Šta je novo?

htc hero - pomoć

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Dakle situacija je sledeća: imam htc hero, android 2.1, one-click-rooth uključen. Malo pre sam hteo da instalitam neki battery status za rootovane androide, sve lepo krene, izaberem ikonu...on kaže "sad ću da završim i restartujem". U tom trenutku mi zazvoni telefon, javim se i isključim ga mahinalno sa usb-a na koji je telefon bio povezan. Posle razgovora na ekranu i dalje stoji ona poruka, sad već zamrznuta. S obzirom da telefon nije reagovao ni na jedno dugme, nisam smislio ništa pametnije nego da izvadim bateriju i...
Posledica: sad mu više nije ništa. Kad vratim bateriju i uključim telefon, pojavi se samo na ekranu "HERO" i ni makac dalje. Probao nekoliko puta ali je uvek isto - telefon ne radi. Ima li neko ideju koliko je ozbiljna situacija i šta mi je činiti? Svaka pomoć je dobrodošla.

ako mozes da udjes u recovery a i ako si uradio nandroid backup onda samo odradi restore :)
ako nisi pre toga uradio nan.backup a mozes u recovery onda flesuj rom
ako ne moze u recovery onda bolje neko malo iskusniji u android svetu da ti odrovori ili probaj na xda (ne kazem da ovde nema strucnjaka, cisto da se zna :))....

Ne mogu nigde da uđem - samo mi na ekranu pokazuje "hero" kada ga uključim i ne reaguje na pritisak ijedngo dugmeta. Izleda da je zrelo za fleshovanje i to bez prethodnog backupa. Mogu li sam da ga fleshujem ili da ipak idem u servis?

probaj hard reset?? ja sam neki imenik sa marketa instalirao, fon se reset i tu je bio kraj.. stojao je logo htc.. odradio sam hard reset i sve ok bilo, ali ne znam dal ce tebi to da pomogne..

Nije mi jasno kako ne reaguje ni na jedno dugme a želiš ga flešovati.
Ajd ovako date pitam jer znaš kako da uđeš u recovery mod ili fastboot?
Nemanja te odlično uputio na hard reset ako neznaš kako pitaj??

Kako se radi hard reset? Probao sa instrukcijma sa neta (home+back+power) pa menu, ali niša se nije promenilo. I dalje se po uključivanju na ekranu pojavljuje samo "hero". Uradio sam nešto i sa volume down+power, ali mi se ne pojavljuju opcije recovery ili Clear Storage, već samo fastboot ili Hboot i sim lock. Posle fastboota ostaje sve isto!
Cvetko, nisam zeleo da flešujem telefon, ali sada mislim da je to jedino rešenje. Još samo kada bih znao kako :)

Poslednja izmena:
Nemanja ima više iskustva sa hero.Ali možeš ovako
Probaj kad izvadiš bateriju nemoj je odmah vraćati već sačekaj desetak sekundi pa je tad vrati.Ako se ništa nije promenilo onda ,
Probaj da držiš tastere Home, Back i Power.Treba sačekati nekoliko sekundi i telefon će odraditi recovery data reset..
Znači prvo pritisni Home i dok držiš home pritisni back i dok držiš oba tastera pretisni power sačekaj malo 5-6 sekundi i trebalo bi da uspe.

Cvetko, puno hvala na trudu, ali izgleda da je ova brljotina sa mojim herojem malo ozbiljniija jer hard reset ne pomaže. Sledio sam tvoja uputstva, ali nije pomoglo.
Šta bi mogao da bude sledeći korak - prosto bih probao da sam rešim problem - četiri praznična dana su preda mnom!

Pritisni i drži home dok pališ telefon i ne puštaj dok se nešto ne pojavi.

Nidžo, pojavila se slika telefona i preko njega crveni trougao i znak uzvika. To verovatno nije dobar znak?! Deluje mi kao da javlja da je izgubio operativni sistem.

to valjda znaci da nisi ubacio neki svoj recovery, tj da ga nisi ni rutovao za početak, jel? p.s. ako nista ne pomogne od ovoga, idi na htc sajt, za magi treba česki, ne znam za heroja, nadji tamo updateove, ukucaj serijski broj i preko kabla ga flesni iz pocetka...

Poslednja izmena:
Uradio sam onaj one-click-root, koji traje samo do gašenja telefona, a onda opet. Tek da mogu dda instaliram neke programe koji su zahtevali rootovane mobilne (tether, konkretno). Tako da bi se moglo reći da nije rootovan u klasičnom smislu.
A ovo sa njihovim sajtom mi deluje interesantno - povežem se usb-om i vratim phone na fabrička podešavanja? Sad ću da vidim šta tako mogu da uradim. U svakom slučaju hvala na predlogu, pa javljam da li je nešto pomoglo.

Nazad
Vrh Dno