Šta je novo?

HTC HD2

Evo posle dana koristenja i testiranja ROM-a mogu samo da kazem da sam prezadovoljan... Od brzine, baterije, wifi, data konekcije, navigacije... Sve saljaka vrhunski... Odlican build :) P.S namestio sam i da mi home screen izgleda kao njemu, sa onim slovima dole u luncheru izgleda sad vrhunski :)

Stavio sam odličan rom, NexusHD2-Gingerbread
V3.1a (GRK39F)(Android 2.3.6), doduše nema Sense.
Provalim da ne postoji opcija da mogu na kontakte da povezujem profile i slike sa fejsa. To je moglo na Sensu..

Da ne zna neko kako bih mogao da rešim ovo?

To nije opcija Sense-a, već samog Androida.
Pogledaj Accounts&Sync, i setovanja sinhronizacije sa fejsbukom

OK, ali to nije ništa novo, on objavljuje nightly CM7 buildove već jako dugo.
Možda za entuzijaste. Nikome ne preporučujem.

OK, ali to nije ništa novo, on objavljuje nightly CM7 buildove već jako dugo.
Možda za entuzijaste. Nikome ne preporučujem.

Bas sam hteo da probam ovaj Typhoon.;),)
Kibicer, koji ROM preporucujes da stavim na HD2?

Ja svima preporučujem MIUI romove, ili CM7 bazirane romove. Zaista odlični, razlikuju se u nijansama.
Od MIUI ROMova sam koristio miui.us, odličan je, ali support skoro da nije postojao...
Već neko vreme koristim Hyperdroid, support je izvanredan, ROMovi su temeljno testirani, i za sada nemam nameru da menjam.
Vrlo je moguće da sam pristrasan. Probaj, pa odluči.
Mani se Typhoona, ako nemaš nameru da flešuješ bar 5 puta mesečno.

P.S. Sense ROMove ne poznajem, niti me interesuju. Da sutra dobijem Sensation, usledio bi root tokom prvog charging ciklusa, a fleš čim ga skinem sa struje :)

Ja sam cisto hteo da isprobam WP7 na HD2 ali sam se razocarao i posle 5 min se vratio na Android (Hyperdroid).

Sent from my HD2 using Tapatalk

Da li je moguce posle Android-a ponovo instalirati WM 6.5 ili 7?

Hvala svima na pomoci. ;)

Evo jos jedan problem kod HyperDroid-CM7 v5.3.0 ROM-a.
iGO My Way 8.4.3.179971 nece da radi bez obzira sto je instalirana verzija 480x800, izbacuje gresku User Interface resolution [320x455] is not supported. :(
Ima li tu resenja?

Ima resenja. :)
Pre flasovanja treba raspakovati HyperDroid-CM7 rom i editovati u /system/build.prop fajlu "ro.sf.lcd_density=167" na 240 da bi se dobio genericki DPI.
Radi IGO.

Tu ima neka greška :)
Da li će neka verzija iGO da radi, ne sme da zavisi od dpi setovanja u build.prop.
Drugo, dpi možeš da menjaš kad god poželiš - otvori fajl iz samog Androida, edituj, reboot, i to je to :)
Treće, u aktuelnoj, 5.3.0. verziji, Seader je dodao skriptu kojom se dpi menja terminal komandom - vrlo zgodno. Trebalo bi da stoji u change logu.

Predlažem da probaš da se navikneš na 192dpi. Mnogo udobnije za korišćenje, nego 240. Štaviše, probaj i 167. Možda ti se i to svidi :)
Kod mene iGO identično radi na svim ovim dpi setovanjima.

Tu ima neka greška :)
Da li će neka verzija iGO da radi, ne sme da zavisi od dpi setovanja u build.prop.
Drugo, dpi možeš da menjaš kad god poželiš - otvori fajl iz samog Androida, edituj, reboot, i to je to :)
Treće, u aktuelnoj, 5.3.0. verziji, Seader je dodao skriptu kojom se dpi menja terminal komandom - vrlo zgodno. Trebalo bi da stoji u change logu.

Predlažem da probaš da se navikneš na 192dpi. Mnogo udobnije za korišćenje, nego 240. Štaviše, probaj i 167. Možda ti se i to svidi :)
Kod mene iGO identično radi na svim ovim dpi setovanjima.

Da sad sam video da se moze menjati i u telefonu. U svakom slucaju hvala!

Nego da li treba zastitna folija na ekran HD2 i kakvu zastitnu foliju ili body shield da uzmem (naravno kao je potrebno).
Gledao sam po oglasima ima:
StealthGuards za HTC HD2 full body - 10 eur
BodyGuardz za HTC HD2 (full body) (dva kompleta folija) - 20 eur

Na Androidu, potrosnja mi je vec dva dana izmedju 50 i 80 mA.

Stavio sam i setcpu i task killer i podesio kako su rekli oni maheri na xda i nista...

Ne znam vise kako da ga ukrotim.

310110_206643249408595_100001887640694_526659_779707158_n.jpg

Jesi probao neki drugi rom?

Svaki rom je umeo da mi se zabode izmedju 50-80 mA i onda sam padne na taj minimum od 5-7mA

A na ovom romu, padala mu je bila potrosnja jedan dan na 5-7mA, ali zadnja dva nece.

Tek sam ga napimpovao kako mi se svidja i sad ovo zeza

Nista, idem da mu precesljam opet sva podesavanja...

Moze li neko ko je na Hyperdroidu da proveri radi li mms, posto kod mene nema sanse da proradi.

Pozdrav od novog HD2 Android korisnika. Oduševljen i .

Super! Uzivaj uz HD2! ;)

Da li se ikom desilo da pokida usb kabel od punjaca, i da li se punjenje normalno obavlja sa zamenskim?

Ps moze li preporuka gde ima da se kupi pomenuti kabel ili ceo punjac.

Uzmem danas HD2 (polovan), stavio svoju karticu, upalio i radi :) Dodjem kuci, cackam malo, kad ono pojavi se beo ekran sa HTC logom u sredini i nista. Izvadim bateriju, upalim opet isto. Hard restart, upalim, opet isto. Znaci beli ekran i htc slova i tu i tamo po koja vibracija ?
Kako to da se bas potrefi da ispred prodavca lepo upali a mene ovde hebava. Inace ostao bi na win fabrickom 6.5.

PS. Evo ga sad bez Sim kartice upalio ?
WTF ?

PS2. Evo sad sam stavio sim karticu i opet zakoci na belom ekranu

Poslednja izmena:
Пробај са неком другом сим картицом па ако и тада не ради онда ***, немаш среће :)

Sent from my HD2 using Tapatalk

odradi hard reset (vol+ i vol- tokom paljenja) pa vidi dal ce da proradi. ako ne, probaj da flashujes neki winmo rom (po mogucstvu stock). ako ni to ne radi, nesto je crklo...ja licno nisam cuo za ovakve sindrome

Odradio sam har reset sa volume up/down+power i nista.
Daj neki predlog za stock (na koji bi i ostao) i daj neki link za uputstvo.
Ovo mi je prvi susret sa htc telefonima...

cek, cek, cek...Treba li da ga spojim sa kompom (neki drajveri?)
Gde da stavim arhivu koju skinem ?

Ps. Evo sad sam probao bez sim kartice i upalio se skroz :)
Znaci muljam po menijima, wi-fi....sve radi (bez sim kartice)
Da li da pogledam nesto dok telefon jos radi :)
Zablokirao u sred rada....

Poslednja izmena:
Vrh Dno