Šta je novo?

HTC HD2

Mislim da je dosta bolji nego na 3.0.1., mada sam juče i danas poprilično maltretirao telefon, pa ti ne mogu reći u brojkama. Na prethodnoj strani sam okačio bat stat jednog od developera, meni je tih 2 i kusur dana sasvim neverovatno...
Ono što jesam video - dok koristim browser, ili čitam e-book, bio je ispod 200mA. SmartassV2 governor, CPU 245-998 (to su default vrednosti).

Magldr ver 5.3.0. jamping jaguar uploaded :)

Poslednja izmena:
Imao bih nekoliko pitanja posto sam skroz zaboravio sta i kako treba raditi.

Imam HTC HD2 i umseto WinMob 6.5 instalirao sam Android OS (Typhoon CM7 v3.7.1-MAGLDR).
Prilikom instalacije vecih programa tel. prijavljuje manjak memorije i instalacija se prekida.
SD karticu od 8GB sam formatirao 1. FAT32 - 6.5GB (primary), 2. EXT 2 - 1GB (logical).

E sada kako dalje, sta i gde podesiti da pri instalaciji ne bude manjka memorije?
Ako imate neko step-by-step objasnjenje...:)
Hvala!

Poslednja izmena:
Očigledno Android ne koristi tu sd-ext particiju. Pretpostavljam da Typhoon ima ugrađen neki a2sd, proveri da li mu odgovara tip particije koji si napravio. Ili particija nije dobro napravljena, nema treće

Kibicer kazi mi kako ti sljaka rom? Ima li problem sa mikrofonijom pri razgovoru?

Drugo, daj neki program za particionisanje kartice...

Imao bih nekoliko pitanja posto sam skroz zaboravio sta i kako treba raditi.

Imam HTC HD2 i umseto WinMob 6.5 instalirao sam Android OS (Typhoon CM7 v3.7.1-MAGLDR).
Prilikom instalacije vecih programa tel. prijavljuje manjak memorije i instalacija se prekida.
SD karticu od 8GB sam formatirao 1. FAT32 - 6.5GB (primary), 2. EXT 2 - 1GB (logical).

E sada kako dalje, sta i gde podesiti da pri instalaciji ne bude manjka memorije?
Ako imate neko step-by-step objasnjenje...:)
Hvala!

Koliko sam ja do sada citao obe particije na kartici moraju biti primary, mozda je tu problem.

Nisam naišao ni na jedan problem. Mic gain je menjan u ovoj verziji.
Particionisanje - možeš iz CWM, ja sam radio gparted live CDom.

Predpostavljam da moram prvo format cele kartice pa tek onda to da odradim preko cwm? Ima li neki tutorial na xda o tome?

Ma ja sam imao jedan extra program za to al sam ga pogubio...

Mislim da ce ti zavrsiti posao MiniTool Partition Wizard Home Edition

obzirom da sam nedavno stavio MUIU ROM sa kojim sam prezadovoljan, predlazem da i svi upisu svoj ROM i tako vidimo koji je trenutno u srbiji naupotrebljiviji... nadam se da ce pristati vecina korisnika...

Odradio sam iz CWM-a na sledeci nacin:

Backup your SD card data to PC before start partitioning.
Power on your phone and don’t let go power button.
DFT MAGLDR Bootloader will be loaded.
Press call button to load 1. Boot AD SD.
ClockworkMod Recovery will be loaded then.
Use volume down button to go down to ‘advanced’.
Then press call button.
Select ‘Partition SD Card’.
Select the ext size that you want (128M, 256M, 512M, 1024M, 2048M or 4096M).
Select 0M as the Swap Size.
Copy back your data to SD card.
That’s all.

Sada u storage settings pise:
Total space: 6.50 GB (odbio 1GB za EXT particiju)

Internal storage:
Total space 255MB - zar tu ne bi trebalo da pise tih +1 GB sa SD kartice?
Available space 232MB

Evo i ja sam odradio... Ali jedno pitanje za ovaj ROM, na home screen-u mi nisu dole one ikone tekstualne vec su standardne ikone... Da netreba tu neki program instalirati da bi ikone bile kao kod developera na slici?

Odradio sam iz CWM-a na sledeci nacin:

Backup your SD card data to PC before start partitioning.
Power on your phone and don’t let go power button.
DFT MAGLDR Bootloader will be loaded.
Press call button to load 1. Boot AD SD.
ClockworkMod Recovery will be loaded then.
Use volume down button to go down to ‘advanced’.
Then press call button.
Select ‘Partition SD Card’.
Select the ext size that you want (128M, 256M, 512M, 1024M, 2048M or 4096M).
Select 0M as the Swap Size.
Copy back your data to SD card.
That’s all.

Sada u storage settings pise:
Total space: 6.50 GB (odbio 1GB za EXT particiju)

Internal storage:
Total space 255MB - zar tu ne bi trebalo da pise tih +1 GB sa SD kartice?
Available space 232MB

Nadji na Market-u Titanium Backup i pogledaj ext particiju (Total space/Available space)

Poslednja izmena:
Hvala, pogledacu.
Sad sam instalirao HyperDroid-CM7 v5.3.0, moram li i ovde da koristim neku aplikaciju tipa Titanium Backup?
Postoji li ROM koji odradi sve ove stvari?

Koje stvari? Nisam te baš razumeo.
Ako si dobro napravio sd-ext particiju, na Hyperdroidu će raditi bez problema.
Sadržaj sd-ext particije možeš videti file managerima koji mogu pristupiti root-u.
Predlažem File Expert, ili Root Explorer.

MIUI US rom je ranije bagovao sa sd-ext particijom, moralo je ručno da se popravlja.
Ne znam kako je sada.

Koje stvari? Nisam te baš razumeo.
Ako si dobro napravio sd-ext particiju, na Hyperdroidu će raditi bez problema.
Sadržaj sd-ext particije možeš videti file managerima koji mogu pristupiti root-u.
Predlažem File Expert, ili Root Explorer.

MIUI US rom je ranije bagovao sa sd-ext particijom, moralo je ručno da se popravlja.
Ne znam kako je sada.

Ako pogledam u telefonu pod internal memory, da li treba da pise 4xx MB ili 4xx MB + onih 1GB (~1.4GB) sto sam odvojio za EXT particiju?

I da pitam jos koju zastitnu masku i foliju predlazete za HD2?

Poslednja izmena:
Stavio sam novi Hyperdroid. Ne izlazi na internet iako je data konekcija uključena, na Wifi ne može da se konektuje (ne ide dalje od OBTAINING IP ADDRESS). Sad ne mogu NISTA da sinhronizujem :(

I ja sam imao isti slucaj sa data konekcijom. Problem je sto je bio cekiran MMS u Access Point Names, kada sam prebacio na inernet proradio je. Sa Wifi nemam problema ma da na xda vidim da pojedini imaju problem

Isključi na ruteru MAC filtering, proradiće ti WiFi. Problem je u tome što je tytung menjao MAC adrese u poslednjem kernelu.
3g bi trebalo da radi out of the box, bar na Telenoru, svakako proveri ovo što laki kaže

Edit: vidim da si rešio

Poslednja izmena:
Hvala svima na pomoci. ;)

Evo jos jedan problem kod HyperDroid-CM7 v5.3.0 ROM-a.
iGO My Way 8.4.3.179971 nece da radi bez obzira sto je instalirana verzija 480x800, izbacuje gresku User Interface resolution [320x455] is not supported. :(
Ima li tu resenja?

Verovatno ti nije dobra verzija. Sad sam testirao i radi bez problema.

8.4.2.139242 ali mislim da nije problem u verziji nego u rezoluciji. Probaj neku drugu.

8.4.2.139242 ali mislim da nije problem u verziji nego u rezoluciji. Probaj neku drugu.

Hajde ako ti nije tesko pogledaj koju si rezoluciju instalirao.
Imam ovde 240x400, 320x240, 320x480 i 480x800 koju sam i instalirao.

Јел може мени линк за иго на пм, да не гуглам, а путујем за викенд у Босну? :)

Vrh Dno