Šta je novo?

HTC HD2

hm, je l' zna neko kako se sredjuje no data posle wifia...mislio sam da sam resio to kad sam zamenio kernel i stavio mdeejay, ali nisam :D

Probaj rucno da obrises .ko module koji inace dolaze uz kernel, pa da ih kopiras preko nekog file managera (root explorer, npr);)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Kad imamo odredjeni android build i zelimo samo da ga "updatujemo" nekom novijom verzijom ali da ne izgubimo podatke/podesavanja koja vec imamo, da li samo zamenimo stare zImage i system.ext2 novijim ili treba da zamenimo i nesto drugo?

Pitam to jer me je totalno zbunio sledeci tekst:
"If u already using se 3.3 or 3.4 just copy/paste the data.img to DS V4.0 Android folder before booting u won't lose your setting."

Zar kopiranjem data foldera necu da zeznem nesto od svojih podataka/podesavanja vezanih za programe koje sam vec instalirao?

Ta instrukcija ti kaže da iz starog Android foldera zadržiš samo data.img - upravo svoje podatke i setovanja. Zadrži i sve ostale foldere kreirane van Android foldera.

OK, tnx.

E sad da pitam ja imam data file od 256 MB - da li bi ista promenilo kada bih mesto njega ubacio fajl od 1GB?

I da li da pored zImage i system.ext2 zamenim i ostale fajlove sa kartice novijim (haret.exe, clrcad.exe, rootfs.img i initrd.gs) ili da njih ne diram iz razloga da nesto ne zeznem ili zato sto mozda nema potrebe da ih menjam?

Ima ljudi koji ovo mnogo bolje znaju, verujem da će se oglasiti.

Ovo je, čini mi se, sigurno:
Nema načina da promeniš veličinu postojećeg data.img fajla. Moraš da kreiraš novi, što znači da gubiš podatke i setovanja. Jedino upotrebom nekog backu/restore softvera.
Meni je i dalje 512MB OK, ali ja nisam full time Android user. Voodoo je napisao da koristi 1GB.
Veličena data.img neće doprineti na brzini, samo je pitanje šta je tebi tesno.

Da, sve te fajlove zameni novim (naravno ima identičnih)

Mislio sam pod onim "ubacivanje" da kopiram data fajl od 1 GB koji je dosao uz android ROM umesto vec postojeceg na kartici od 256MB, pa ako ne radi kako treba samo da vratim nazad onaj od 256MB.

To me interesuje da li je izvodljivo.

@ Martin ipak postoji nacin da prosiris svoj postojeci data fajl...
ako hoces detaljnije ti reci..

Da, i ja bih voleo da cujem na koji nacin bi to moglo da se izvede i sta bi dobili time tj. sta bi to poboljsalo.

drugari koristim energy rom vec 2 meseca,moram priznati da mi se desilo dosta puta da zakuca i da moram da vadim bateriju,koristim radio 2.15 i imao sam neretko problem saignalom... pre energy roma sam imao eleganciu i bio sam odusevljen i sad kad sam hteo da se vratim na eleganciu shvatio sam da to nije to,i da je energy mnogo lepsi za oko i mnogo zanimljiviji... sad cu skinuti neki nov update energya uraditi task29 i valjda nece biti problema sa signalom i 'zabadanjem' telefona... ono sto nikako ne mogu da namestim ili ta opcija ne postoji na energy romu tice se vremenske prognoze... na primer sada kad pada sneg ne pojavljuje mi se ono inje po coskovima ili kada pada kisa ne rade brisaci kao kad pustim weather demo. dakle kako da nemestim da mi se to prikazuje na home screenu a ne samo kad udjem u weather demo... nadam se da ste shvatili sta pitam :)

ne znam da li ima veze sa tim tvojim romom, ali ako imas cookies home tab, postoji switch za to (weather animacije)

klik na prazan quick link pa nadji, zaboravio sam gde je...toggle switches, misc ili tako nesto

Extra program. Nije samo za hd2 ali veoma koristan prilikom reinstaliranja. Možda već znate za foru ali ja sam je skoro provalio. File Manager, tako se zove program, ima opciju da bekapuje sve instalirane app u apk formi tako da ne morate ponovo na market posle svežeg androida.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

A da li ima veze ovaj official update sa Energy romom, tj. da li moram da se vratim na ''stock'' da bih uradio update ili moze i sa kuvanim romom???
Hvala unapred!

Energy u svom ROM FAQ kazhe da se ne installiraju official update na njegove qvane romove zbog stabilnosti istih!
to cje on uchiniti sa new release!

postavio sam pitanje na energy rom forumu da li je taj update integrisan u rom 13dec pa chekam odgovor! post # 32084
mozhda to neko odavde zna!?

Poslednja izmena:
Da li neko ima problem da mu ponekad treperi slika na ekranu? Meni se to ponekad javi kad se ugazi pozadinsko osvetljenje a pre nego sto ode u stand by. Cim pipnem ekran to prestaje. Ne javlja se uvek i ne pravi neke probleme ako se ne bude pogorsavalo pa za sad ne bih nosio u servis

jednostavno flesuj neki drugi rom, pokreni android pa vidi jel se desava i tad..

Nikad do sada nisam updateovao samo kernel, medjutim malopre sam skinuo hastarinov 8.6 i raspakovao zip fajl dobivsi onih 4 foldera i zimage fajl medjutim pojma nemam sta uciniti sa njima a nije dat nijedan read me u vezi toga.

Moze neka pomoc?

Poslednja izmena:
Na dec 13 nije uključen ovaj zvanični fix.

Nije, a poslednjih par postova u temi govore o tome kako je NRG-ju krepao laptop pa verovatno nece brzo izbaciti novu verziju.

Dexter series i Chucky imaju update, upravo skidam najnoviju verziju.

Sa ovom temom mi je winmo jako gotivan i ponovo sam batalio droid :)

Jedino sto nikako ne mogu lockscreen da instaliram, pokusavao sam i rucno. Da li neko ima ideju gde se u registru nalazi kljuc vezan za trenutni lockscreen?

@Martin
Ja sam to samo jednom radio i to pre nego sto sam prvi put pokrenuo android, samo sam zamenio postojece fajlove i radio je ok.

Poslednja izmena:
Nikad do sada nisam updateovao samo kernel, medjutim malopre sam skinuo hastarinov 8.6 i raspakovao zip fajl dobivsi onih 4 foldera i zimage fajl medjutim pojma nemam sta uciniti sa njima a nije dat nijedan read me u vezi toga.

Moze neka pomoc?

Odes u wm, nakacis ga u mass-storage ili stavis karticu u citac, prekopras zImage preko postojeceg a ta cetiri foldera prekopiras unutar Android foldera na kartici. Ukoliko vec imas neki folder koji se zove kao neki od ova 4, pobrisi postojece pre kopiranja novih..
Butujes u android i to je to..

Jel probao neko hastarin 8. 6? Ja sam na JMDS 1. 6. 2, izvanredno radi, nikako da probam novi kernel

ja sam ga stavio pre pola sata, radi ok zasad.. ce vidimo..

Vrh Dno