Šta je novo?

HTC - menjanje microSD kartice

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Poz,

Šta treba uraditi da bi se zamenila microSD kartica u HTCu? Jel' dovoljno samo copy/paste sa jedne na drugu i da li treba formatirati karticu i kako, u koji format, jel' može da se mountuje na komp pa odatle ili preko telefona...?

Prekopiraš sa stare kartice na novu i to je to. Samo prvo ubaci novu karticu u telefon pošto možda bude tražio da je formatira.

Da ne otvaram novu temu ....

Uzeh pre nekoliko dana sandisk microsd 4gb za htc tattoo (na pakovanju pise for mobile phones) ali ne mogu nikako da je nateram da radi da kazem "konstatno" na htc....

Kartica je ispravna kada je ubacim u citac kartica radi,radi i kada se ubaci u htc ali radi neko vreme a onda se izgubi i ne moze da se nista procita sa nje....kada pokusam da pustim muziku player mi izbaci poruku da file type is not supported iako se radi o mp3 file-u itd itd itd....

Pre ubacivanja u telefon sam je formatirao takodje sam pokusao i posle kada mi je prvi put zakazala da je formatiram i opet nije htela da radi....

Da li da idem da menjam karticu da trazim novu ili htc jednostavno nece da saradjuje sa sandiskom?

Da ne otvaram novu temu ....

Uzeh pre nekoliko dana sandisk microsd 4gb za htc tattoo (na pakovanju pise for mobile phones) ali ne mogu nikako da je nateram da radi da kazem "konstatno" na htc....

Kartica je ispravna kada je ubacim u citac kartica radi,radi i kada se ubaci u htc ali radi neko vreme a onda se izgubi i ne moze da se nista procita sa nje....kada pokusam da pustim muziku player mi izbaci poruku da file type is not supported iako se radi o mp3 file-u itd itd itd....

Pre ubacivanja u telefon sam je formatirao takodje sam pokusao i posle kada mi je prvi put zakazala da je formatiram i opet nije htela da radi....

Da li da idem da menjam karticu da trazim novu ili htc jednostavno nece da saradjuje sa sandiskom?

Ne bih rekao da je kartica neispravna, pre svega jer je to SanDisk. Da li si mozda cackao nesto oko Power Managementa na telefonu? Moguce je da je stavljeno da "odjavi" karticu posle nekog vremena. Jesi li probao neku drugu karticu da vidis da li radi isto?

Jos jedna stvar...

Komp mi ne prepoznaje ni staru karticu od 2gb ni ovu od 4gb kada ga nakacim na usb cuje se onaj zvuk da je uredjaj prikljucen i komp pokazuje removable drive ali kada kliknem na to dobijem poruku please insert disk in the removable drive...

Najbolje je da pozajmis od nekoga karticu koja sigurno radi i time preseces da li je do telefona ili do kartice. Mada mi je verovatnije da je do telefona.

A sa FAT32 si imao problema? Cudno. Ali bitno je da sada radi. :)

Nazad
Vrh Dno