Šta je novo?

HTC HD2

udjes u bootloader i vidis dal' oznaka SPL ima HSPL u sebi

imas HSPL. to takodje znaci i da nisi instalirao onaj rom koji sam ti linkovo. jel' to znaci da vise nema problema ili probavas neke druge varijante?

Ne nisam jos skinuo, spooor internet. Ovo sam samo uspeo da nahvatam dok je telefon hteo da radi.
Ova arhiva se skinula, sad samo jos da "shvatim" kako da se pc i telefon prepoznaju.
Probao sam cisto da ga startujem u bootloaderu i da ga spojim sa USB-om. Dole pise serial (mada bi trebalo da pise usb ?)
definitovno fale drajveri...

Poslednja izmena:
Error [290] Invalid command na 8%
do qrca.....
sad kad pokusam da ga upalim pise: Software update failed! Please try again

Poslednja izmena:
mislim da si prvo trebao da stavis originalni SPL (to je primarni loader koji se aktivira posle bootloadera (ili je to ustvari isto, neka me neko ispravi))
posto ti trenutno imas HSPL, moguce da je to problem (HSPL je uhakovani SPL, koji omogucava da instaliras nepotpisane (piratske, iz ugla HTC-a) ROM-ove)

secas se kad sam prelazio na zadnji artemis, imao sam problema, jer on zahtev originalni SPL, a ja sam imao HSPL.. bile su silne muke ali sreca, nista nisam zeznuo i sve radi kako treba (za sada)

sta ustvari znaci "error 290"?

da nije nesto vezano za nand chipove.. citao sam negde da oni imaju ogranicen broj upisivanja. tj. sto vise upisujes podatke u njih, to brze propadaju. ako ima veze sa time, bice da je prethodni vlasnik preterivao sa isprobavanjem romova (u prevodu, telefon je vise koristio kao poligon za testiranje, nego za ono za sta je namenjen a to je koriscenje!!)

jesi li ga probao sa SIM karticom kad si ga kupovao...jer, kolko citam na xda, izgleda da te neko navukao da kupis tel sa brikovanim radiom

probaj task 29
skini HSPL3 pa uradi restore SPL (znaci ukloni HSPL) - zapamti da kad imas SPL mozes da flash-ujes samo originalne ROM-ove
probaj da flash-ujes rom sa SD kartice
....
ponestaje mi dalje ideja. teraj u krug ako imas zivaca, mozda nesto upali

...ako ista mrzim, to su onda ljudi koji svesno uvaljuju drugima neispravne/pokvarene polovne/koriscene uredjaje.
najgore od svega je sto oni to vrlo dobro znaju ali ih nije briga, jednostavno su bagra bez ikakve etike i morala, sa stavom da druge ljude treba *****ati ako vam to koristi

ja sam milion puta prodavao polovne stvari, ali uvek ISPRAVNE.. jednostavno nemam srca da nekoga za****m i uvalim mu pokvarenu stvar, samo zato da bih uzeo proklete pare!

Verovatno ti je telefon brickovan, ali probaj sledece:

Spoji telefon sa PC-jem, mora da ti se pojavi USB (umesto serial), ako je potrebno instaliraj driver-e, stavi hspl 2.08, pa task 29, potom magldr 1.13, nakon toga bi trebalo da udjes u boot meni (dugo drzi taster za paljenje), pa AD recovery i instaliras ROM.

Za sad sam uspeo da se vratim na staro, znaci beli ekran i htc slova. Sa sim karticom tesko ulazi a bez je usao odmah u windows. Cekam da se napuni preko 50% pa da probam task29. On mi se cini (bar po citanju na xda, da je jedino resenje (ako uopste ima pomoci)
Iz originalnog roma sam izvadio ruu promenio ime u leoimg i flashovao ga sa cd kartice

Poslednja izmena:
Ma druze stavi ti nandroid:
1. Prvo stavi najnovi hspl iz bootloadera i radio najnoviji
2. task 29 da formatiras internu mem
3. Instaliraj magladir 1.13
4. Instaliraj clockwork mod
5. Neki nandroid rom imas ih dosta na xda pa izaberi neki ( stavi clockwork koji odgovara samom romu, pise ti uglavnom u temi)

Sve bi to bilo lepo da ja prvi put u zivotu imam hd2 u rukama i to polovicno ispravan. Gomile informacija odjednom i pogubio sam se skroz.
Za sad je u sledecem stanju:
Kad oce da kresne, radi neko vreme. Evo sad je na punjacu, upaljen i kao radi. Ali to je veoma retko.
Task29 sam probao jednom dok je hteo da radi i nije uspeo jer valjda nije odgovarajuci radio u arhivi (poruka o vendoru se spominjala)
Da li da probam da stavim ruu_signed iz stock roma u task 29 direktorijum (Radio 2.08.50.05 + task29) ?

Imas sva upuststva detaljna na xda forumu, pregledaj malo. Task29 moze jedino da ti neprodje ako imas neki stari hspl, dakle stavi najnoviji.

Juce sam ubacio HSPL4 (3.03 cini mi se)
Da probam sa tim radiom iz arhive od nekih 25mb ili da stavim onaj iz stock roma od 200 i kusur mb ?

Sve je odradjeno i task29 i update....
sad ide provera.....

Pu, pu da ga ne ureknem :) za sad radi....

ne radi.....opet beli ekran u sred rada i blok.....

Poslednja izmena:
Ocigledno je falican telefon. Skini sa HTC sajta oficijelni 3.14 rom, serijski koji ti HTC trazi imas na nalepnici ispod baterije.
Preko HSPL4.exe stavi SPL 2.08 ili koji god samo da je SPL i da ima 0000 u oznaci.
Posle toga instaliraj taj Update od HTC-a...
A pre svega instaliraj Microsoft Windows Mobile Device Center za windows zbog drajvera.
Sve to radi bez SIM i mem.kartice.
Ako posle toga kad stavis SIM nece da udje u windows, ***, kupio si pokvaren HD2, telefon u sake i zovi prodavca...

evo link na 3.14 official http://94.136.51.200/download/RomCo..._Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship.exe

Poslednja izmena:
Trenutno u HD2 imam wm 6.5 + android na sd, pa bih hteo da probam i wm7.Kome da se obratim za aktivacioni kod s obzirom da mi je tel.broj u mrezi mtel tj Rep.Srpska?
Da li mogu zvati taj njihov call centar u Bg (dakle tel.broj mi nije iz Srbije)?

Помоћ :( .. Синоћ сам користио хд2 као хот-спот .. Све је радило ок сто се тога тиче, али јутрос нисам могао да чујем ни онога ко мене зове нити је мене чуо он.. Неки предлог пре хард ресета? п.с. мењао сам картице пре коришћења хот-спот-а, ставио сам у телефон картицу од теленор интернета.. После сам све вратио..

Pa trebali bi da budu, jedina razlika je u kolicino ROM memorije a posto to ne cackas ne vidim zasto bi bilo problema

Treba mi stampana ploca za onaj moj nesretni hd2. On je standardni evropski hd2, a naisao sam na jedan sa slomljenim ekranom koji je americka verzija, pa sam mislio da ubacim njegovu plocu...

bolje da pitanje postavis negde na xda.

moj stigo sa servisa...vec sam bio zaboravio kako izgleda nov ekran bez ogrebotina. sad opet moram da prezivljavam onaj odvratni momenat kad se pojavi prva ogrebotina na njemu :d

TMOUS verzija je nesto visa, tako da kucista nisu kompatibilna, tako da nisu ni stakla/digitizeri.

Fetlined from Ursa Maior

ja nista. garancija pokriva ovaj deo. ako ti treba neka referenca, koliginica je menjala slomljen ekran na Legend-u, 11.500 u Begram-u. Bio je polomljen LCD, touch (i gorila preko) je bio citav al' su odbili mogucnost parcijalne zamene

Nazad
Vrh Dno