9506 iako je s800 jedva ima root na xda

Da li M7 koci i koliko baguje ? Da li uopste baguje ? Dzaba i bolja kamera na S4 , kad zna da zakuca ponekad...barem tako kaze moj kolega,stock rom.
Ono sto me takodje zanima je,koliko je komplikovano flesovati stock rom ? Ako bi uzimao telefon i flesovao custom rom,pa da se vratim na stock ?

Poslednja izmena:
Ne koči. HTC One M7 radi odlično i jedan je od bolje optimizovanih telefona.

E to me je najvise zanimalo,hvala.
Samo jos da dobijem odgovor za flesovanje stock roma i da kompletiram utiske.
Koliko vidim da flesovanje stock romova preko odina i kamera ide u prilog S4.

Moje iskustvo, bagovanje i m7 su ti bozic i badnji dan. Jedno bez drugog ne idu, tri promenjena m7 i sva tri nova i sva tri katastrofalna.

Nije komplikovano. Jednostavno pokretanje RUU fajla na računaru ili flešovanje zip fajla sa stock ROM-om iz recovery-ja. Slične je "težine" flešovanje stock ROM-ova na M7 i S4.

S4 sa sto je moguce vise disablovanim touchwiz s**njima i bez SD card radi savrseno sa preko 5 sati upaljenog ekrana.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo, bagovanje i m7 su ti bozic i badnji dan. Jedno bez drugog ne idu, tri promenjena m7 i sva tri nova i sva tri katastrofalna.
A o kakvom "bagovanju" je reč? Pošto moj radi savršeno, ja ne pričam napamet.

M7 definitvno bolja kupovina...izrada, ekran, boomsound,sense..Jedino je kamera bolja na s4ci

Ekran je stvar ukusa. Neko više voli AMOLED a i veći je. I baterija je bolja na S4. I lakši je za servis.

Na sta treba obratiti paznju pri kupovini htc one m7 ? Posebna oznaka,model,revizija..?

Na sta treba obratiti paznju pri kupovini htc one m7 ? Posebna oznaka,model,revizija..?

Ne znaci ti puno model i revizija, u praksi se pokazalo da nema pravila (kada pricamo o ljubicastoj kameri)...
Pri kupovini telefona, upali kameru, prekrij je celim dlanom (da simuliras mrak) i pogledaj u ekran, ako je crn, sve je OK, ako promeni boju u ljubicasto - crvenkastu nijansu, onda je kamera "felericna" i u uslovima slabog osvetljenja, ako ne koristis blic pri slikanju, crne povrsine ce biti blago tonirane u ljubicasto ili crveno...

To je sto se tice kamere..vecina ostalih stvari se svodi na fizicko stanje (ostecenja, ogrebotine stakla kamere itd)..

Takodje pogledaj power dugme da nije u ravni sa ivicom telefona, moralo bi da bude bar 0.5-1mm iznad, da ga osetis pri prelasku prstom preko te povrsine gde se nalazi.

to sam primetio juce kad sam gledao polovan m7 da to dugme nije izbaceno...jedva se pali uredjaj.zasto je to tako ?

E to me je najvise zanimalo,hvala.
Samo jos da dobijem odgovor za flesovanje stock roma i da kompletiram utiske.
Koliko vidim da flesovanje stock romova preko odina i kamera ide u prilog S4.

Rutovanje,cwm,romovi su stvari od bukvalno par min posla!

Nema, ali postoji veliki izbor.

Treba da gledas da ti serijski broj uredjaja (ide ti prvo HT ili SH sto oznacava u kojoj fabrici je napravljen ;HT-Taiwan ,SH-Shanghai ) pa onda cifre,tu je vazno da ne pocinje sa 34,35,36,37,38 ,to znaci da su proizvedeni u aprilu/maju itd 2013-te godine,a u tim serijama se pojavljuje ljubicasta kamera,barem po onome sto sam nasao na netu ostale serije su OK.I gledaj da telefon ima garanciju u svakom slucaju,jer ces onda u slucaju nekog kvara dobiti novi (u nasem ovlascenom servisu ga ne otvaraju,vec salju negde u inostranstvo a ti dobijas novi) .Sto se ostalih stvari tice,telefon je odlican,kamera,bar meni,nije uopste losa,mozda nije vrhunska,to stoji,ali je daleko od lose.Zvuk je odlican,telefon je brz,ne baguje,Sense je isto odlican,pogotovo ako ga poredis sa Touch Wizzom,kvalitet izrade i osecaj u ruci je isto daleko ispred Samsunga.

Ja bih uzeo jeftiniji :) osim naravno ukoliko je jako bitan materijal kućišta, onda bih naravno M7.
Imao sam sličnu dilemu; na kraju sam uzeo 9506. Bio je nešto jeftiniji od M7, malo veći ekran, možda i lepši prikaz na ekranu - moje subjektivno mišljenje, izmenjiva baterija, (ali je i "malo" plastičniji od M7). Mislim da je ipak glavni razlog bio cena.
Sporije stiže update nego za ostale S4 modele, ali nisam imao problema o kojima su ljudi ovde na forumu pisali.
Pre toga sam imao One X, pa mi je trebalo nešto vremena navikavanja na Samsung. Nekako logičniji softver je imao One X.

Poslednja izmena:
Nisam bas najbolje razumeo...da je HT ili SH ? i sto se brojeva posle te oznake tice da nisu od 34 do 38 ?

Nisam bas najbolje razumeo...da je HT ili SH ? i sto se brojeva posle te oznake tice da nisu od 34 do 38 ?

Mislim da nije bitno da li je SH ili HT,nisam nigde procitao da ima razlike u tome da li je proizveden u Tajvanu ili Kini,bitne su cifre koje idu iza,dobro si razumeo,vazno je da nije 34 do 38,kazu da je vec septembarska serija ok..

Poslednja izmena:
Izvinjavam se , ali ja ti preporucujem da uzmes Xiaomi mi3, bolji telefon od oba, a jeftiniji.

Recimo ja sam imao problem sa ljubicastom kamerom. Pa kada su mi zamwnili pojavili su mi se mrtvi pikseli i na kraju sam video da mi se ekran naduva, plus baterija od 30 % spadala je za 20 minuta. Znaci moj ti je savet da ako nemas mogucnoat da imas garanciju za m7 nije vredan rizika. Ni ja ne pricam napamet

M7 koji sam imao nije imao problem sa kamerom, ekranom a ni on off dugmetom, ali je zato baterija posle godinu dana jedva izvlacila oko 3h screen on, dok trenutni S5 izdrzi 7h. Ako nadjes dobar primerak m7 bices prezadovoljan a mozda i naletis na neki losiji pa se razocaras. Skoro sam imao slicnu dilemu i preporucujem ti Lg g2 i N5 a ako neces njih onda idi na m7.

Vrh Dno