Šta je novo?

HTC mini

• Začetnik teme Deleted member 1735
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 1735

Guest
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/htc_mini_priznanje_da_su_telefoni_postali_preveliki

Ovo mi izgleda kao savrsena kombinacija.
Sa ovim minijem ne moramo da vadimo skup i nezgrapni smartphone da bi se na brzinu javili ili otkucali sms, mozemo se javljati sa prljavim rukama i bacati ga kada se iznerviramo posle nekog razgovora, plus sto radi kao daljinski tako da imamo bukvalno media plejer sa daljinskim koji prikljucimo na tv i eto resenje za prezentacije.Pretpostavljam da se moze slusati muzika sa njega dok je glavna baza muzike na smartfonu.Plus sto se moze koristiti kao daljinski za okidanje slika.
Jedino bi mi jos mozda odgovaralo da ima kvalitetnu kameru na miniju, tako da nemoram da vadim smartfon da bih nesto na brzinu uslikao.
Ovim bi se resilo pitanje baterije jer se ne bi toliko koristio, niti bi se habao i lupao, kao niti bi upadali u oci potencijalnim lopovima ili izgledali smesno sto pricamo sa tepsijom :d, mada neki imaju smartfon bas da bi bili vidjeni.
A smartfon bi onda koristili za njegovu pravu svrhu, a to je internet,dokumenti,igranje i filmovi.
Onda mi nebi tesko palo da uzmem neki htc od 6 ili vise incha i uparim ga sa minijem.
Mislim da cu uzeti ovu kombinaciju kada bude izasla.

Poslednja izmena od urednika:
Sa druge strane, meni ovo izgleda, ako ne poslednji, onda jedan od poslednjih eksera za HTCov kovčeg.
Kao da ne znaju šta rade. Zašto bih nosio 2 uređaja? I to ovaj mini ne radi bez smartphone-a.
Jedina namena koju mu vidim, jeste da stoji u kući kao bežični telefon ili taj daljinac, ali koliko ljudi kupuje telefon zbog toga?

Pa bas zbog toga, drzis smartfon u tasni/pederusi dok ti je mini na dohvat ruke.
Kada ti trebaju napredne funkcije smartona onda ga vadis iz tasne, za sitne stvari kao sto su razgovor sms itd tu ti je mini

Sa druge strane, meni ovo izgleda, ako ne poslednji, onda jedan od poslednjih eksera za HTCov kovčeg.
Kao da ne znaju šta rade. Zašto bih nosio 2 uređaja? I to ovaj mini ne radi bez smartphone-a.
Jedina namena koju mu vidim, jeste da stoji u kući kao bežični telefon ili taj daljinac, ali koliko ljudi kupuje telefon zbog toga?

Mozda su se nosili time sto mnogi nose dva telefona zbog baterije, a sa ovim njihovim resenjem bi imao prakticno to ali sa jednim placenim paketom i jednim brojem.
Ko zna mozda i prodaju neku kolicinu tih Minija, to bi trebao da im bude opcioni dodatak na svaki telefon koji moze da podrzi ne samo za taj jedan nov model.

Pa to, mnogi su se takodje pitali sta ce 5 incha ekran na mobilnom pa eto sta je na kraju ispalo.

Nemoj da porediš babe i žabe. 5" na telefonu je moralo da se desi kako bi imali full hd rezoluciju. A to indirektno ima uticaja na to da ćemo dobiti 4" ili manje ekrane sa 720p rezolucijom.
Kao što reče čovek, ovo treba da bude dodatak koji bi radio sa svim telefonima.
Inače Samsung, da Samsung, je imao nešto slično pre jedno 4 godine sa svojim p1 playsr-om. On se upari sa telefonom preko bt i dok slušaš muziku, možeš da se javiš, bez vađenja telefona iz džepa, ili slušalica iz ušiju.

Sony ima Smartwatch koji je kudikamo korisniji za takve operacije od ovog čuda, ali je ispljuvan po raznoraznim sajtovima. Ovo sem daljinskog nema nikakvu drugu svrhu!

Nemoj da porediš babe i žabe. 5" na telefonu je moralo da se desi kako bi imali full hd rezoluciju. A to indirektno ima uticaja na to da ćemo dobiti 4" ili manje ekrane sa 720p rezolucijom.
Inače Samsung, da Samsung, je imao nešto slično pre jedno 4 godine sa svojim p1 playsr-om. On se upari sa telefonom preko bt i dok slušaš muziku, možeš da se javiš, bez vađenja telefona iz džepa, ili slušalica iz ušiju.

A sta ce mi Full HD rezolucija na telefonu?

Iskreno, malo mi je sve ovo idotski. Nalik na onim daljinskim upravljacima za plejere u kolima. Za koji krompir? Sve mi je pod rukom. A baterija? Sta, kao nije mi dovljno sto me nervira jedna baterija koja jedva izdrzi dva dana, i to uz trud, nego sada moram da razmisljam i o drugoj. Bluetooth slusalice smo imali jos pre 10-ak godina. Ona je cak visila i na uvetu, ovo mora da se drzi u ruci. Ako vec postoji tako nesto, onda je onaj pametni sat bolje resenje.

Iskreno, zao mi je sto nema vise manjih telefona, sa boljim baterijama ali ljudskim procesorom i dovoljno memorije. Cini mi se da je jedini takav Xperia U. Ostali automatski povezuju velicinu sa performansama.

Pa,kad se NOTE pojavio nije imao fullhd rezoluciju, tako da nikakve veze nema fullhd sa velicinom ekrana.

Kao sto rekoh u prethodnom postu, kao sto su phablet-i naredna evolucija smartfona, tako je i ovaj mini naredna evolucija phableta.Tako da je ovo i vise nego logicno,jednostavno imas dva bezicno povezana telefona koji sve dele resurse od telefonske linije,zvucnika,ekrana,podataka,memorijskog prostora itd.
Ovo bi meni jako leglo, jer iako mi treba phablet zbog posla, nezgodno je da ga stalno vadim zbog poziva ili nekih sitnica tipa poruka plus sto ekstra brinem da ga ne ispustim (njegova velicina i tezina doprinosi laksem lomljenju).

Licno, a mislim da nisam jedini, pre bih uzeo tablet i smartphone normalnih dimenzija.

@devil
note nije imao full hd jer nije bilo tehničkih mogućnosti. A verovatno nisu ni mogli da stave ona digitizer na manji ekran.

@zlaja
+1

meni ovaj mini nije uopste mini... moze to da bude duplo manje, kao onaj erikson t66 bese, ili nokia 8310. a oni su jos bili pravi telefoni

^^^
+1

Ja sam TAB 7 nosio godinu dana u unutrasnjem dzepu od jakne bez problema...treba ti samo neko vreme da se priviknes... :)
Sada nosim Ipad mini koji je cak i veci po dimenzijama,ali laksi :) Stvar navike :D

Poslednja izmena:
Meni se cini da ideja sa tim Mini nije toliko losa koliko izvedba.

dobro je kad bi stvarno bio mini. ja ljudi ne znam šta vam je onamo mini, ono je bre ogromno! pogledajte erikson t66 od pre 10 godina kolišni je!

Izgleda da se HTC "opametio" što se ovoga tiče.
Ko god ih je pitao u vezi ovoga, oni se pravili kao da ne postoji. :D

Ovo bi bio extra fail. Isto ne vidim svrhu Motorle Atrix sa Lap Dockom i Asus Padfona. Za ekstremnu jaku cenu dobijaš uređaje koji se po ni čemu ne ističu. Bolje da uzmeš odvojeno. Dobiješ bolje za iste pare.

Phablet moze stati u dzep od jakne, dok tablet nemoze, sto povlaci neprakticnost.

Dolazi leto :) Skidamo jakne :) Šta u tom slučaju?
Ja sam pristalica manjih telefon, poštujem note, note2, sgs2, sgs3, ali su to sve CIGLE, pre par godina je bilo bitno ko ima manji telefon, sada je sve obrnuto, ko ima veći. Razumem da nekome treba telefon zbog posla, ali šta to ne možete uraditi na ekranu od recimo 3.5" u odnosu na ekran od 5". Ja znam da telefon sa ekranom od 5" ne mogu komotno da nosim u džepu od farmerki već mi za njega treba posebna torbica, pa torba za lap top, pa ovo, pa ono, i svede se sve na to da nosimo samo torbe :)

Mozda su se nosili time sto mnogi nose dva telefona zbog baterije, a sa ovim njihovim resenjem bi imao prakticno to ali sa jednim placenim paketom i jednim brojem.
Ko zna mozda i prodaju neku kolicinu tih Minija, to bi trebao da im bude opcioni dodatak na svaki telefon koji moze da podrzi ne samo za taj jedan nov model.

Pa ovo je jos gore sto se tice baterije, jer je pored telefoniranja i bt stalno ukljucen tako da ce trajanje baterije biti samo krace. Da su i u ovaj mali ubacili radio modul, pa da moze da se prijavi na mrezu koristeci sim karticu iz veceg onda bi i imalo nekog smisla, ovako slabo :)
A i ne znam za vas, meni je mnogo ruzan sa ovim okruglim dugmicima. Podseca na SE iz onog doba kad su imali taj cudni dizajn (~K850 doba).

Vrh Dno