Šta je novo?

HTC Hero - konacno android 2.1

geronimo

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
609
Ljudi, izgleda da je konacno dosao i taj trenutak.
Malopre sam uradio check for updates sa mog heroja i dobio obavestenje da mogu da skinem update od 80MB, i da uradim backup svojih podataka pre toga. Prema dosadasnjim najavama ovo bi trebalo da bude konacno android 2.1. Ako ste pre ovoga uradili pripremni update, idite na settings->about phone->system software update->check now. Ako nemate opciju "system software update" niste instalirali pripremni update - pogledajte post "HTC Hero FOTA".

Javljam rezultate cim instaliram ovaj novi update :wave:

PS. Kad ce Android 2.2 za Heroja :D

Pored obaveznog backupa podataka (kontakti, sms, aplikacije...) trebace i vise od 25MB slobodne memorije na telefonu i puna baterija. Ja sam imao slobodno 24,5MB pa mi prvi put upgrade nije prosao nego se telefon restartovao i prijavio gresku. Naravno, marfi nikad ne spava pa mi se u toj proceduri i baterija ispraznila ispod minimuma potrebnog za instalaciju. Sad je Heroj prikljucen na cuclu, memorija je oslobodjena a upgrade se jos uvek instalira...

PS. Po svemu sudeci za sada nista od zvanicnog upgrade-a na Froyo (2.2)... Nada umire poslednja :)

Poslednja izmena:
Prvi utisak - radi. Detalje javljam sutra. Svi podaci i aplikacije su mi ostali bez ikakvog restore-a.

Ok je ali sam ocekivao da ce da bude i osetnije brzi,ali dosta je bolji od starog.Bluetooth samo kad ima to je dobro :)

Dosta je bolji od starog definitivno.
Za brzinu nisam primetio nista drasticno, mozda za nijansu brze skrolovanje i slicno.
Da li me utisak vara ili su ikonice na desktopu za nijansu vece nego na 1.5?

Inace od novih stvari tu je jos novi android market, novi google maps, novi widgeti, izmenjen settings, kalendar, sat, kontakti, flash player... Ima dosta noviteta i poboljsanja u odnosu na 1.5 ali to se vec znalo.

Dobra stvar je sto imamo sad podrsku i za aplikacije koje nisu radile na krofni (na primer gesture search...)

A kad ce 2.2 i instaliranje aplikacija na SD karticu :d?

Kako se situacija odigravala sa updateom na 2.1, mislim da od Froyo-a i kasnijih izdanja androida za heroja nema ni govora.

Ne znam kako ali moj Hero nece ni da pomisli da se update-uje, Pomerao sam datum, restartovao...

Zar nema ROM-ova za Hero?

Ima barem 4 ROM-a koji su isto stabilni a brži od default 2.1 (u suštini svi kuvani su brži od default zato što mogu da se klokuju).

Ne znam kako ali moj Hero nece ni da pomisli da se update-uje, Pomerao sam datum, restartovao...

Koji update ti ne prolazi, ovaj za android 2.1 ili onaj koji mu je prethodio pre par nedelja? Da li si probao da pomeras datum i unapred i unazad (i naravno restart posle pomeranja datuma)?

telep je napisao(la):
Ima barem 4 ROM-a koji su isto stabilni a brži od default 2.1 (u suštini svi kuvani su brži od default zato što mogu da se klokuju).

Da li mozes da napises koji su ti ROM-ovi, nikad do sada nisam probao neki custom ROM a voleo bih da probam neki koji je 100% funkcionalan (ako ima takvog posto nisam do sada nasao neki ROM koji nema neku boljku). Takodje, kakva je situacija sa UI-jem kod tih custom ROM-ova, da li ima neki sa SenseUI ili svaki fura svoj fazon?

Poslednja izmena:
Vanilla - EzHero ili Vanilla Eclair 4
Sense UI - Cronos Droid, Villain 10.3 ili Modacova izmenjena verzija kineskog 2.1

Poslednja izmena:
@geronimo

Ne prolazi ni priprema za update, ni update (logicno). Pomerao sam datume unapred i unazad, nece pa nece.
Jedino sto mi racionalno pada na pamet je to da je release date update-a razlicit od operatora do operatora, a moj je kupljen u Sloveniji.

Ako sam dobro primetio u ovom zvaničnom updateu za Hero se izgubila opcija 2g/3g?

Nazad
Vrh Dno