Šta je novo?

HTC Magic ili Nokia 5800 XM

zuke

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poena
395
Ono sto me interesuje je to dali vredi uzeti ovaj HTC umesto pomenute nokie.Naime imam 5800 nekoliko meseci i veoma sam zadovoljan ,ali kao i sve brzo mi se dosadi,tako da bih zeleo da predjem malo na android OS za promenu.E sad da li vredi prelaziti na HTC Magic sa 58-ice,tj.ako je tu negde kao i ona ili gori nebih nista menjao.I kakav je odnos sa cenama kod nas(mislim naravno na polovne telefone).
I jos sta me interesuje ,imali Magic ,kao i 5800 onaj senzor za okretanje ekrana(znate nasta mislim).

Ima li on landscape view(dakle kad ga okrenem ,hoce li se i slika okrenuti,kao kod nokie,to mi je bitno zbog interneta ,naviko,sta cu:)).I koje su cene kod nas(polovni i novi)tj.kolko bih moro da dodam(+plus naravno 5800XM) za HTC Magic .I ako nema landscape ,koji je sledeci model HTC-a koji ima tu mogucnost.

Ima landscape.Ne znam koja je cena.Otprilike,150-200€.

Moj ti je savet da pređeš na Android.nećeš zažaliti. ;)

@zuke: naravno da ima landscape i mnogo je bolji u odnosu na nokiu 5800... Ne znam za koliko možeš da nađeš dobro očuvan polovni (160-190 eur), bitno razlika u ceni u odnosu na 5800 je minimalna...

Ok ,hvala vam:)

A kakva su iskustva sa video sadrzajem,filmovima ,ali i video klipovima sa interneta-tipa youtube ili livetv npr. atdhe.net...

Poslednja izmena:
Ja mogu da ti kažem moja iskustva sa desire.a u vezi videa.
Youtube gledaš preko posebne aplikacije, koja je odlična. Ostale video sajtove gledam preko browsera, odlično radi flash. Za magic nema froyo (android 2.2) zvanično, pa ćeš morati da staviš neki rom (ako hoćeš fleš i još neke vredne sitnice).
Što se tiče ostalih videa, pušta h264 u default playeru. Probao sam još neke playere, ali se nisu proslavili, mada nisam isprobavao divx ili xvid.

jedan poznanik mi nudi magic za 5800 i da dam jos 50e.Da nije malo mnogo sobzirom da je polovan.Sta mislite?

flash na Magicu nije moguc i na 2.2 zbog slabijeg procesora (posto je flash zahtevan)...Inace ima RockPlayer za AMRv6 (tj za Magic) i solidno pusta dvix (isprobano na CM6.0.0 rom-u)...
Da li je 50eur mnogo ne znam, najbolje je sam da utvrdis kako je ocuvan taj Magic, a sam znas stanje svoje Nokie.. Inace magic je u skoro svakom segmentu bolji od 5800 (Android u odnosu na Symbian 100x bolji :) bolji ekran (kapacitivni, multi touch, nemoj da te specifikacije o broju boja prevare Magic ima bolji prikaz od 5800), kvalitet izrade je isto na strani Magic-a, a skoro je izasao 2.2 Android koji radi perfektno na Magic-u (CM 6.0.0).... jedino sto je mozda slabije je kamera, ali i to nesto malo :) )

Nema flash?Znaci li to da nemogu da se gledaju sadrzaji sa sajtova tipa atdhe.net ili slicni koji prikazuju tv kanale uzivo?

Nema diode(blitz) koji koristim često kao baterijsku lampu, ulaz za slušalice 3.5mm, ima displej niže rezolucije tako da po meni Magic-u nemogu pomoći, ni kapacitivni displej ni Android da bude bolji telefon.
Nije nokia 5800 bog zna šta,(prvenac je) ali mi je Magic isuviše nekompletan ili osakaćen HTC.

Napisao si neverovatnu količinu gluposti svega dve rečenice. Magic je bre munja u odnosu na totalno bezvezan telefon kao što je 5800, iako bi bilo fino da ima 3,5". Ne znam ko bi normalan dao prednost 5800, sem neko ko nije video Magic ili neki sličan telefon u životu.

Prednost Magica u odnosu na Nokiu je samo u 2 stvari...Androidu i kapacitivnom ekranu. U svemu ostalom Nokia je bolja.

A i audio kvalitet mu je ocajan + nema normalan izlaz za slusalice..a i video kvalitet ne briljira bas kod magica (ne znam da li je to sredjeno u ovim neoficijalnim firmwareima)

gsmarena_a001.png

Nokia 5800:

gsmarena_a001.png

Da se ovo samo ne pretvori u "AMD vs Intel stvar" :) ,nema ni potrebe,jednostavno ukusi su razliciti.Neko gore rece da je Nokia 5800 "totalno bezvezna".To totalno nije tacno,imam je sigurno 5,6 meseci,i osim kamere nocu ,drugih vecih losih strana nema.Jednostavno mi se symbian dosadio,a android mi se ovako iz prve svidja,pa zbog toga sam i hteo da menjam.A sto se tice zvuka tu je ova nokia jedan od boljih telefona na trzistu(mislim bez slusalica).U svakom slucaju hvala na misljenjima.

Poslednja izmena:
Evo da javim da sam uzeo HTC Magic iz za sad mi deluje OK.Nego me interesuje imali kod nas da se naruci originalni oklop za njega,posto nije bas u ekstra stanju.Ikolko koja im je cena odprilike.

Ja sam trazio da kupim kod nas i nije ga nigde bilo.

Zvao sam neke servise, rekose mi da je original maska oko 300 evra.

Doduse video sam ne ebay-u maske za 15-20 evra. Ne znam da li su original.

Ja sam trazio da kupim kod nas i nije ga nigde bilo.

Zvao sam neke servise, rekose mi da je original maska oko 300 evra.

Doduse video sam ne ebay-u maske za 15-20 evra. Ne znam da li su original.

A? Ovo nije normalno, ako nije neka greska u kucanju?

Na mom telefonu je android 1.5,koji i kako noviji android moze da ide na ovaj model(ako ima negde link ka nekom tutorijalu ,bijo bih zahvalan).Ono sto sam primetio to je da mi WLL mnogo lose radi,neznam iz kog razloga,naime konektujem se ,odem npr.na b92 sajt,otvorim mozda jednu ,dve vesti ,i onda kao da izgubi vezu.Neznam da nije nesto do postojeceg softvera,imali mogucnost na ovom htc-u hard reset ,kao npr. na nokia-5800?

Poslednja izmena:
Nisam nikad koristio magic, ali imaš na xda forumu sve što ti je potrebno za menjanje romova.

Nije greska u kucanju, 300 evra su mi trazili u jednom servisu, a u Mikrosu su mi naveli cenu od 450 evra (to je zvanicna cena i menja se skoro sve iz fona)

Sto se tice ROM-a, imas raznih. Po meni je CM6 najbolji....

Jel moguce da kod nas nemaju oklopi za ove telefone?

A evo kod mene je dva dana,i dva problema me muce.Ovaj jedan i nije problem ali se tesko snalazim sa ovim OS(mislim na instalaciju android-a 1.6,2.1 ili 2.2).Dakle nisam naisao na jasan tutorijal(bar za mene ,sobzirom da sam nov) kako instalirati neki od novijih verzija androida,dakle pocetni postupak(sta prvo treba uraditi).I ovaj drugi problem pocinje sve vise da mi smeta,a to je WLL veoma lose radi.Naime nakacim se bez problema na bilo koji ruter,i onda radi surf nekoliko minuta pa prestane(izgubi konekciju,a signal na max),i onda moram da se ponovo konektujem ,i sve tako, nekoliko minuta hoce pa nece...Neznam dali bi neka od novijih verzija androida resila problem?

@Zuke: imas na ovom forumu temu HTC Custom rom-ovi znam da su tu ljudi ostavljali tutorijale za rutovanje i ubacivanje custom rom-ova http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=220955 takodje imas na ovom sajtu tutorijale za rutovanje (one click) i ubacivanje custom rom-ova (dole na kraju) http://theunlockr.com/category/howto/android_how_tos/htc-magic-how-tos/ .. Inace Rom-ovi sa novijim radiom, kao sto je na primer Smoki su ispravili taj bug sa wifi-em kod nekih rutera (ja koristim CM6 sa starim radiom na hg520s pravi identicne probleme kao tvoj a na TP Linku radi super, a kada sam koristio Smoki nije bilo problema i na hg520s)

I ja sam imao isti problem sa wifi, i sa smokijem, i sa fabrickim 1.5 i sa rogers-ovim 1.5 sa sense ui-jem.. nisam imao nikakav problem sa tp-linkovim ruterom, kada sam presao u telekom i dobio hg520s, isto mi je gubio mrezu na svakih 5 minuta a pise pun signal.. prblem sam resio uz pomoc klothiusa, koji mi je posla njegova podesavanja, koja su bila identicna mojim, osim u 2 stavke... prvo: beacon interval je 50, kod mene je bio 100, i izabran je 802.11b, znaci ne 802.11b/g, vec samo b.. od tada, hvala Bogu, nemam nikakvih problema sa time...

Ja nisam imao tih problema s Magic-om, ali moze lako biti da je problem do Radio ROM-a

pa da, ali kazem ti na oba radia sam imao problem sa hg520s ruterom... ne znam...

Nazad
Vrh Dno