I evo posle nekoliko dana koriscenja mozda bi nekom bilo zanimljivo moje vidjenje "HTC magic vs Nokia 5800".
Kamera- slike odprilike tu negde,video zapisi za jedno 50 %bolji kod Nokia-e(neznam dali sta novije verzije androida menjaju).Slikanje kad je vidljivost slabija (kao npr.u sobi nocu)za malo bolja kod HTC-a,iako nema blic.
Touchscreen-Neuporedivo bolji kod magic-a(verovatno tu negde kao i kod iPhona).iako ni kod Nokia-e nije ocajan.Mislim da u ovom segmentu netreba nesto trositi reci ,jer je razlika izmedju ova dva telefona najveca kod touch-a.
Zvuk(mislim na slusanje muzike bez slusalica)-Prilicno Nokia bolja u tom segmentu,sto i nije cudno jer tesko koji telefon danasnjice moze da joj parira u tom segmentu.Nekad mi se cini da slusajuci muziku na nokia-i,kao da mi je ukljucen surround 5.1🙂.
Ekran-Htc Magic je prilicno bolji.
Izgled - Verovatno stvar ukusa,ali po meni lepsi Magic.Tanji, malo siri od 58-ice,sve u svemu dajem prednost njemu .
Video snimci-Nokia bolja,neki snimci koji su na nokia-i isli veoma dobro na ovom htc-u povremeno seckaju.Neznam,mozda je nesto do softvera ili programa koji koristim za HTC(default-ni sam za sad koristio),pa ako neko ima preporuku za najbolji program za htc ,nek napise.
Anrdoid vs symbian- Iako sam se upoznao tek sa osnovama androida,vidljiva je prednost u tom pitanju.Znaci i ovako ,kad imam instaliran 1.5 ,bez ijednog novog rom-a dodanog,nekako mi je mnogo zanimljiviji.Predpostavljam da ce mi kako se budem privikavao ,i kako budem ucio kako se sta radi(mislim na isntalacije novih romova i androida)bice sve bolji.
Wll-Cini mi se da su slicni ,"da fataju isto".Htc Magic ima odredjeni problem kod nekih rutera,to bi za nekog i moglo da predstavlja problem,ali je resiv,neko je u ovoj temi lepo objasnio kako se resava.
Baterija-mislim da je malo izdrzljivija kod HTC-a.
Rezervni delovi-Ocekivano mnogo se lakse nalaze stvari kod nas za Nokia-u nego za Magic.Evo nekoliko dana trazim masku i kod nas nemogu da nadjem(ako neko zna...🙂),predpostavljam da ce biti isti problem ako budem trazio slusalice.
To je odplike to,neznam sta bih jos uporedjivao.Sve u svemu nije neka mudrost reci da je HTC Magic bolji telefon i da ga treba pre uzeti.Nadam se da je nekom ovo koristilo.