Šta je novo?

HTC HD2

Pomoc!
Doneo mi drug Telenorov HD2 da mu instaliram Artemisov rom. Medjutim, nisam uspeo da uradim. Probao sam sa svim HSPL i nijednom nije hteo da radi upgrade. Cak nije hteo da podigne ni starije oficijelne romove. Na kraju sam uspeo da instaliram novi htc ROM, onaj sto se skida sa ceskog sajta. Radi odlicno. Ali sta je u pitanju, zasto nisam mogao da podignem kuvani rom, a probao sam sa svim hspl? Da li sam trebao da uradim i task29?
Jos jedna stvar me buni: kad sam instalirao novi rom zauzece ram-a mu je 47% posle restarta, a meni je oko 80%??? Kako je to moguce? Isti softver pokazuje razlicito zauzece ram-a?

njemu si instalirao originalni 3.14 rom
sebi si instalirao artemis v40 i naravno *****ao stvar, jer si ga flesnuo preko starog hspla koji vise nije kompatibilan..

ako ti to nista ne govori, googlaj malo :)
prosto receno artemis v40 je baziran na oficijelnom 3.14+sternas customisations... tako da ti je valjda stvar jasnija... ili nije.... tako je to kad ljudi rade napamet... i ne citaju iskustva drugih

Totalno sam zbunjen, na xda sajtu, cas neko kaze da moze updejt novog oficijalnog roma preko HSPL3, cas da mora deinstal HSPL3, pa onda task29, pa instal novog oficijalnog i tako u krug.
Naime, ja imam instaliran ROM ARTEMIS V37 i RADIO 2.15, da li mogu da uradim oficijalni updejt preko HSPL3 i koji je redosled koraka?
Da li TASK 29 prvo, pa update novo oficijalnog roma ili???
Molim za pomoc!
Hvala unapred!

njemu si instalirao originalni 3.14 rom
sebi si instalirao artemis v40 i naravno *****ao stvar, jer si ga flesnuo preko starog hspla koji vise nije kompatibilan..

ako ti to nista ne govori, googlaj malo :)
prosto receno artemis v40 je baziran na oficijelnom 3.14+sternas customisations... tako da ti je valjda stvar jasnija... ili nije.... tako je to kad ljudi rade napamet... i ne citaju iskustva drugih
Ne. i njemu i meni sam instalirao oficijelni rom. Njemu je ram bio na 48%, a meni na 81% posle restarta. Meni se to nije svidelo, pa sam se vratio na Artemis v37, koji sam koristio i ranije.
A sto se tice hspl probao sam i sa 1.42 i sa 1.66 i nisam mogao da mu podignem kuvani rom, i to stari v36, v37 a ne novi v40 koji trazi hspl 3.03

Evo napomena od autora Artemisa :

1. Remove SD
2. Remove HSPL with HSPL2_RUN.exe (flash SPL 1.66.0000 with HSPL2_RUN.exe)
3. PowerOff the phone
4. Boot to bootloader (VolDown+PowerOn) and when it shows "USB" flash stock ROM by running matching RUU_Leo_S_HTC_XXX_3.14.XXX_Radio_15.42.50.11U_2.15 .50.14_LEO_S_Ship.exe (get yours HERE)
5. Hard Reset (when phone starts booting after step 4, remove the battery, insert it back press VolUp+VolDown and still holding both press PowerOn and follow the instructions)
6. Boot to homescreen.
7. Run SSPL_RUU.exe with Artemis v40 RUU_Signed_0409.nbh in the same folder - YOU HAVE TO BE ON HOME SCREEN, NOT BOOTLOADER (this took me 3 tries until succeded - yes - nerve wrecking, but works). If it doesn't work (hangs on black screen for more than 2min) remove the battery and try again.
8. Hard reset (instructions in step 5)
9. when on homescreen - softreset.

NOTE 1 : I use 7zip to compress ROM files with 7z format for High compression ratio.
NOTE 2 : I use SSPL for my flashing tests.
NOTE 3 : My suggestion is to delete "Application Data" and "Programs files" folders from SD card.
NOTE 4 : I use for my tests, the Official HTC 2.15.50.14 WWE from latest stock LEO-S 3.14, (download from here).
------DON'T use Radio from TMUS-ROMs with 1024Mb ROM.

NOTE 5 : Please use ver 40.0 GEN IV with SPL 3.03.0000 from stock LEO-S 3.14
NOTE 6 : Hard-Reset the phone after flash process has completed.
NOTE 7 : Restart the phone, after first manila screen, (X2 manager need this to work correct).
NOTE 8 : This ROM has NO 576MB trick.
NOTE 9 : This ROM is NOT for US T-Mobile HD2 with 1024MB ROM.

zbog nekompatibilnog spl/hspl (za nas koji koristim ovaj uhakovani)... kad se stavi novi rom , bilo oficijelni bilo artemis (ili vazi samo za artemis, nisam siguran) telefon "poludi" .. ustvari se zbuni, pa pokazuje pogresne informacije o zauzecu memorije (i verovatno jos neke gluposti tu i tamo, manje vidljive)
problem je sto su promenili mnogo toga u romu... maltene nije u pitanju evolucija, nego revolucija...

plus novi spl koji nije uhakovan da radi preko hspl, vec mora sspl valjda.. prvo obrises hspl i stavis originalni spl, pa onda flesujes originalni rom, pa onda preko sspl stavis artemis na to...

ko je nestrpljiv.. za ove ostale vazi cekanje na novi hspl (ko zna kad ce se pojaviti, svi vicu samo sto nije... i to tako traje dan po dan)

LINK

Momci, jel mogu da zamolim da bar DVE strane unazad okrenete, ako vas već mrzi da koristite search?
Većina pitanja koja se pojavljuje - odgovorena su i u ovoj temi, samo treba malo potražiti.

@ kibicer

Jel moze molim te objasnjenje za sashimi za sta sluzi(i gde ga naci) a zasta xda_uc da ne moram na sledecem update-u energy roma da izgubim 2 sata za setovanje

@ kibicer

Jel moze molim te objasnjenje za sashimi za sta sluzi(i gde ga naci) a zasta xda_uc da ne moram na sledecem update-u energy roma da izgubim 2 sata za setovanje

@ gazdadule
XDA_UC je objašnjen u postu #7, u Energy ROM temi. Sledeći post takođe upućuje na korisne informacije.
Sashimi se, izgleda, više ne razvija, ali i ovo što postoji je sasvim upotrebljivo. Forum se nalazi ovde objašnjenje se nalazi ovde, tu ćeš naći i youtube video tutorijale (odlični!), tako da cela stvar ne bi trebalo da bude problem.

Ukratko, moj postupak ide ovako:
1. prihvatim auto network settings, za Telenor
2. prihvatim da importuje XDA_UC. Tu mi se nalaze: sertifikat za kompanijski exchange server, setovanja za exchange e-mail nalog i jos dva druga e-mail naloga (xml format). Nalaze se shortcut-i ka Start meniju za nekoliko programa (iGo8, Primo...)
3. Ručno pokrenem Settings Export, i importujem sve (importuje Owner data, Regional settings, Alarme, ringtonove, BT, Sense setovanja, Power, ....
4. SR
5. Pokrenem Sashimi, u njemu sam unapred podesio koji softver gde ide (SD ili Main), samo odgledam instalaciju, prihvatim SR. Sve softvere uvek instaliram tamo gde su i bili (ns SD), pa tamo svaki zatekne svoje podatke od ranije (ako ih je napravio). Recimo GoNews Touch nađe RSS kanale, AutoManager nađe raniju bazu podataka... SR
6. Importujem setovanja za CHT, i to je sve

Sashimi ima dobru foru - .AUTO file. Ako imaš cab kojem moraš da daješ odgovore tokom instalacije, to možeš sve unapred da setuješ - link

P.S. da bi Sashimi radio, neophodan je MortScript 4.2, Energy romovi ga sadrže

Poslednja izmena:
e ovako,dugo vec koristim elegancia rom,i sasvim sam zadovoljan,ali bih voleo malo da ekperimentisem pa da ubacim energy ali me zanima kako da uradim back up sms poruka i imenika... mislim da imenik mogu da sacuvam preko windows mobile device ali za sms poruke nisam siguran...

Ima li neko sa radiom 2.15 problem sa prijemom wifi?Meni je sa 2.14 bio odlican,sad kad sam stavio ovaj 2.15 los mi je signal i stalno se diskonektuje?

e ovako,dugo vec koristim elegancia rom,i sasvim sam zadovoljan,ali bih voleo malo da ekperimentisem pa da ubacim energy ali me zanima kako da uradim back up sms poruka i imenika... mislim da imenik mogu da sacuvam preko windows mobile device ali za sms poruke nisam siguran...

Oba mozes preko myphone servisa, to ti je najbolje resenje

ja predlažem PIM backup :)

P.S. sad bez šale: PIM se nekako smatra standardom (sto ne znači i da je najbolji). XDA_UC čak može automatski da importuje PIMbackuo fajl. ovo što thepace predlaže može biti bolje rešenje, ne znam

Poslednja izmena:
Preporučio sam, nema ni dva dana. Uzmi onaj koji ti se po izgledu svidi. Samo gledaj da bude 21683 (danas izašao)- to je poslednji build koji postoji.

Sent from my HD2 using Tapatalk

hah vidim,a malopre sam citao forum i nisam obratio paznju :) evo sad skidam sencity verziju,tj cekam da orodje 30 minuta pa da pocnem da skidam jer sam malopre kliknuo na stariju verziju :wall: e da jel znate sta se3 desava sa smart movie,ranije sam nasao neku staru verziju koja je radila na hd2 a novu verziju kad pokrenem samo se zamrzne i pomaze jedino vadjenje baterije... citao sam na lonely cats da rade na tome ali ne znam dal su uradili nesto...

ljudi kad instaliram neku igru ili aplikaciju obicno mi se ikonica pojavi cim udjem na start a zeleo bi da na primer sve ikonice igrica budu u folderu games,jel postoji nacin da se ikonice tako rasporedjuju po folderima

ljudi kad instaliram neku igru ili aplikaciju obicno mi se ikonica pojavi cim udjem na start a zeleo bi da na primer sve ikonice igrica budu u folderu games,jel postoji nacin da se ikonice tako rasporedjuju po folderima

udji u file explorer

idi u direktorijum /windows/start menu/programs ///ovo je ista putanja kao i na pc racunaru

rasporedi ikonice kako ti odgovara :)

XDA_UC ti takođe daje tu mogućnost - automatski (opisah za navigacije)

Ima li negde da se kupi/nabavi futrola u koju moze da se komotno stavi hd2 (ne da bude tesno pa da ga vucem, nego da moze lako da se stavi i izvadi).. uz par uslova:
-da bude kozna, u krajnjem slucaju skaj...
-da ide na kais, ali onako po duzini (da ne visi kao futrola za pistolj nego nesto kao futrola za naocari)

ako moze slika ili prodavac.. ili i jedno i drugo...
gledao sam vise puta, i nisam nesto zadovoljan ponudom, najblize sto bi odgovaralo je tesno, jedva se stavi hd2 unutra, a jos teze vadi napolje (nije to to)

da cujem vas?

p.s.
znam za onu futrolu koja ide uz hd2 standardno (htc poklon)... i ne zanima me ta opcija kad ovo pitam.

Jedna stvar mi nije jasna.Jel moram pre flesa da pokrecem xda_uc jer kad ga upalim on me samo pita da li hocu da importujem podatke pa me to malo zbunilo(da ne radi mozda uvek negde u pozadini sam backup?).

hi!

imam jedno pitanje.
insatall sam Energy.Leo.21683.Sense2.5.Cookie.2.0.Oct.25
ubih se da nadjem opciju da iskljuchim vibraciju prilikom stiskanja nekih dugmica i npr. qcanje poruke/tastatura?
iskljuchio sam u setings/personalize/vibration
i idalje vibrira!
:)
hvala.

p.s. za sada sam zadovoljn-prezadovoljan Energy romom!

Poslednja izmena:
Jedna stvar mi nije jasna.Jel moram pre flesa da pokrecem xda_uc jer kad ga upalim on me samo pita da li hocu da importujem podatke pa me to malo zbunilo(da ne radi mozda uvek negde u pozadini sam backup?).

moras prvo da ga kreiras, napisao sam ti gde je uputstvo

Jedno pitanjce.. Da li je moguce imati notifikacije kao na androidu ? Znaci da se bar prevlaci na dole, i generalno, taj ceo sistem ? Ovo da mora da se nabode vr' ekrana me jakooo zivcira :mad:

Vrh Dno